Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2023
İş Makinası - YENİ SUMITOMO 7 SERİSİ EKSKAVATÖRLER TÜRKİYE’NİN MADENLERİNDE
YENİ SUMITOMO 7 SERİSİ EKSKAVATÖRLER TÜRKİYE’NİN MADENLERİNDE

YENİ SUMITOMO 7 SERİSİ EKSKAVATÖRLER TÜRKİYE’NİN MADENLERİNDE!

SUMITOMO SH500LHD-7 MASS ile taş ve agrega üretiminde yüksek verimlilik ve ekonomi

Daha çevreci, daha ekonomik ve çok daha yüksek verimlilik hedefiyle Japon mühendislerce geliştirilen SUMITOMO’nun yeni 7 Serisi ekskavatörleri, gelişmiş teknolojik özellikleriyle sektöre yeni bir soluk getirdi.

Yüksek yakıt verimi, dayanıklılığı ve düşük işletme maliyetleriyle dikkat çeken SUMITOMO’nun ağır hizmet modeli SH500LHD-7, özellikle madencilik alanında tercih ediliyor. Gelişmiş tasarımı ile pek çok yeniliği bir araya getiren makinenin, güçlü ve çevreci yeni SPACE 5 Alpha kontrol sistemi ile daha önceki seriye kıyasla çok daha düşük yakıt sarfiyatı sunduğu belirtiliyor.

Güçlü ve akıllı hidrolik sistem

SUMITOMO SH500LHD-7, SHIS Alpha Akıllı Hidrolik Sistemi sayesinde operatörün değişken güç ihtiyacını maksimum verimle sağlıyor. Yeni kontrol sistemi ile hidrolik sistem kullanım modu, ayara göre en yüksek performansı sunuyor.

SUMITOMO’ya özgü geliştirilen Spool Strok Denetimi (SSC), Bom Aşağı Enerji Tasarrufu (BES), Otomatik Enerji Tasarrufu (AES), Pompa Geçişinde Düşüş (PTR), Rölantide Motor Kapatma ve Otomatik Rölanti (Idle Shut Down & Auto Idle) özellikleri bu yeni seride daha da geliştirilerek verimleri artırıldı. Bu özelliklere eklenen yeni Özel Kontrol Valfi, Arm Aşağı Enerji Tasarrufu gibi özelliklerle makinenin verimi daha da arttırılıyor. Özellikle SUMITOMO için özel olarak geliştirilen SHIS Alpha Akıllı Hidrolik Sistemi’nin ilerici tasarımı ve sağlam yapısı ile maden ocaklarının ihtiyacı olan yüksek güç sunuluyor.

A modunda bile yüksek iş çevirim hızı

Başta madencilik sektörü olmak üzere ağır şartlarda çalışan kullanıcılar için SUMITOMO 7 serisinde tüm modeller ağır hizmet tipi ekipman ve komponentler ile donatıldı. Yeni 7 Serisinin artırılan güç ve performansının yanı sıra önceki seriye göre çok daha yüksek hıza kavuştuğu vurgulanıyor. Öyle ki, daha önce SP ve H modunda yakalanan makine çevrim hızının, yeni seride A modunda bile karşılanır hale gelmesi sağlanmış. Bu yüksek hız ve verimlilik, makinenin çok daha düşük yakıt sarfiyatı ile çok daha yüksek hızlarda çalışması anlamına geliyor.

SUMITOMO 7 Serisinin gelişmiş yeni tasarımıyla arm ve bom yapısı da yenilendi. Çok daha yüksek stres direnci ve dayanımı ile serinin tamamı HD (ağır hizmet) olarak üretiliyor. Yeni 7 Serisinin yenilenen arm-bom yapısı, artırılan kalınlık ölçüleri ve iç yapısında yapılan yeniliklerle güçlendirildi. SUMITOMO SH500LHD-7 modelinin, bu özellikleri sayesinde ağır hizmet koşullarına tam uyum sağlarken, maden ocaklarındaki zorlu çalışma şartlarında mükemmel performans gösterdiği ifade ediliyor.

Uzun şasi ile daha dengeli çalışma

SUMITOMO SH500LHD-7 güçlendirilen yürüyüş sisteminin, önceki seride de kullanıcıların takdirini toplayan alt takımları çok daha dayanıklı ve dengeli yaptığı vurgulanıyor. Makinenin, güçlendirilen koruma ve kapakları, artırılan hidrolik kapasite gibi pek çok geliştirmeyle, özellikle zorlu zeminlerde çalışan kullanıcıların beklentilerinin de ötesinde bir performans vadediyor.

Maden ocaklarındaki sert, dengesiz ve aşındırıcı zeminde ihtiyaç duyulan sağlamlık ve stabilite performansı ile dikkat çeken SH500LHD-7, uzun şase avantajı ile daha dengeli çalışıyor.

Bom ve armda %38’e varan kalınlaştırma

SUMITOMO tarafından ağır hizmet çalışma şartları için geliştirilen SH500LHD-7 serisi, özellikle ekstra güçlendirilen arm-bom yapısıyla dikkat çekiyor. SH500LHD-7’nin yenilenen bom-arm tasarımı çok daha yüksek verimle çalışmasını sağlarken, bom ve armda %38’e varan kalınlaştırma ile stres direnci daha da artırılmış. Yine %8 oranında artırılan pin çapı ve ekstra güçlendirilen bağlantı noktaları ile SH500LHD-7 gücüne güç katarak daha da sağlamlaştırılmış.

Konfor ve güvenlikte özellikleri

Konfor ve güvenlik konusunda ödün vermeyen SUMITOMO, yeni 7 Serisinde de bu geleneğini sürdürdü. Özel olarak tasarlanan ve entegre ROPS – FOPS koruma sunan yeni 7 Serisi operatör kabini, geniş görüş açısı ve ferah ortamı ile kullanıcılara avantaj sağlıyor. Mükemmel izolasyona sahip kabinde operatörün konforu için geniş ayak mesafesi, yatar pozisyon alabilen su geçirmez koltuk, geniş ekranlı Türkçe menülü kontrol paneli, erişimi kolay joystickler, güçlü klima, üst koruma, geri ve yan görüş kameraları gibi daha pek çok özellik bir arada sunuluyor.

Özel led aydınlatmalar ile iş güvenliği ve görüş için avantaj sağlayan SUMITOMO 7 Serisi, kabine giriş çıkıştaki kolaylığı ile operatörlerin günlük rutinlerini daha konforlu hale getiriyor. Yıkanabilir zemin, açılır ön camlar, güneşlik, saklama gözleri gibi daha pek çok detayı barındıran SUMITOMO 7 Serisi kabini son derece yüksek kalite sunuyor.

OPERATÖR GÖRÜŞLERİ

Bayram Yavaş

Çanakkale / Taşocağı

“Operatörü üzmeyen iyi makine”

“Hızı, dönüşü, koparma gücü çok iyi. Kova toplaması, boşaltması çok hızlı. Yakıt tüketimi düşük, bu bizim için çok büyük avantaj. Dengeli bir makine, görüş açısı çok iyi. Kameraların kullanımı çok rahat. Kabin konforu için söylenecek bir şey yok çok iyi. Sıcak bir bölgede çok tozlu ortamda çalışmamıza rağmen kliması, kabin içi konforu çok iyi. Çalışması rahat, güvenli. Gücü, hızı, kazı ve sökü gücü ile operatörü üzmeyen iyi bir makine. Çok memnunuz.”

Mesut Çavga

Yalova / Taşocağı

“Tuttuğunu koparan bir makina”

“Önceki seri makineyi de kullandım. Kullanım açısından, operatör rahatlığı bakımından her türlü sıkıntısız bir makine. Kullanımı çok rahat, operatörü yormayan bir makine diyebilirim. Ben sabah 8’de marşa basıp akşam kadar çalışan bir operatörüm. Akşam makineden indiğimde herhangi bir yorgunluk hissi yok. Genelde zaten kaliteli ve kullanıma açısından rahat bir makine. Gerek ön cam zırhı gerek tavan zırhı olarak her türlü güvenli. Yakıt tüketimi bir önceki seriye göre çok düşük. Yeni adblue sistemli motorun kullanım açısından bize bir yükü yok. Koparma olarak da tuttuğunu koparan bir makina. Tonajına göre gayet seri ve verimli bir makina. Yani söylenebilecek olumsuz hiçbir şey yok. SUMITOMO’yu tebrik ediyorum.”

Ahmet Aksoy

İstanbul / Taşocağı

“Koparması, yüklemesi, hızı çok güzel”

“1985 yılından bu yana sektördeyim. Kömür ocaklarında ve taş ocaklarında uzun yıllar çalışma tecrübem var. Daha önce 70 tonluk ve 35 tonluk SUMITOMO kullandım. Makine çok güzel. Yakıtı da çok güzel yüke girişi de çok güzel. Koparması, malzeme yüklemesi, hızı çok güzel. Günde 10 saat çalışıyoruz ve konforu çok iyi. Çok rahat bir makina. Kliması çok iyi, koltuğu çok güzel. Ayarlanabilen bir koltuğu var. Kolçakları ayarlayabiliyorsunuz. Kameraların kullanımı çok iyi. Güvenli, konforlu çalışıyorsunuz. Bakım ve temizliği çok kolay. Ters fan özelliğini kullanarak radyatörleri temizliyoruz. Bu bizim için büyük kolaylık. Yine aynı şekilde öğle paydosunda makineyi bırakıyoruz ve kendi kendine soğutma yaparak motor duruyor. Tüm bunlar çok güzel, çok iyi bir makine.”

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina