Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2018
İş Makinası - Yeni HİDROMEK HMK 300 LC PLUS küresel pazara sunuldu
Yeni HİDROMEK HMK 300 LC PLUS küresel pazara sunuldu

6 yıldır Türkiye hidrolik ekskavatör pazarı lider olan HİDROMEK, kullanıcılarından aldığı geri dönüşler ile geliştirdiği ve daha hızlı, daha üretken ve daha verimli kullanım deneyimi sunduğu yeni HMK 300 LC PLUS modelini tanıttı.

Mühendislik ve Ar-Ge ekibi ile ürün gruplarında gerçekleştirdiği yenilikleri son kullanıcı ile buluşturmaya devam eden HİDROMEK, son olarak oldukça geniş bir kullanım alanına sahip olan 30 ton sınıfındaki HMK 300 LC model paletli ekskavatörü yenileyerek piyasaya sundu.  Yeni HMK 300 LC PLUS’ın bom, arm ve kepçe grubu üzerinde yapılan yenilikler ile hidrolik hareketlerinde yüzde 10 hız, üretkenliğinde yüzde 17, verimliliğinde ise yüzde 7 artış elde edildiği belirtiliyor. Yürüyüş takımları, alt ve üst şasi olmak üzere ağır hizmet tipinde üretilen tüm konstrüksiyonun iyileştirmeler ile geliştirildiği; kabindeki düzenlemeler ile standart ekipman tiplerinde de yeniliğe gidildiği verilen diğer bilgiler arasında yer alıyor.
Tüm kullanıcı taleplerine cevap verebilecek şekilde yenilendi.

%10 daha hızlı, %17 daha üretken ve %7 daha verimli

Yeni HMK 300 LC PLUS hakkında açıklamada bulunan HİDROMEK Ekskavatör Mühendislik Müdürlüğü Tasarım Yöneticisi Fatih Öztürk, yol yapımı, inşaat ve hafriyat sektörlerinde ağırlıklı olarak tercih edilen HMK 300 LC modelinde yapılan iyileştirmelerin makine seçimlerini etkileyen anahtar noktalarda yapıldığını belirterek şu açıklamalarda bulundu:



“Ürünlerimizi tasarlarken en zorlu şartlarda dahi yüksek verim alınabilmesini önemsiyor, bu nedenle kullanıcılarımızın saha koşullarını ve çalışma şekillerini dikkate alarak çalışmalar yürütüyoruz. Türkiye’de üretim gerçekleştirmemiz ve müşterilerimizin geribildirimlerini dikkate alarak çok hızlı aksiyon alabilmemiz başarılı olmamıza katkı sağlıyor.

30 tonluk HMK 300 LC modelimiz, müşterilerimizden konfor, güç ve yakıt sarfiyatı konusunda tam not aldı ve uzun süre pazara liderlik etti. Ekiplerimiz ile gerçekleştirdiğimiz müşteri ziyaretlerimizde HMK 300 LC’nin çok farklı sektörlerde, birbirinden farklı iş alanlarında kullanıldığını tespit ettik. Bu doğrultuda modelimizde uzun süren iyileştirmelere giderek zorlu iş koşullarında dahi maksimum hız ve verimlilik sunabilecek ve tüm kullanıcıların taleplerine cevap verebilecek şekilde yeniledik.

Hız

Ekskavatör ürün gruplarında en önemli üç öğe olarak görülen üretkenlik, hız ve verimlilik iyileştirmelerini HMK 300 LC PLUS’ın ataşman ve hidrolik tasarımında  yaptığımız değişiklikler ile sağladık. Makine kepçesinin toprağa girdiği andan kamyona yükü boşaltıp tekrar toprağa girdiği ana kadar süren çevrim turunun hızlanması ancak makinenin yine de gücünden hiçbir şey kaybetmemesi ilk hedefimizdi. Bu kapsamda, silindirleri küçülterek basıncı da aynı oranda artırdık. Sağlanan denge mekanizması, ekskavatörün gücünden hiçbir şey kaybetmeden hidrolik hareketlerinde yüzde 10 hız artışı elde edilmesine yardımcı oldu.

Üretkenlik

HMK 300 LC PLUS’ın hidrolik sisteminde yapılan iyileştirmelere ek olarak kova hacmini büyütmemiz, modelin üretkenliğini katlanarak artırdı. Standart olarak sunduğumuz 1,5 metreküp ağır hizmet tipi kepçemizi 1,6 metreküp ile değiştirerek daha uzun aşınma ömrüne sahip 450 HB sertliğindeki aşınma plakaları kullanarak iyileştirdik. Yeni modelimizde bir araya getirdiğimiz hız ve kepçe kapasitesi artışı, metreküp/saat birimi ile hesaplandığında üretkenliği yüzde 17 oranında artırıyor. Özellikle saat başına yapılan işi hesaplayarak maliyet kontrolünde bulunan firmalar tarafından önemli bir seçim kriteri görülen üretkenlik, makinenin yaptığı işi artırarak kazanç sağlıyor.



Verimlilik

Bir saatte yapılan iş miktarında ne kadar yakıt harcandığı (metreküp/litre) dikkate alınarak ölçülen verimlilik, müşterilerimizin daha az yakıtla daha fazla üretmesine yardımcı oluyor. Ekskavatör seçiminde önemli bir kriter olan verimliliği, modelimizin ataşman ve hidrolik grubunda  yaptığımız iyileştirmeler ile artırdık. Yüke girme hızını artıran ve işlere serilik kazandıran HMK 300 LC PLUS, yüzde 7 daha verimli kullanım sunuyor.”

Uzun ömür ve dayanıklılık

Tüm ürün gruplarının konstrüksiyon yapısı yüksek kalitede ve ağır hizmet tipinde tasarlanan HİDROMEK, yeni HMK 300 LC PLUS modelinin hızını ve üretkenliğini artırırken aynı zamanda sorunsuz, uzun ömürlü ve sürekli çalışma ortamı sağlamayı da hedefliyor. Bu kapsamda bom, arm, kepçe, yürüyüş takımları, alt ve üst şase olmak üzere tüm konstrüksiyon yapısında uzun süredir iyileştirmeler yapıldığını kaydeden Tasarım Yöneticisi Fatih Öztürk, modelde sağlanan yenilikleri şu şekilde aktardı:

“Modellerimizin sağlamlığı ve uzun ömürlü olması, mühendislik ve Ar-Ge ekiplerimizin dikkat ettiği hususlar arasında yerini alıyor. Arm, bom çatlamalarının yaşanmaması ve makinenin ömrünün uzatılarak maksimum verim sunması adına uzun bir süredir tüm modellerimizde ağır hizmet tipini tercih etmekteyiz. Müşterilerimizin HİDROMEK’i hem yurt içinde hem de yurt dışında dayanıklı olarak tanımlaması ve en zor işler için kullandığı joker makine olarak görmesi de gösterdiğimiz özenin bir ürünü olarak başarımızı destekliyor.



Yeni HMK 300 LC PLUS modelimizde, ağır hizmet tipi konstrüksiyon yapısına ek olarak bir dizi iyileştirmelere gittik ve en zorlu iş koşullarında dahi sorunsuz çalışma performansı sağlaması için geliştirdik. Bu kapsamda döküm uçlar, aşınma plakaları ile güçlenen ve hacmi artan kepçemiz, yeni gövde formu ve bağlantılar ile malzeme akışını daha iyi sağlıyor ve daha yüksek sertliklere karşı direnç gösteriyor. Arm, güçlendirilmiş arm takviye parçaları bu dayanıklılığa katkı sağlarken bomun içerisinde yapılan iyileştirmeler ise yeni modelimizin performansına olumlu katkıda bulunuyor. En çok aşınan parçalardan olan yürüyüş takımlarında da ağır hizmet tipi palet pabucu ve güçlendirilmiş tek parça palet kullanıyoruz.

Otomatik stop özelliği


HİDROMEK ürün gruplarının sahadaki performans verilerini gözlemleyebildiğimiz ve raporlayabildiğimiz Smartlink takip sistemimiz sayesinde, iş makinelerinin büyük bir kısmının uzun süreler rölantide çalıştığını tespit ettik. Yakıt sarfiyatını artıran bu hatalı kullanımın önüne geçebilmek adına ekskavatörlerimizde var olan otomatik rölantiye otomatik stop özelliğini ekledik. HMK 300 LC PLUS ile buluşan otomatik stop özelliği, 60 sn içerisinde levyeler hareket ettirilmediğinde devreye giriyor ve motoru durduruyor. Özellikle şehir içi çalışmalarda önem kazanan otomatik stop özelliği, çevre dostu olmasıyla da ön plana çıkıyor.

Kabin

HMK 300 LC PLUS ekskavatörümüzün kabininde, en ağır işlerde dahi operatörlerimize konforlu bir ortamda çalışma rahatlığı sunmak için iyileştirmelere gittik. Kullanıcılarımızdan gelen talepler neticesinde değiştirilen ilk özelliklerden biri, açılabilen ön camlarımızda bulunan sileceklerin iki parça haline getirilmesi ve alt-üst olacak şekilde konumlandırılması oldu. Bu sayede operatörler silecekler ile camı tamamen temizleyebiliyor ve görüş açısını maksimuma çıkarıyor.



Yapılan bir diğer değişiklik ise ergonomik hava süspansiyonlu operatör koltuğu ve ön konsoldur. Operatörün uzun saatler boyunca yüksek performansta, yorulmadan ve konforlu bir şekilde çalışabilmesi için tasarlanan, 9 değişik pozisyonda ayarlanabilen koltuğumuz artık standart donanım olarak sunuluyor. Ayrıca joystick konsolu ve koltuğun birbirinden bağımsız olarak hareket edebilmesi, operatörün vücut yapısına göre en uygun pozisyonda çalışabilmesini sağlıyor.

Yapılan bir diğer değişiklik ise tamamen yenilenen operatör koltuğudur. Hava süspansiyonlu koltukta ayrıca çalışma esnasında ileri geri yönde gelen darbeleri sönümlemesi için yatay süspansiyon özelliği de bulunuyor. Yatay ve dikey yönde süspansiyon özelliği sayesinde koltuğumuz operatöre gelen her yöndeki titreşimler kolayca sönümleyebiliyor. Koltukta terleme ve çalışma sırasında koltuk üzerinde kaymayı önleyen özel geliştirilmiş kumaş kullanılıyor. Joystick konsolu ve koltuğun birbirinden bağımsız olarak hareket edebilmesi, operatörün vücut yapısına göre en uygun pozisyonda çalışabilmesini sağlıyor. HMK 300LC Plus operatörünü uzun saatler boyunca yüksek performansta, yorulmadan ve konforlu bir şekilde çalışabilmesi için tasarlanan bu koltuk artık standart donanım olarak sunuluyor. Yeni koltuğa ek olarak kabin konforunu arttırmak için gürültü ve titreşimleri azaltan 4 adet viskoz takozumuz daha kaliteli malzemelerden üretilmeye başlandı ve sayıları 6 adete çıkarıldı.,



Kabin klima sistemi tamamen yenilendi. Soğutma kapasitesi %30 arttırılan ve böylece sınıfının en yüksek kapasiteli tam otomatik klima sistemine sahip kabin içerisinde, homojen bir hava dağılımı sağlanıyor. Yeni tasarlanan klima kontrol ünitesi ile de desteklenen klima sistemi ile artık operatörlerimiz çok daha sessiz bir ortamda kabin konforu için gerekli ısıtma, havalandırma ve soğutma ihtiyaçlarını karşılayabiliyor.

Kabin güvelik seviyesi en üst seviyede tutuluyor. HMK300 Plus’ta 43 Ton makine ağırlığına kadar operatörü koruyabilecek ROPS yapıda bir kabin kullanıldı. Söz konusu kabin yukarıdan kaya taş gibi cisimlere karşı FOPS koruyucu yapısına da sahip.

HİDROMEK’te yenilikler ardı ardına sürecek

30 tonluk HMK 300 LC PLUS modelinde yapılan değişikliklerin müşteri ziyaretlerinde elde edilen geribildirimler ile sağlandığını ve tüm HİDROMEK makinelerinde her zaman iyileştirmelerde bulunduklarını vurgulayan Öztürk, “Türkiye iş makineleri pazarı açısından oldukça verimli bir bölge. Makineler çok farklı stillerde ve birbirinden farklı alanlarda kullanılabiliyor. Müşterilerimizin makineleri çok daha efektif kullanabilmesi ise her çalışma ortamına uygun makine iyileştirmeleri ile mümkün oluyor. Prensibimiz, bir müşteri dahi olsa yaşanan sıkıntıyı gidermek üzerine kuruludur.

Sürekli yenilik ve geliştirme hedefimiz sayesinde HİDROMEK ekskavatörleri dayanıklılığı ve gücü ile en zorlu işler için seçiliyor, hızı ve verimi ile joker makine olarak kabul ediliyor. Bu esnekliği müşterilerimize sağlayan bir diğer etmen ise satış sonrası hizmetlerde sunduğumuz avantajlardır. HİDROMEK iş makinelerinde bir arıza yaşandığında gün içinde müdahale edebiliyor ve asla parça sorunu yaşanmıyor. Müşterilerimizin geribildirimleri ile modellerimizi geliştirmeye ve iyileştirmeye devam edeceğiz.” dedi.

 “Pazarın %25’ini 27-32 ton sınıfı makineler oluşturuyor”



Yeni HMK 300 LC PLUS’ın, HİDROMEK’in bu sınıftaki pazar liderliğini perçinleyeceğini belirten HİDROMEK Pazarlama Müdür Yardımcısı Emrah Aksongur şunları söyledi:

“Çok çeşitli uygulama alanlarında kullanılabilmesi sayesinde 30 ton muadili paletli ekskavatörler farklı segmentlerdeki müşteriler tarafından tercih edilen, Türkiye’nin en popüler paletli ekskavatör tonajlarından biri olma özelliğine sahip. Son 5 yılda Türkiye paletli ekskavatör pazarının yaklaşık %25’ini 27-32 Ton aralığındaki makineler oluşturuyor. 30 ton muadili makineler hafriyat sahaları, altyapı projeleri, taş ocakları, kazık çakma işleri gibi birçok farklı alanda kullanılabiliyor. HİDROMEK, 30 ton sınıfındaki makinesiyle son 6 yıldır paletli ekskavatör sınıfında olduğu gibi 27-32 tonajında da pazar lideri konumunda. 30 ton sınıfındaki makinesi yurt dışında HİDROMEK’in en çok ihraç ettiği ürünler arasında yer alıyor. “

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina