Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2018
İş Makinası - Yeni makine satışları tarihinin en düşük seviyelerinde
Yeni makine satışları tarihinin en düşük seviyelerinde

Döviz kurlarındaki görece düşüşe rağmen makine sektöründeki durgunluk devam ediyor. Yüksek faiz ve likidite sıkıntısının sadece yeni yatırımları değil, devam eden projeleri de zora sokması, yeni makine satışlarına olumsuz yansıyor. Ekim ayında satışlardaki gerileme %78 dayandı.

İMDER (Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği) tarafından açıklanan tahmini pazar rakamlarına göre, Türkiye’de 2018 yılı Ekim ayındaki yeni iş makinesi satışları geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 77,8 azalarak 222 adet olarak gerçekleşti. Böylece yılın ilk on ayı genelindeki toplam makine satışları geçen yıla kıyasla yüzde 38,5 azalarak 5.967 adette kaldı.

İSDER’in (İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği) tahmini pazar rakamlara göre, Ekim ayında Türkiye’deki forklift ve istif makinesi satışları geçen yıla kıyasla yüzde 51,4 azalarak 445 adede geriledi. Yılın ilk on ayı genelindeki toplam satışlar ise geçen yıla kıyasla yüzde 7,2 artarak 7.872 adet olarak gerçekleşti.

Not: İMDER’e üye olan firmaların toplam iş makineleri pazarının yaklaşık yüzde 93’ünü, İSDER’e üye firmaların ise toplam forklift pazarının yüzde 80’ini oluşturduğu tahmin ediliyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina