Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2020
İş Makinası - Yeni Komatsu PC500 sahada daha güçlü, üretimde ve yakıtta daha verimli
Yeni Komatsu PC500 sahada daha güçlü, üretimde ve yakıtta daha verimli

Yeni Komatsu PC500 sahada daha güçlü, üretimde ve yakıtta daha verimli

Dünyanın önde gelen iş ve maden makinaları üreticilerinden Komatsu'nun; maden, yol inşaatı ve taş ocağı gibi ağır şartlarda kullanılmak üzere geliştirdiği Yeni PC500 hidrolik ekskavatörü, Temsa İş Makinaları tarafından Türkiye’de satışa sunuldu.

PC500 düşük devirde çalışabilen güçlü ve kapasitesi artırılmış motoru, boyutu büyütülmüş hidrolik pompası, iki kademeli çalışan kule dönüşü ve zaman ayarlı motor stop özelliği ile önceki modellerden farklılaşıyor. Bu yeni özellikleriyle, bir önceki model olan PC450 ile karşılaştırıldığında, maden, yol inşaatı, taş ocağı gibi zorlu koşullarda daha yüksek performans sunduğu ve yaklaşık %11 oranında yakıt tasarrufu sağladığı vurgulanıyor.

Kompetan avantajları ile satışa sunulan Yeni PC500’de 6.000 saat boyunca makinanın tüm periyodik bakımları (ataşmanlı kullanımdan kaynaklı ilave parça değişimleri hariç) orijinal Komatsu yedek parça ve yağlarla, Komatsu yetkili servisleri tarafından ücretsiz olarak yapılıyor. Makinanın durumunu gösteren yağ analizleri ve Komtrax uydu takip sistemi raporları Yeni PC500 sahipleri ile belirli periyodlarla ücretsiz olarak paylaşılıyor. Ücretsiz operatör eğitimleri, 3 yıl / 6.000 saat komponent garantisi ve VIP destek hattı da Yeni PC500’de sunulan Kompetan avantajları içinde. Aynı zamanda Kompetan avantajları ile sunulan Yeni PC500 bu sayede ikinci el değerini de maksimuma taşıyor.

Yüksek performans, daha uzun ömür

PC500, 360 beygir net güce sahip motoruyla daha fazla güç, daha fazla tork üreterek daha verimli çalışma olanağı sağlıyor. Bir önceki model PC450 ile karşılaştırıldığında net olarak 15 beygir daha güçlü bir motora sahip olan Yeni PC500, 1.510 Nm tork üreterek zor çalışma şartlarının üstesinden gelebiliyor. Düşük devirlerde yüksek tork sağlayan motor, yakıt tüketimini azaltıyor. Yeni PC500 yeni nesil hidrolik pompası ile 690 litre/dakika debi üretiyor.

PC500’de kullanılan yeni nesil soğutma sistemi; klasik fanlı soğutma sistemlerinde yaşanan brüt beygir gücünden net beygir gücüne düşerken fazla miktarda güç harcanma sorununu da ortadan kaldırıyor. Kayışlı kasnaklı fan yerine kullanılan değişken dönüş hızına ve daha büyük çapa sahip viskoz kavramalı fan sayesinde aynı soğutma performansı daha az ses ve düşük yakıt tüketimiyle sağlıyor aynı zamanda güç kaybını da engelliyor.

PC500 3,5 metreküp hacmindeki daha büyük kovası sayesinde daha kısa zamanda daha fazla iş yaparak PC450’ye göre daha yüksek üretim gerçekleştiriyor. Yeni PC500 aynı zamanda farklı işlere uygun 3,2 ve 4 metreküp kova seçenekleriyle farklı projelerde en iyi performans ve verimliliği sağlıyor.

Kule dönüş motorundaki iki kademeli tahliye sayesinde Yeni PC500, dönüşlerde hibrit bir makine gibi çalışıyor. Çalışma ilk kademede 180 litre debi ile başlıyor. İkinci kademede ise 70 litreye düşerek güç ve yakıttan tasarruf sağlıyor.

PC500’de ayrıca levyeyi çalıştıran direnç okuyan sensörler yer alıyor. Bu sayede operatör sanki elektronik levyeler kullanıyormuş gibi hassas bir çalışma imkânı kazanıyor ve verimlilik artıyor.

Yeni PC500’de yakıt tasarrufuna katkı sağlayan yeni özelliklerden bir diğeri de zaman ayarlı motor stop özelliğinin bulunması. Bu özellik rölantide gereksiz bekleme yapan motorun otomatik olarak durdurulmasını ve böylece gereksiz yakıt sarfiyatının önüne geçilmesini sağlıyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina