Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2023
İş Makinası - YENİ JCB TELEHANDLER SERİSİYLE DAHA VERİMLİ VE EKONOMİK OPERASYON
YENİ JCB TELEHANDLER SERİSİYLE DAHA VERİMLİ VE EKONOMİK OPERASYON

YENİ JCB TELEHANDLER SERİSİYLE DAHA VERİMLİ VE EKONOMİK OPERASYON

SİF İş Makinaları, Stage V egzoz emisyon standartlarını da karşılayan yeni telehandler serisini Türkiye pazarına sundu.

Baştan aşağı yeni komponentler ve yenilikçi özelliklerle donatılan yeni seri hakkındaki sorularımızı Ürün Müdürü Eren Mengütay yanıtladı.

Küresel telehandler pazar büyüklüğü, SİF İş Makinaları ve JCB olarak bu pazardaki payınız hakkında bilgi verir misiniz?

Telehandler talebinin hem dünyada hem de Türkiye’de, son yıllarda büyük bir hızla arttığını görüyoruz. 2022 yılında küresel ölçekte 6,6 milyar dolarlık hacme ulaşan TH pazarının 2030 yılında 10 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

İMDER rakamlarına göre Türkiye’de 2022 yılında 810 adet telehandler satışı gerçekleşti. Bu rakam 2017’den sonraki en yüksek adeti ifade ediyor. 2022 yılı hem JCB hem de Sif için rekorlar senesi oldu diyebiliriz. Telehandler pazarındaki pazar payımız %35-40 seviyesinde gerçekleşti. Mevcut ürün grubumuzla pazardaki ürün ihtiyacının %95’ini karşılayabiliyoruz. 2024 yılı itibariyle de bu rakamı %100 yapma çalışmalarımız devam ediyor.

Stage V sınıfı “En iyinin, En iyisi” yeni JCB Telehandler Serisi

Yenilenen JCB telehandler serisi hakkında bilgi verir misiniz?

Ürün gamımız inşaat, tarım ve endüstriyel uygulamaların gerektirdiği özelliklere göre donatılan üç ana sınıfa ayrılmaktadır. 7 metreden 20 metre erişime, 3 tondan 6 tona kadar kaldırma kapasitesine sahip modellerimiz bulunmaktadır. Önümüzdeki yıldan itibaren compact range ve 21 ve 26 metre erişimli, rotasyonlu ürünleri de müşterilerimize sunmaya başlayacağız.

JCB’nin 50 yıllık telehandler üretim tecrübesi sonucu, “En iyinin, En iyisi” sloganıyla tanıtımını yaptığımız Stage V telehandler serisini müşterilerimize sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Her uygulama ve her müşteriye göre farklı motor, şanzıman, aks ve hidrolik sistem yeni ürün gamamızla birlikte müşterilerimize sunulmaktadır. 55 kW motor gücünden 81,97,112 ve 129 kW motor gücüne, 4 ileri 4 geri powershift + torqulock şanzıman sisteminden, JCB patentli Dualtech yürüyüş sistemine, dişli tipli ve piston tipli pompa tahrikli hidrolik sistemlere, hava süspansiyonlu, ısıtmalı ve mekanik süspansiyonlu koltuk seçimlerine kadar her müşterinin ve her uygulamanın en efektif çözüm ürün gamımızda yer almaktadır.

Bu ürünler rekabette müşterileriniz açısından hangi yeni özellikleriyle öne çıkacak?

JCB telehandler serisi yüksek iş kapasitesinden kullanım kolaylığına, operatör konforundan düşük işletme maliyetlerine, çok yönlü ataşman kullanımından yüksek ikinci el değerine kadar müşterilerimize birçok avantaj sağlamaktadır.

İş ortaklarımıza sunduğumuz makinelerin üretim kapasitelerini arttırmalarına yardımcı olmasını hedefliyoruz. Örneğin geçen yıl portföyümüze kattığımız TH 560-80 modelimiz 6 ton kaldırma kapasiten sahiptir ve bu makinayı 5 metre kova ile teslim ediyoruz. Birim zamanda 2 makinanın yapabildiği işi tek makinayla yapabilmekte, bir başka deyişle aynı zamanda iki kat iş çıktısı vermektedir. TH 540-200 modellerde sunduğumuz yedinci kata malzeme verebilme özelliği, özellikle TOKİ şantiyeleri başta olmak üzere vinç ihtiyacının ortadan kalkmasına olanak sağlamaktadır.

Operatörlerin belki de evinden çok vakit geçirdiği makine kabinlerinde maksimum konforu bulmalarına dönük opsiyonel birçok özelliği standart olarak sunuyoruz. Otomatik klima sistemi hava sirkülasyonun istenilen yere yönlendirilmesini ve kabin içi sıcaklığın otomatik olarak sabit tutulmasını sağlamaktadır. Operatörlerin telefon ile görüşmesi durumunda olası iş kazaları ve dikkatsizliklerin önlenmesi için handsfree bluetooth radyo ile makinelerimizi teslim ediyoruz.

Tarım sınıfı makinelerimizde bulunan SRS özelliği sayesinde, bomun yürüyüş esnasında yastıklaması operatör konforu yanı sıra kovadaki malzemelerin dökülmesinin önüne geçilmesini ve makinedeki mekanik aşınma ve yorulma etkilerinin önlenmesini sağlamaktadır.

Tarım sınıfı makinelerimizdeki römork fren çıkışı, makineye römork bağlanmasına (kataloglarında belirtilen limitlerde) imkân tanıyor. Bazı durumlarda çekici amaçlı kullanılan traktör ve kamyon ihtiyacını ortadan kaldırmaktadır.

Tüm telehandlerlarımızı halojen aydınlatma sistemlerine göre 4 kat fazla aydınlatma sağlayan LED aydınlatma sistemleriyle teslim ediyoruz.

Yeni elektrikli TLT modelleriyle zamandan %25, alandan %50 tasarruf

Bu sene ayrıca elektrikli TLT modellerimizi müşterilerle buluşturmaya başladık. Tek taraftan yükleme yapabilmesi sayesinden zamandan %25, alandan %50 tasarruf sağlayan TLT dizaynı artık elektrik teknolojisiyle Türkiye pazarında.

Karbon emisyonu duyarlı uygulamalarda (tekstil, sağlık, kimya, gıda, vb.) ve kapalı alanlarda büyük talep görmesini bekliyoruz. Makinemizin elektrikli tahrikli olması, yakıt ve bakım masrafları olmamasında dolayı kullanıcısına yılda yaklaşık 3.500 Euro avantaj sağlamaktadır. Makine tanıtımı amaçlı yoğun bir demo programı yaptık. Müşterilerin geri dönüşleri ve Livelink’ten aldığımız performans raporları beklentilerimizin de üzerinde.

Konteyner içerisine girebilmesi, %20 eğim tırmanabilmesi, zemin altında yüklem yapabilmesi özellikleriyle lojistik sektörüne, liman uygulamalarında fark yaratacaktır.

Saatte ortalama 4-4,5 litre yakıt tüketimi

İnşaat sektörüne sunduğunuz modeller ve bu sektöre sağlayacağı özel avantajlar nelerdir?

İnşaat sektörüne yönelik TH 540V140 Hviz, TH 540V180 Hviz ve TH 540-200 modellerimiz bulunmaktadır. Tüm TH modellerimizde olduğu gibi inşaat segmentimizdeki makinelerin de tamamında %100 JCB üretimi komponentler kullanılmaktadır.

Motor, şanzıman, diferansiyeller, şase ve hidrolik pistonlar JCB’nin yatay entegrasyon dizaynı sayesinde, birbiriyle uyumlu bir şekilde çalışmaktadır. 14 metre sınıfındaki makinemizde 3 litrelik JCB motor kullanılmaktadır. 55 kW gücündeki motorumuzda 4-4,5 litre ortalama yakıt tüketiminin üzerine bir de Adblue kullanılmaması, işletme maliyetlerini oldukça düşürmektedir.

TH 540V180 Hviz modelimiz, TH540V140 Hviz modellerle ortak alçak bom şase pim bağlantı noktasına sahiptir. Bu tasarıma ek olarak eğimli motor kaputu ve çoklu dikiz aynası sistemiyle Hviz Serisi makinelerimiz operatörlere yüksek görüş açısı sunmaktadır.

Integral sideshift özelliği, forklift çatallarının 20 cm sağa ve sola hareketine imkan tanıyarak, paletlerin istenilen şekilde yerleştirilmesinde kolaylık sağlamaktadır. Hidrolik quickhitch özelliği operatörlerin kabinden inmeden kova ve çatal arasında değişim yapabilmesine olanak sağlamaktadır. TH 540-200 modelimiz ise sektörde sabit şaside en yüksek erişim sağlayan telehandlerdır. Diğer tüm modellerden bir kat daha yukarıya malzeme taşınmasına imkân tanımaktadır.

JCB patentli EN 15000 devrilmeye karşı koruma sistemi operatörlerin güvenliği için makine devrilme limitine yaklaştıkça, önce hareketleri yavaşlatır ve sonrasında durdurur. Makinenin yük alması ve yürüyüşü esnasında performans kaybı yaşamaması için bom tamamen kapalı vaziyettedir ve makine hareket halindeyken sistem otomatik olarak kapanır.

4X2 yürüyüş özelliği, şasi dengeleme, üç modlu direksiyon sistemi, otomatik ters fan (TH 540V180 Hviz ve TH540-200), led bom ve kabin aydınlatma sistemi, üst ve ön cam korumalıkları ve 5 yıl ücretsiz Livelink kullanımı, tüm inşaat sınıfı telehandler modellerimizde standart olarak sağlanmaktadır.

“500 saat bakım aralığı, işletme maliyetlerini düşürmektedir”

Tarım sektörüne sunduğunuz modeller ve bu sektör özelinde sağladığınız avantajlar nelerdir?

TH532X70, TH536X95, TH560X80 Agri Super ve TH560X80 Agri Extra bu seneki tarım ürün gamamızı oluşturuyor. Bizim müşterilerimize en büyük vaadimiz, işletme verimliliğin artmasına doğrudan katkıda bulunmaktır. Bunu söylerken yüksek hidrolik çevrim süresi ve sektör lideri dar alanda manevra yeteneği birim zamanda daha fazla iş çıktısına imkân tanımaktadır. SİF olarak satışını yaptığımız her makineye referansımız gözüyle bakıyoruz.

Özellikle bio enerji, geri dönüşüm, hayvancılık, silaj, yem ve kompost gibi yoğun kimyasal madde ve toz içeren en zor uygulamalarda yıllardır kendini kanıtlamış JCB telehandler serisinin bu sektörlerdeki başarısını, müşterilerimizin ilk makineden sonra 2. 3. ve 4. JCB makinelerini de satın alma tercihi doğrulamaktadır.

Yakıt cimrisi 81 kW Stage V JCB Dieselmax motor ve geliştirilmiş filtrasyon sistemi sayesinde sunduğumuz 500 saat bakım aralığı işletme maliyetlerini düşürmektedir. 24 saat çalışma esasıyla çalışan tesislerin iş başında kalma süresi kıyasıyla bir numaralı tercihi olan JCB, Seri III yeni teleahandler serisiyle iş verimliliği konusunda her zamankinden daha iddialı.

Yeni tarım sınıfı segmentimizdeki Seri III kabin 69 db ile sektörün en sessizi ve otomobil konforu sunuyor. Önceki serilere kıyasla görüş açısı %14, kabin içi genişliği %12 artmış durumdadır.

JCB akıllı hidrolik sistemi oluşturan otomatik SRS, otomatik kova çırpma, stroke sonu piston yastıklaması, kabin içi ve dışından hidrolik sistem hava alma özelliği ve rejenerasyon hem operatör konforunu arttırıyor hem de makinenin sarsıntı kaynaklı aşınma ve yorulmalarını engelleyerek daha uzun ömürlü çalışmasına imkân tanıyor.

Yürüyüş sistemimizde de önemli değişiklikler var. 4 ileri 4 geri JCB Powershif şanzıman, eklenen tork kilidi özelliğiyle 40 km/h hıza erişebiliyor ve tork kilidi devreye girdiğinde %25 yakıt tasarrufu sağlıyor.

TH560X80 Agrı Extra modellerde bulunan JCB Patentli Dualtech şanzıman hem hidrostatik hem de powershift yürüyüşü aynı anda sunuyor. Makinemiz düşük hızlarda 0-19 km/h arasında hidrostatik yürüyüşün hassas ve yüksek torkunu, 20 km/h’in üzerindeyse powershiftin yüksek hızını sunuyor. Ayrıca ön akslar artık kaygan zeminlerde çekişi arttıran LSD tip aksla geliyor. TH560-80 modellerimiz 6 ton kaldırma kapasitesini sahip ve 5 metreküp kova ile teslim ediyoruz. Bu özelliğiyle çoğu tesiste 2 makinenin yaptığı işi tek başına gerçekleştirebilmektedir.

“Livelink hesabını müşterilerimize 5 yıl ücretsiz sunuyoruz”

Bu ürün grubundaki kullanıcılar sizce neden SİF İş Makinalarını tercih etmeliler?

Müşterilerimiz aslında bizim iş ortağımız, bu nedenle hem satış hem satış sonrası süreçlerde müşterimize uygulamalarında maksimum verimi alabilecekleri makineyi önerip, bu makineden maksimum verimi alabilecekleri kullanım ve bakım önerilerimizi paylaşıyoruz. Sif İş Makinaları olarak İstanbul Avrupa, İstanbul Anadolu, Ankara, İzmir, Adana, Bursa ve Diyarbakır’da bulunan Sif servisleri ve 25 yetkili servisimizle ilk 24 saatte müdahale ve ilk müdahalede arızayı çözme başarı hedefleriyle çalışıyoruz. Stage V geçişi sonrasında tüm stok listelerimizi yeniledik ve sektörde en yüksek oranda yedek parça bulunabilirliğine sahibiz.

Makinelerimizde bulunan Livelink uydu takibi sistemi sayesinde anlık veriler görüntülenebilmektedir. Oldukça geniş içerikli makine performans raporlarına ve olası arıza durumlarına erişebiliyoruz. Müşterilerimiz, oluşturulan Livelink hesaplarından kendileri takip edebildiği gibi merkezde Livelink uzmanlarımız da sürekli makineleri takip edip, gerektiğinde servislerimizi yönlendirmektedir. Livelink hesabını müşterilerimize 5 yıl ücretsiz sunuyoruz.

Oldukça avantajlı bakım anlaşmaları ve uzatılmış garanti seçenekleri yine müşterilerimizin planlanmış maliyetlerini oldukça aza indirmektedir. 32 servisimiz ihtiyaç duyulduğunda merkezdeki uzman mühendislerimiz tarafından teknik süreçlerde desteklenmektedir.

Yeni seri TH makinalarımızla ilgili düzenli olarak operatör eğitimleri vermekteyiz.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina