Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2019
İş Makinası - Yeni makine satışlarındaki kayıp %76’yı aştı
Yeni makine satışlarındaki kayıp %76’yı aştı

Yeni makine satışlarındaki kayıp %76’yı aştı

Başta inşaat, madencilik, tarım ve endüstri olmak üzere ülkemizin hemen her sektörüne hizmet sağlayan iş makineleri sektöründeki satışlar tarihinin en düşük seviyelerinde seyrediyor. Türkiye’de 2019 yılının ilk 3 aylık dönemindeki yeni iş makinesi satışları %76,1 azalarak 597 adette kaldı.

İMDER (Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği) tarafından açıklanan tahmini pazar rakamlarına göre, Türkiye’de mart ayı içerisinde satılan yeni iş makinesi sayısı, geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 77,1 oranında azalarak 251 adet olarak gerçekleşti. Yılın ilk 3 ayındaki satışların toplamı ise geçen yıla kıyasla %77,1 azalarak 597 adet oldu.

İSDER (İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği) tahmini rakamlarına göre mart ayında Türkiye’deki toplam forklift ve depo ekipmanları pazarı, geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 50,3 azalarak 453 adet oldu. İlk 3 aydaki toplam satışlar geçen yıla kıyasla %40,6’lık kayıpla 1.578 adet olarak gerçekleşti.

Gerçekleşen iş makinesi satışlarının daha çok ihracatla canlılığını koruyan madencilik sektöründe ve proje bazlı alımlarda yoğunlaştığı, genel inşaat faaliyetlerindeki durgunluğun ise halen sürdüğü belirtiliyor. Çoğunlukla ihracata odaklanılan endüstriyel alanlarda kullanılan depo ve istif makinesi satışlarının bu ölçüde azalmasında ise tasarrufa giden ihtiyaç sahiplerinin eski makineleri yenileme, ikinci el veya kiralama seçeneklerini tercih etmesi etkili oluyor.

Not: İMDER’e üye olan firmaların toplam iş makineleri pazarının yaklaşık yüzde 93’ünü, İSDER’e üye firmaların ise toplam forklift pazarının yaklaşık yüzde 70’ini oluşturduğu tahmin ediliyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina