Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2020
İş Makinası - Yeni Cat 349 ile daha verimli ve ekonomik çalışma imkânı
Yeni Cat 349 ile daha verimli ve ekonomik çalışma imkânı

Yeni Cat 349 ile daha verimli ve ekonomik çalışma imkânı

Yeni nesil Cat ekskavatörlerin 50 ton sınıfındaki modeli olan 349, serinin tüm modellerinde olduğu gibi operasyon verimliliği, işletme maliyetleri ve güvenlik anlamında önemli avantajlar sağlıyor.

Önceki 349D2 L modeline kıyasla yüzde 45 artan çalışma verimliliği, yüzde 20 daha düşük yakıt tüketimi ve yüzde 15’e varan daha az bakım maliyeti sağladığı belirtilen yeni nesil Cat 349’da işinde yeni olan operatörleri bile uzman seviyesine taşıyacak birçok inovatif özellik sunuluyor.

VERİMLİLİĞİ YÜKSELTEN YENİ TEKNOLOJİLER

Yeni Cat 349 paletli ekskavatör, Cat Grade 2D kazı kontrol sistemi, kantar ve elektronik sınırlama gibi fabrika montajlı olarak sunulan birçok teknolojik inovasyonla birlikte geliyor. Cat Grade 2D, tesviye işlemleri esnasında dokunmatik ekran üzerinden operatöre görsel destek sağlayarak, daha hassas ve seri şekilde çalışılabilmesine olanak tanıyor. Bu sistem, daha da yüksek hassasiyet gerektiren projeler için isteğe bağlı olarak Cat Grade with Advanced 2D veya Cat Grade with 3D’ye yükseltilebiliyor.

Cat Payload: Anlık olarak kovadaki yükü yüksek bir hassasiyetle tartarak; operatörlerin yükleme performansını arttırmaya yardımcı oluyor. Kamyonlara az veya fazla yükleme yapılması önlenerek toplam operasyon verimliliğinin geliştirilmesinin yanı sıra yakıt tasarrufu da sağlanıyor.

CAT Grade Assist 2D: Ekran üzerinde makinanın kova, bom, arm ve eğimini çalıştığı alana göre göstermesine ek olarak aynı zamanda operatöre yarı otonom olarak destek vermektedir. Operatörün tek bir arm hareketi ile makina daha önce kaydedilen ölçülere göre kova ve bomu otomatik olarak hareket ettirip, operatöre destek vermektedir. Bu sayede operatör işine daha fazla odaklanmasını, makinanın daha az hareket ile daha kısa zamanda hedefine uygun çok fazla iş yapmasını sağlamaktadır.

E-Fence: Çalışma esnasında makinenin operatörün belirlediği sınırlar dışına çıkmasını engelliyor. Böylece hem makinenin hem de altyapı ve diğer objelerin zarar görmesi önlenmiş oluyor.

Cat Product Link: İlgili makine yöneticilerine kritik çalışma bilgilerini değerlendirmeleri için VisionLink ara yüzü üzerinden kablosuz ve kesintisiz veri akışı sağlıyor.

OPTİMUM PERFORMANSIN SIRLARI

Yeni 349, önceki 349D2 L modeline kıyasla birim yakıtla daha fazla iş yapılabilmesini sağlıyor.

Yeni Smart (Akıllı) Mode Sistemi, motor ve hidrolik gücü kazı koşullarına göre otomatik olarak eşleştirerek yakıt tüketimini azaltırken performansı geliştiriyor.

Talebe göre çalışmaya başlayan bir fana sahip olan tahrikli soğutma sistemi, ekstra yakıt tasarrufu sağlıyor. Ayrıca mevcut soğutma sistemi birbirinden bağımsız çalışan ek iki elektronik fan ile de donatılmış. Soğutma hem daha verimli hem de yakıta olumlu etki edecek şekilde dizayn edilmiş.

Yeni elektro hidrolik kontrol sistemi sayesinde sağlanan daha hızlı tepki süreleriyle, joystick üzerinden makinesine hakimiyeti artan operatörlerin verimliliği de yükseliyor. Ana kontrol valfi ile pilot hatlara olan ihtiyaç ortadan kalktı. Dolayısıyla sistemdeki basınç kayıpları ve yakıt tüketimi de azaltılmış oldu. Daha az hidrolik hat olması, yağ ihtiyacını ve uzun dönemli işletme maliyetlerini de azaltıyor.

AZALAN BAKIM İHTİYACI

Uzatılan ve senkronize edilen bakım aralıkları uzun dönemli işletme maliyetlerini azaltıyor.

Yeni Cat hava filtresi, önceki tasarıma kıyasla toz tutma kapasitesini 2 katına çıkarıyor.

3.000 saatte bir değiştirilen yeni Cat hidrolik geri dönüş filtresi, önceki seriye kıyasla %50 daha uzun ömür sunuyor.

1.000 saatlik değişim periyoduna sahip olan yeni yakıt sistemi filtreleri ile yine önceki seriye göre %100 daha uzun ömür sağlanıyor.

Yakıt sisteminin su ve tortu tahliyeleriyle hidrolik sistem yağ seviye kontrolleri yer seviyesinde ve bir arada olacak şekilde konumlandırılmış. Böylece günlük bakımlar daha hızlı, kolay ve güvenli şekilde yapılabiliyor.

OPERATÖR ODAKLI KABİN TASARIMI

Deluxe kabin ile sunulan 349, operatörlere güvenli ve tatmin edici bir tecrübe yaşatmak için tasarlanmış. Anahtarsız kontak düğmesi, gezinme çubuklarına sahip büyük dokunmatik ekran ve devrilmeye karşı güvenlik yapısına (ROPS) sahip gürültüsüz kabin gibi performans arttıran birçok özellik makinede standart olarak sunuluyor.

Kabinde bulunan diğer avantajlar şöyle sıralanıyor:

• Kolayca kalkan konsol, kabine giriş çıkışları kolaylaştırıyor.

• Geliştirilmiş viskoz kabin takozları, önceki seriye kıyasla titreşimi %50’ye varan oranda azaltıyor.

• Bluetooth ve USB portlu radyo ile telefonları bağlamak ve şarj etmek mümkün olabiliyor.

• Otomatik klima kontrolü, ortam sıcaklığından bağımsız olarak kabinde belirlenen sıcaklık ayarlarının korunmasını sağlıyor.

• Kullanım ayarlarının ve hidrolik hassasiyetin ayarlanmasını sağlayan programlanabilir joystick düğmeleri ile makine kullanımı, bireysel tercihlere göre düzenlenebiliyor.

• Büyük ön, arka ve yan camlar ile birlikte standart olarak sunulan 360 derece dört kamera sistemi ile, güvenliğin yanı sıra operatörün görüş açısını da geliştiriyor.

 

Yeni Cat 349 Teknik Özellikler

Çalışma ağırlığı

49.500 – 51.000 kg

Motor / Azami motor gücü

Cat C13 / 406 hp

Hidrolik sistem azami debi

2 x 389 lt/dk

Bom / Stik

6,55 m / 3,0 m

Kepçe kapasitesi

3,2 – 3,5 metreküp

Azami kazı derinliği

7,3 m

Kepçe kazma kuvveti

296 kN

Kule dönüş torku

187 kN*m

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina