Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2017
İş Makinası - Yeni Caterpillar L serisi yükleyicilerde güç ve yakıt verimliliği bir arada
Yeni Caterpillar L serisi yükleyicilerde güç ve yakıt verimliliği bir arada

Borusan Makina, müşterilerinin hizmetine sunduğu yeni Caterpillar 950L ve 962L orta sınıf lastikli yükleyicilerle farklı bir sayfa açıyor. Makinelerin; müşterilerin güvenilirlik, üretkenlik, yakıt verimliliği ve uzun hizmet süresi gibi temel konulardaki beklentilerini tam olarak karşıladığı belirtiliyor.

Yeni makinelerin güç aktarma ve hidrolik sisteminde önemli gelişmeler sağlanırken, operatör güvenliği ve konfor konusunda çeşitli iyileştirmeler gerçekleştirildi. Kanıtlanmış Z-bar bağlantısı, Cat Performans Serisi Kovalar ve Cat Connect Teknolojileri gibi seçenekler sunan L Serisi yükleyicilerin, önceki modellere göre daha fazla güç ve yüksek yakıt verimliliği sağladığı vurgulanıyor.

Caterpillar yükleyicilerinin üretiminde, en zorlu çalışma koşullarında maksimum performans sağlamak için Caterpillar kalite standartlarına göre tasarlanmış ve üretilmiş komponentler kullanılıyor. 950L ve 962L’de, 195 kw maksimum brüt güç değerlemesine (265 beygir gücü) sahip motor olan Cat C7.1 ACERT™ motorları bulunuyor. Bu motorlar, şanzıman ve akslar gibi ağır hizmet tipi komponentlerin erken yıpranma riskini azaltarak daha uzun çalışma süresi sağlıyor. Böylece kullanım ömrü süresince işletme maliyetleri azalıyor. Makineler, yaklaşık 18.000-19.000 kg çalışma ağırlığına sahip bulunuyor.

950L’de yüzde 22, 962L’de yüzde 8 daha fazla güç sağlayan Cat ACERT motor

İyileştirilen Cat ACERT motorlarının, 950L modelinde yüzde 22 ve 962L modelinde H serisine kıyasla yüzde 8 daha fazla güç sunduğu ifade edilerek makine performansını ve tepkisini önemli ölçüde artırdığı aktarılıyor.

950L ve 962L’de, 5F/3R grup mili power-shift şanzıman bulunuyor. Her iki modelde bulunan yüksek kapasiteli tork konvertör, verimli tesviye ve yüksek hız performansı için kavramalı kilit kullanıyor. Caterpillar Gelişmiş Üretkenlik Elektronik Kumanda (APEC) kontrol sistemi, rampalarda daha çabuk hızlanma ve şanzıman doğrudan tahrik modundayken daha yumuşak vites geçişleri için aralık geçişlerinde tork akışını koruyor.

H serisine kıyasla yüzde 10’a kadar yakıt tasarrufu sağlanıyor

Makineler, yüksek performanstan ödün vermeden maksimum yakıt verimliliği ve en düşük yakıt tüketimi sağlayacak şekilde tasarlanmış. Önceki H Serisi modellerle karşılaştırıldıklarında yüzde 10'a kadar daha az yakıt tüketimi sağlandığı bildiriliyor. Güç yoğunluğu yüksek ACERT motorlar, ihtiyaç olduğunda güç ve tork sağlarken daha az yakıt tüketiyor. Caterpillar’ın yenilikçi güç aktarma, hidrolik, soğutma ve elektronik sistemleri, ortalama motor çalışma devrini akıllı biçimde azaltarak ve toplam sistem sıcaklığını düşürerek performansı ve yakıt verimliliğini önemli ölçüde geliştiriyor. Ayrıca Ekonomi Modu, üretkenliğe minimum etki ile maksimum yakıt tasarrufunu mümkün kılıyor.

Yüksek dayanımlı malzemelerden oluşan ön ve arka şasi

Yeni L Serisi modellerin ön ve arka şasilerinin kaynakları robotlar tarafından yapılarak uzun süreli dayanıklılık için dayanımı yüksek malzemelerden üretilmiş. Agresif yükleme ve kazma işlemleriyle birlikte ortaya çıkan kuvvet, dağıtılabiliyor. Ön ve arka şasiyi birleştiren artikülasyonlu ek sistemi, üstün yatak kuvveti kapasitesi sağlıyor.

Makinelerde bulunan yeni operatör ortamı, ROPS uyumlu bir kabin sunarak yüksek konfor, görüş açısı ve verimlilik sağlıyor. Koltuğa monte elektro-hidrolik kumandalar ve programlanabilen (kabin içi) otomatik noktaları, optimum ataşman kontrolünü beraberinde getiriyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina