Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2020
İş Makinası - Yeni Nesil Cat® mini ekskavatörler geliyor
Yeni Nesil Cat® mini ekskavatörler geliyor

Yeni Nesil Cat® mini ekskavatörler geliyor

Caterpillar, 1 tondan 7.500 tona kadar çalışma ağırlığındaki oldukça geniş bir iş makineleri ürün hattıyla dünya genelindeki müşterilerinin ihtiyaçlarına kapsamlı çözümler sunuyor. Firmanın Türkiye’nin yanı sıra Azerbaycan, Kazakistan, Gürcistan, Kırgızistan ve Uzak Doğu Rusya’da tek temsilcisi olan Borusan Cat; mini ekskavatör, mikro yükleyici ve küçük boy lastikli yükleyicilerden oluşan kompakt makine modelleriyle ülkemizde müşterilerine hizmet sağlıyor.

Son yıllarda orta ve büyük ölçekli makinelerinde gerçekleştirdiği radikal değişimlerle kullanıcılara iş verimi ve maliyet anlamında ciddi avantajlar sunan Caterpillar, mini ekskavatör segmentinde de yeni nesil modellerini pazara sunmaya başlıyor.

Yeni modellerin sunduğu temel yapılandırma seçenekleri, müşterilere düzenli olarak kullandıkları uygulamalar için en yüksek verimle çalışabilecekleri makineyi seçme imkânı sunuyor. Yeni modeller yüksek performans ve yakıt tasarrufu sağlayan motorlara, yüke duyarlı hidroliklere, geniş kabinlere ve Caterpillar'a özel stik kontrol sistemi özelliklerine sahip bulunuyor. Yeni neslin tasarımında; performans, operatör konforu, servis kolaylığı ve düşük işletme maliyeti gibi avantajlarla müşteriye optimum değer sunulması amaçlanıyor.

İhtiyaçlara uygun alternatif modeller

Yeni serinin 7-10 ton sınıfı modelleri arasında sabit boma sahip standart arka kule dönüşlü 307.5, döner boma sahip kısa kuyruklu 308 CR, değişken açılı (iki parça) döner bomlu 308 CR VAB; mini serisindeki yeni model kısa kuyruklu, döner bomlu ve ‘yüksek akışlı’ yardımcı hidrolikli 309 CR, değişken açılı bomu sayesinde 309 CR'nin kapasitesini artıran 309 CR VAB ve seriye yeni katılan sabit bomlu, standart arka kule dönüşlü ve ayrıca ağır hizmet tipi dozer işlerinde kullanılmak üzere çift bıçaklı silindire sahip 310 bulunuyor.

Yeni modellerin azami çalışma ağırlıkları 8.233 ile 10.182 kg arasında, standart kazı derinlikleri ise 4.107 ile 5.174 mm arasında değişiyor. Üç yeni modelde (307.5, 308 CR ve 309 CR), sunulan uzun bom seçeneği ile kazı derinliğini yaklaşık 560 mm artırılabiliyor. 308 CR VAB ve 309 CR VAB ile sunulan değişken açılı bom sayesinde kalabalık çalışma alanlarındaki kazma kapasitesi yükseltiliyor. 307.5’te azami net 55,9 hp gücünde Cat C2.4 turbo dizel motor, daha büyük olan diğer beş modelde ise azami net 70,3 hp gücünde Cat C3.3 dizel motor bulunuyor. Tüm modeller EU Stage V egzoz emisyon standartlarını sağlıyor.

Performansı, konforu ve güvenliği artıran özellikler

Yeni Nesil yeni mini ekskavatörler yakıt tasarrufu sağlayan, yüke duyarlı hidrolik sisteme sahip bulunuyor. Hızlı bağlantı kesme hatlarıyla tamamlanmış standart yardımcı hidrolik sistem; tek yönlü, çift yönlü ve kesintisiz akış sunarak ekstra çok amaçlı kullanım avantajı sağlıyor.

Bu yeni altı modelin ROPS ve TOPS güvenlik standartlarına sahip konforlu ve ergonomik kabininde, tüm hava koşullarında etkili bir iklimlendirme sistemi bulunuyor. Operatörlerin, alışık oldukları kumanda kolu hareketiyle makineyi anında kullanabilmelerini sağlayan standart kumanda düzeni değiştirici, kullanım rahatlığını artırıyor. Şifreli anahtar veya basarak çalıştırılan anahtarlık olarak sunulan makine güvenlik sistemi standart olarak sunuluyor. Ayrıca Bluetooth özelliği radyo üzerinden etkinleştirilebiliyor.

Yeni Nesil modellere özel olan standart Cat Stik Kontrol sistemi sayesinde operatör, klasik kollu/ayak pedallı kumanda yerine kullanımı daha kolay kumanda koluna yalnızca bir düğmeye basarak geçebilir. Otomatik iki vitesli seyir özelliğinin yanı sıra makinenin seyrini daha da kolaylaştıran seyir kontrol sistemi de standart olarak bulunuyor.

307.5, 308 CR ve 309 CR modelleri standart alt takıma sahipken, 309 modeli için uzun alt takım seçeneği sunuluyor. 310 modelinde ise dengeyi daha da artırmak için tasarlanan uzun alt takım bulunuyor. Yeni Nesil mini makinelerin üst ve alt şasiler, palet şasileri, bom ve stik gibi büyük parçaları daha büyük Cat ekskavatör modellerinden hareketle ve uzun süreli kullanım amacıyla tasarlanmıştır.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina