Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2020
İş Makinası - Yeni VÖGELE SB 300 tabla ile 12 metreye kadar derzsiz serim
Yeni VÖGELE SB 300 tabla ile 12 metreye kadar derzsiz serim

Yeni VÖGELE SB 300 tabla ile 12 metreye kadar derzsiz serim

VÖGELE'nin yeni SB 300 model sabit genişlikli serme tablası, Almanya’daki büyük ölçekli bir yol projesinde, gözenekli ve taş mastik asfalt gibi karmaşık malzemeleri uzun genişliklerde ve derzsiz şekilde sermeyi başardı.

Sabit genişlikli tablalar, derzsiz uzun genişlikler istenildiği projelerde sıklıkla kullanılıyor. B75 otoyolunun Hamburg'daki "Wilhelmsburger Reichsstrasse" adlı yeni bölümü için de ihtiyaç buydu. Bu ana yol, yaklaşık 4,6 km'lik bir mesafe boyunca demiryolu raylarına paralel bir şekilde devam ediyor. İki büyük trafik yolunun tek bir yerde birleştirilmesi hem şehrin hem de sakinlerinin yer kazanması ve yoğun yolun gürültü kirliliğinin yakınlarda yaşayanlar için azaltılmasını sağlayacaktı. Serme işlemi, VÖGELE’nin son teknoloji ürünü SUPER 2100-3i tipi paletli bir finişeri ile gerçekleştirildi.

SB 300 sabit genişlikte tabla ile kaliteli asfaltlama

Yeni tabla, SUPER 2100-3i ile birlikte maksimum 13 m genişlikte serebiliyor. Hamburg'daki otoyolda da binder ve aşınma tabakaları 10,5 ile 12,5 m arasında değişen genişlikte serildi. Taşıt yolunun deformasyona direnmesini sağlamak için, bir parça mastik taş asfalttan yapılırken, 2,2 km uzunluğundaki bölüm, gürültüyü azaltmak için gözenekli asfaltla tamamlandı.

Serim esnasında sıkıştırma performansı ve tablanın yüzer davranışı büyük önem taşıyor. Her ikisi de büyük ölçüde doğru vuruş ayarına bağlıdır. Yeni sabit genişlikli sericiler için geliştirilen hidrolik vuruş ayarı özelliği ile VÖGELE, vuruş strokunun bir düğmeye basılarak 4 ile 8 mm arasında seçilebilmesine olanak sağlıyor. Bağlayıcı ve aşındırma tabakaları gibi ince tabakalar için 4 mm, kalın taban tabakaları için 8 mm'lik bir strok tavsiye ediliyor.

Hidrolik cıvatalı uzatma ile 2,5 m'ye kadar esneklik

Projeyi gerçekleştiren müteahhit firma KEMNA BAU’nun inşaat müdürü Martin Iseke, serim ekibiyle birlikte VÖGELE'nin en son tabla teknolojisi sayesinde B75'te karşılaşılan tüm zorlukları başarılı bir şekilde aştıklarını belirterek şunları söyledi: “Yeni tabla çok katı; sağlanan kusursuz düzgünlük bunu gösteriyor. Ayrıca bu yeni değişkenlik özelliği olmadan derzsiz asfaltlama mümkün olmazdı."

Iske, SB 300'deki hidrolik cıvatalı uzatma özelliğini de takdir ettiklerini kaydetti. Tablanın dışına doğru olan bu uzantı sayesinde hidrolik olarak her bir tarafta 1,25 m, yani toplamda 2,5 m uzatılabiliyor. Bu, VÖGELE'nin genişleyen serici avantajlarını sabit genişlikli tablaların avantajlarıyla birleştirmesini sağlıyor. Yüksek derecede esneklik ile birlikte maksimum düzgünlük. Bu büyük ölçekli şantiyede Kemna Bau asfalt döşeme ekibi bu avantajı da neredeyse sonuna kadar kullandı. Yoldaki serme genişliği 2 metreye kadar değişkenlik gösterdi.

SB 350 ile serme genişliği 18 metreye çıkıyor

SB 300, SUPER 1800-3i'den SUPER 3000-3i'ye kadar birçok VÖGELE finişer ile birlikte kullanılabiliyor. Çeşitli uzantılarla birlikte temel genişliği olan 3 m’den, 16 m'ye kadar kullanılabiliyor. Ar-Ge ekibi SB 300'ü SB 350 ile birlikte geliştirdi. SB350, VÖGELE'nin amiral gemisi finişeri olan SUPER 3000-3i ile birlikte azami 18 m'lik serme genişliği sağlıyor.

SB 300 ve SB 350 tablalardaki diğer iki yeni özellikleri sayesinde daha hızlı bir şekilde işe koyulabiliyor: Kılavuz/ konumlandırma sistemi ve elektrikli tabla ısıtma sistemi. Kılavuz ve konumlandırma sistemi kullanıcıların uzatmaları doğru şekilde takmasına yardımcı olurken, elektrikli ısıtma sistemi tablayı önceki modele göre daha hızlı ve daha eşit bir şekilde çalışma sıcaklığına getiriyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina