Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2014
İş Makinası - Yeni Cat® 950 GC lastikli yükleyici Borusan Makina güvencesiyle Türkiye pazarında
Yeni Cat® 950 GC lastikli yükleyici Borusan Makina güvencesiyle Türkiye pazarında

Caterpillar’ın 5 ton kapasite sınıfındaki yeni lastikli yükleyicisi 950 GC, düşük işletme maliyetlerini, gelişmiş Cat komponentlerinin dayanıklılık, güvenirlilik ve ekonomikliği ile bir araya getirerek farklı uygulamalar için yüksek üretim performansı sunuyor.

Ağır hizmet tipi şase, Cat Z-bar yükleyici bağlantısı, Performans Serisi kova seçenekleri, yakıt verimliliği yüksek Cat C7.1 motor, güçlü yüke duyarlı hidrolik sistem, konforlu ve ergonomik kabin gibi özellikleriyle dikkat çeken 950 GC’nin cazip fiyatıyla da hem özel hem de resmi kuruluşlarca tercih edileceği belirtiliyor.

950 GC inşaat şantiyeleri, taş ocakları, kum ve çakıl ocakları, kömür işleme ve depolama tesisleri, beton santralleri, asfalt işletmeleri, kamu ve endüstriyel işletmelerdeki malzeme yükleme ve taşıma işlemleri için kullanılabiliyor.

Gelişmiş motor ve güç aktarma sistemi

Cat® 950 GC’nin 202 hp gücündeki Cat C7.1 motoru, Stage IIIA egzoz emisyon standartlarını karşıladığı gibi, gelişmekte olan ülkelerdeki yakıt seçenekleri için özel olarak tasarlanmış yeni püskürtme sistemine sahip bulunuyor. Elektronik kontrollü, hidrolik tahrikli, değişken hızlı soğutma fanı, yakıt tüketimini ve gürültü seviyesini azaltıyor.

Caterpillar tarafından geliştirilen 4 ileri 3 geri vitesli, countershaft tipi power shift şanzıman, “Cat Electronic Long Range Transmission” kontrol sistem özelliğiyle güçlü vites değişimleri ve hız koruma özelliği sağlıyor. Bu gelişmiş şanzıman, yumuşak vites geçişleriyle operatör konforunu arttırıyor, iş çevirim sürelerini kısaltıyor ve komponentlerin ömrünü uzatıyor.

Ağır hizmet tipi akslar ile kapalı gezegen dişli tipi cerlerde ıslak disk frenler ve özel ısıl işlemden geçmiş ayna dişliler bulunuyor. Sınırlı kaydırmalı diferansiyeller zorlu zeminlerde çekiş gücünü arttırıyor.

Z-bar yükleyici bağlantısı ve hidrolik sistem

Caterpillar tarafından geliştirilen Z-bar yükleyici bağlantısı, agresif kazı kabiliyeti, yüksek koparma gücü ve her çeşit yükleme operasyonu için kaldırma ve erişim kapasitesi sunuyor. Sınıfındaki en iyi kova bağlantı pimi yüksekliğine ve boşaltma mesafesine sahip 950 GC, otoyol kamyonlarının dahi kolayca yüklenebilmesini sağlıyor. Otomatik kaldırma ve kazıya dönüş özelliği uygulamaya göre ayarlanabiliyor.

Cat Performans Serisi kovalar uzun tabanları, kavisli kenar levhaları ve geniş ağız açıklığı ile az deneyimli operatörlerin dahi kısa sürede ve yakıt tasarrufu yaparak kovalarını yüzde 115’e varan doluluk oranlarında doldurabilmelerini sağlıyor. Elektro-hidrolik kontrollü ataşman değiştirme sistemi, çeşitli Cat ataşmanlarının kolayca değiştirilebilmesini sağlayarak makinenin kullanım alanını genişletiyor.

950 GC’nin yüke duyarlı hidrolik sistemi, kombine kaldırma ve boşaltma hareketlerinin dahi atik ve hızlı şekilde yapılabilmesini sağlarken, sadece ihtiyaç duyulan kadar hidrolik debi ve basınç üretilerek yakıt verimliliğini arttırıyor ve hidrolik sistem hararetini önlüyor.

Kullanım ve bakım avantajları

950 GC, operatörlere konfor ve kullanım kolaylığı sağlayacak şekilde geliştirilmiş. Geniş iç hacimli kabinde süspansiyonlu koltuk, 10 havalandırma kanalı ile desteklenen klima, LCD ekran ve pilot kontrol levyeleri bulunuyor. İstenildiği taktirde joystick kumanda ve ekstra güvenlik için geri görüş kamerası da kullanılabiliyor.

Tüm hidrolik ve elektriksel bakım noktaları, yer seviyesinden erişilebilecek şekilde gruplandırılmış. Genişçe açılan yan ve arka kapaklar filtrelere ve S.O.S. yağ numunesi alma portlarına kolay erişim sağlıyor.

950 GC’de bulunan Cat Product Link TM uydu takip sistemi sayesinde konum takibi, coğrafi ve süre sınırlamaları, yakıt tüketimi, rölanti süreleri, hata kodları, vb. işletim parametrelerinin uzaktan izlenebilmesi mümkün oluyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina