Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2022
İş Makinası - YENİ NESİL KOMATSU İŞ MAKİNALARI İSTANBUL’DA TANITILDI
YENİ NESİL KOMATSU İŞ MAKİNALARI İSTANBUL’DA TANITILDI

YENİ NESİL KOMATSU İŞ MAKİNALARI İSTANBUL’DA TANITILDI

Türkiye distribütörlüğünü 1983 yılından bu yana Temsa İş Makinaları’nın sürdürdüğü Komatsu, yeni nesil iş makinalarını ve hizmet modellerini, “İş Makinalarının Yeni Çağını Başlatıyoruz” temasıyla İstanbul’da düzenlendiği bir lansmanda tanıttı.

İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen lansmanda yeni Komatsu modelleri farklı sektörlerden konukların ve basın mensuplarının beğenisine sunuldu.

“Geleceğin şantiyelerini akıllı sistemler ve akıllı makinalar oluşturacak”

Lansmanda ilk konuşmayı yapan Komatsu Satış Sonrası Hizmetler Bölümü Başkanı Kenichi Sato, Temsa İş Makinaları ile 40 yıl boyunca sürdürdükleri iş birliğinden ve Türkiye pazarında bulunmaktan duydukları büyük mutluluğu dile getirdi.

Sato, yeni dönemin herkes için daha verimli ve rahat bir dönem olmasını umduğunu belirterek, Komatsu olarak yeni nesil iş makinalarında özellikle motor teknolojisine odaklandıklarını, yakıt tasarrufu ve egzoz emisyonları konusunda büyük gelişmeler kaydettiklerini dile getirdi. Kenichi Sato, geleceğin şantiyelerini akıllı sistemlerin ve akıllı makinaların oluşturacağını belirterek Komatsu’nun bu konuda sunduğu çözümleri Türkiye’deki kullanıcıların hizmetine sunmak için heyecanlandığını söyledi.

“Yeni çağda kilit kavram sürdürülebilirlik”

Temsa İş Makinaları Genel Müdürü Eşref Zeka, konuşmasında Türkiye iş makinaları sektöründe bugüne dek yaşanan en büyük dönüşümün öncüsü olmaktan gurur duyduklarını belirterek, “Bu sene sektördeki 40. yılımızı geride bırakıyoruz. Değerli iş ortaklarımız ile omuz omuza ülkemizin birçok bölgesinde, birçok projede 30 bin iş makinası ile yer alarak ülkemizin altyapı gelişimine, ekonomisine katkı sağladık. Önümüzdeki yıllarda, bizleri, sektörümüzü içine alacak değişimin farkındayız. Vizyonunuzu, stratejimizi bu doğrultuda belirliyor, yol haritamızı hazırlıyoruz” dedi.

İş makinalarının yeni çağında odak kavramın sürdürülebilirlik olacağının altını çizen Eşref Zeka, yeni nesil Komatsu iş makinaları ile bu yeni döneme öncü olarak girdiklerini, yeni modelleriyle ile sürdürebilirliğe önemli katkı sağlayacaklarını ifade etti.

Eşref Zeka sözlerini “Çok daha düşük yakıt tüketimi sunan yeni nesil iş makinalarımız ile hem tasarruf sağlayacağız, hem de daha temiz bir çevre için önemli bir adım atmış olacağız. İş makinası işimizin önemli bir parçası, ancak satış sonrası hizmetler de en az onun kadar önemli. Satış sonrası hizmetlerimizde de ilkleri başararak müşterilerimizin işine değer katmayı sürdüreceğiz” şeklinde tamamlayarak, sözü Temsa İş Makinaları Satış ve Satış Sonrası Hizmetler Direktörü Burçak Birand’a bıraktı.

“Yeni nesil Komatsu’lar yakıtta yüzde 20 daha tasarruflu”

Burçak Birand konuşmasında özellikle iş makinalarının geleceğine damga vurması beklenen akıllı sistemler ve akıllı makinalar konusunda katılımcıları bilgilendirdi. Yeni nesil Komatsu iş makinalarının yüzde 20’ye varan yakıt tasarrufu, yüzde 95 oranında azaltılmış emisyonlar ve operatörlere daha fazla konfor sunan özelliklerinden bahseden Birand, yeni nesil Komatsu makinalarının hem iş verenler hem operatörler hem de çevre için kazanç sunduğunu vurguladı.

Akıllı makina kontrol sistemlerinin yakın gelecekte birçok iş sahasında tercih edileceğini söyleyen Birand, Komatsu’nun bu alanda müşterilerine sunduğu kolaylıkları bir demo çalışması üzerinden gerçek verilerle anlattı.

Sunulan demonun aynı arazi şartlarında 80 metre uzunluğunda, 10 metre genişliğinde gerçekleştiğini belirten Burçak Birand; geleneksel iş modelleriyle sürdürülen uygulamalara göre akıllı makinaların ve akıllı sistemlerin zaman bazında yüzde 101 oranında daha verimli, yakıt tüketimi tarafında ise yüzde 74 oranında yakıt tasarruflu gerçekleştiğini belirtti.

Yeni nesil makinalarla birlikte 3 yıl/6.000 saat ücretsiz bakımı orijinal parça garantisiyle sağlayacaklarını belirten Birand sözlerine şu şekilde tamamladı: “Yeni çağda değişim sadece makina modellerimiz ve teknolojilerle sınırlı kalmayacak. Sektörde ilkleri başaran Temsa İş Makinaları olarak yepyeni hizmet modellerimizle kazancınız için çalışan sağlam iş ortağınız olmaya devam edeceğiz.

Davetlilerin yoğun katılımıyla gerçekleşen organizasyonda, sunumların ardından gerçekleşen lansman gösterisi izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı. Lansman etkinliğinin sonunda sahne alan Şevval Sam, katılımcılara hatıralarında yer alacak keyifli bir akşam yaşattı.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina