Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2021
İş Makinası - Yeni CAT® 966GC ile ekonomik ve verimli performans
Yeni CAT® 966GC ile ekonomik ve verimli performans

Yeni CAT® 966GC ile ekonomik ve verimli performans

1994 yılından bu yana iş ortağı Caterpillar ile faaliyetlerini Türkiye'nin yanı sıra Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan, Kırgızistan ve Uzak Doğu Rusya’da tek Caterpillar temsilcisi olarak sürdürmekte olan Borusan Cat, lastikli yükleyici ürün hattının önemli modellerinden biri olacak yeni 966GC’yi Türkiye pazarına sundu.

CAT® 966GC lastikli yükleyici, uygun işletim maliyetlerini dayanıklı, güvenilir ve performansı kanıtlanmış CAT komponentlerinin sunduğu ekonomi ile birleştirerek farklı kullanım alanlarında verimli bir performans sağlıyor.

Bütçeye uygun ve sıra dışı değerde bir iş makinası olduğu vurgulanan 966GC, dikkat çekici özelliklere sahip bulunuyor. Yüksek verimli ve ekstra güçlendirilmiş gövdeler ve bağlantı noktaları, Cat Z-Bar bom yapısı, performans serisi kovalar, verimli ve düşük yakıt tüketimine sahip yeni Cat C9.3B motoru, güçlü kaldırma ve devirme silindirleri, ferah ve görüş açısı geliştirilmiş kolay kullanıma sahip operatör kabini bu özellikler arasında yer alıyor.

966GC; kamyon yüklemeleri, hafriyat işleri, malzeme taşıma, bunker beslemesi, taş ocakları, kum ve çakıl ocakları, kömür işletmeleri, stok sahaları, beton, çimento ve asfalt işletmeleri, entegre tesisleri, endüstriyel işletmeler ve şantiye hazırlık yapı projeleri, doldurma, boru döşeme ve genel temizlik gibi oldukça geniş bir kullanım alanına sahip bulunuyor. Mevcut lastikli yükleyici ürün yelpazesinin önemli bir tamamlayıcısı olan 966GC, performansı kanıtlanmış 966H modelinin yerini alıyor.

GÜÇ AKTARMA ORGANLARI

Özel olarak tasarlanmış yeni bir yakıt püskürtme sistemine sahip olan 966GC, 219 kW (294hp) gücündeki CAT C9.3B motoru ile Stage IIIA (Tier 3/EU Stage 3A) egzoz emisyon standartlarını karşılıyor.

Makinenin hidrolik tahrikli, değişken hızlı soğutma fanı yakıt tüketimini ve ses düzeyini azaltırken, opsiyonel fan-tahrik bypass özelliği de soğuk havalarda daha hızlı ısınmaya imkân veriyor. Tozlu ve zor şartlara karşı makinanın performansını arttıran operatör tarafından kolayca kullanılabilen orijinal ters fan özelliği de makinanın standart ekipmanları arasında yer alıyor.

966GC’nin, Caterpillar tarafından tasarlanarak üretilen 4 ileri/4 geri gezegen dişli şanzımanı, otomatik vites değiştirme özelliği ve tam güç vites değiştirmelerine imkân sağlayan ve hız koruma özelliğine sahip Cat Elektronik Uzun Menzilli Şanzıman kontrol sistemini içeriyor. Bu modülle şanzıman operatörler için sorunsuz vites değişimi sağlarken, daha hızlı iş çevrimlerine ve daha uzun ekipman kullanım ömrüne katkıda bulunuyor. Dişli; son tahrikler içerisindeki yüksek verimli akslar hidrolik olarak harekete geçirilen ıslak disk frenlerini ve özellikle ısıl işlem görmüş ayna dişlilerini içeriyor. Makinede sınırlı kaymalı diferansiyeller bulunuyor.

BAĞLANTI, KOVA VE HİDROLİK

966GC’de, çok farklı uygulamaların kolayca yapılabilmesini mümkün kılan, koparma kuvveti, kaldırma ve erişme kabiliyeti sağlayan, Cat’in performansı kanıtlanmış Z-Profili yükleyici bağlantısı bulunuyor. 966GC, kamyonların kolay yüklenmesine imkân veren, fark yaratan boşaltma yüksekliği ile bir lastikli yükleyici için sınıfında önemli bir konuma sahip bulunuyor.

Lift ve kepçenin kazma pozisyonuna dönüş boşaltmaları uygulamaya göre manüel olarak ayarlanabiliyor.

Cat Performans Serisi kepçeleri, az deneyimli operatörlerin dahi minimum zamanda, hız çevriminde ve yakıt tasarrufu yaparak %100’den 110’a kadar doluluk oranlarına erişmelerine olanak sağlayacak şekilde uzun bir alt tasarım, kavisli kenar levhaları ve geniş bir derinliği içeriyor. Dökülme muhafazası, bağlantıyı, silindirleri ve operatör kabinini malzemelerin etkisinden koruyor.

Yükleyici bağlantısına güç veren 966GC’nin hızlı, yüksek güç sağlayan hidrolik yük algılayıcı sistemi diğer bir önemli özellik olarak dikkat çekiyor. Bu sistem, motor beygir gücünü korurken yakıttan tasarruf sağlıyor ve sadece yapılmakta olan işi gerçekleştirmek için gerçekten gerekli olan hidrolik akış ve basıncı yaratıyor. Böylece ısıyı düşürerek, bileşik lift ve eğim ayarlı hareketleri mümkün kılıyor. 966GC yakıttan tasarruf eden ve lastikleri koruyan, hidrolik çevrimler ve çekiş gücü arasındaki, aşırı tekerlek patinajı olmaksızın agresif yüklemeyi hassas bir şekilde dengeleyen bir tasarıma sahip bulunuyor.

OPERATÖR KOLAYLIKLARI

966GC’nin tasarımında operatöre rahatlık ve kullanma kolaylığı sağlamak odak noktaları olarak baz alınmış. Ferah operatör kabininde konforlu ve kumaş kaplamalı, hava süspansiyonlu koltuk bulunuyor. Operatörün sağ tarafında konumlanan kontrol paneli kolay bir kullanıma sağlıyor. Zahmetsiz, pilot kumandalı ana hidrolik sistem kontrolü bulunuyor. Operatör, kabin içerisinde bulunan monitör ile makinanın bilgi ekranlarına kolayca ulaşabiliyor.

Görüş yeterliliği ise büyük, tavandan tabana, burulmasız ön cam ve görüntüsü kalitesi arttırılmış geri görüş kamerası ile sağlanıyor. On adet havalandırma menfezi operatörün hava akımını istediği gibi yönlendirmesine olanak sağlarken, kabine giren hava, kolayca bakımı yapılan bir harici filtre ile filtreleniyor.

Ekstra güvenlik için 966GC’nin her tarafında, büyük platformlara erişmeye olanak sağlayan merdivenler yer alıyor. Ayrıca, operatör kabinine rahatça girilebilmesi için ana kapı öne doğru açılıyor. Makinada standart olarak sunulan sarsıntısız yürüyüş sistemi ile optimum konfor sunuluyor. Bu sistem makineye gelen şoku ve malzeme dökülmesini azaltarak daha hızlı iş çevrimlerine ve üretim artışına katkıda bulunuyor.

SERVİS KOLAYLIĞI

Hidrolik ve elektriksel servis merkezleri, rutin bakımlar için kolaylığı ve güvenliği artırarak, gruplanmış servis noktalarına yer seviyesinden erişim sağlıyor. Büyük martı kanadı yan panelleri ve yukarı eğim ayarlı arka ızgara, filtrelere ve makina çalışmasının düzenli olarak kontrol edilmesi için bir ortalama sağlayan dolaşımlı yağın analiz amaçlı alınmasında kullanılabilecek, programlı yağ analizi deliklerine (S•O•SSM) kolay erişim sunuyor.

Konum takibi, coğrafi sınırlama ve süreler, yakıt tüketimi, rölanti zamanı, vaka veya hata kodları gibi işletim parametrelerinin uzaktan izlenmesine olanak veren Cat Uydu Takip sistemi 966GC’ye daha fazla değer katıyor.

 

966GC Teknik Özellikler

Motor

Cat C9.3B / 294 hp

Şanzıman

Cat Powershift

Hidrolik

Yüke duyarlı sistem

Lastikler

26.5R25

Çalışma ağırlığı

21.577 kg

Tam dönüş emniyet yükü

13.594 kg

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina