Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2023
İş Makinası - YENİ SUMITOMO 7 SERİSİ PALETLİ EKSKAVATÖRLER TÜRKİYE’DE
YENİ SUMITOMO 7 SERİSİ PALETLİ EKSKAVATÖRLER TÜRKİYE’DE

YENİ SUMITOMO 7 SERİSİ PALETLİ EKSKAVATÖRLER TÜRKİYE’DE

Yepyeni tasarımı, daha az yakıt tüketip daha yüksek güç üreten motoru, yepyeni akıllı hidrolik sistemi ile SUMITOMO 7 Serisi Türkiye’de.

Daha çevreci, daha düşük yakıt sarfiyatı ve çok daha yüksek verim hedefi ile Japon mühendislerce geliştirilen SUMITOMO’nun yeni 7 Serisi, ekskavatör teknolojisine yepyeni bir soluk getiriyor. Gelişmiş tasarımı ile pek çok yeniliği bir araya getiren SUMITOMO 7 Serisi, çevreci Stage V serisi motoru ile Türkiye’deki yeni emisyon standartlarını karşılıyor. Özel olarak tasarlanmış olan yeni SPACE 5 Alpha motor sistemi ile önceki seriye kıyasla yüzde 11’e varan oranlarda yakıt tasarrufu sağladığı belirtiliyor. SPACE 5 Alpha motor sistemi, düşük devirlerde yüksek güç üretirken, bakım maliyetlerini de aşağı çekiyor.

Kendini temizleyen uzun ömürlü sistem

SUMITOMO Space 5 Alpha motoru, tamamen yenilenmiş sistemi ile hem DPD filtre sistemi hem de SRC filtre sistemi kullanıyor. Özel olarak tasarlanan motor seramik filtrenin de içinde bulunduğu DPD sistemi ile ön temizliği yapıp motor verimini artırarak çiy yakıt salınımını önlerken, ardından SRC sistemi ile kimyasal reaksiyonla emisyon salınımı neredeyse sıfırlanıyor. Sistem sürdürülebilir işletme ve yüksek verim üzerine tasarlandığı için kendini temizleme, uzun bakım aralığı, uzun ikmal aralığı gibi pek çok avantajı da beraberinde sunuyor.

Akıllı hidrolik sistem

SUMITOMO 7 Serisi, SHIS Alpha Akıllı Hidrolik Sistem ile operatörlere daha yüksek verim ve performansla çalışma olanağı sağlanıyor. Geliştirilen bu yeni sistem ile makine, değişken güç ihtiyacını maksimum verimle sağlıyor. Yeni elektronik kontrol ile hidrolik sistem kullanım modu, ayara göre en yüksek performansı sunuyor. SUMITOMO’nun önceki serisinde bulunan ve SUMITOMO’ya özgü geliştirilen Spool Strok Denetimi (SSC), Bom Aşağı Enerji Tasarrufu (BES), Otomatik Enerji Tasarrufu (AES), Pompa Geçişinde Düşüş (PTR), Rölantide Motor Kapatma ve Otomatik Rölanti (Idle Shut Down & Auto Idle) özellikleri daha da geliştirilerek verimleri artırıldı.

Bu özelliklere ek olarak ise yeni Özel Kontrol Valfi, Elektronik Kontrol Sistemi, Arm Aşağı Enerji Tasarrufu gibi özelliklerle de makinenin veriminin daha da artması sağlanıyor. Özellikle SUMITOMO için özel olarak geliştirilen SHIS Alpha Akıllı Hidrolik Sistemi’nin ilerici tasarımı ve sağlam yapısı ile kullanıcıların pompa performansı ve verimine ilişkin tüm sorunlarının kalıcı olarak çözüldüğü vurgulanıyor.

Ağır hizmet arm ve bom tüm modellerde standart

Yeni 7 Serisi SUMITOMO ekskavatörlerin, artırılan güç ve performansın yanı sıra önceki seriye kıyasla son derece yüksek bir hıza kavuşturulduğu belirtiliyor. Daha önce SP ve H modunda yakalanan makine çevrim hızı, yeni 7 Serisi ile birlikte A modunda bile karşılanır hale geliyor. Bu yüksek hız ve verimlilik, makinenin çok daha düşük yakıt sarfiyatı ile çok çok daha yüksek hızlarda çalışması anlamına geliyor.

SUMITOMO 7 Serisi ayrıca geliştirilen yeni tasarımı ile arm ve bom yapısını da yeniledi. Çok daha yüksek stres direnci ve dayanımı ile serinin tamamı HD (ağır hizmet) olarak üretiliyor. SUMITOMO bu özelliğiyle de standartları geliştiriyor. Yeni 7 Serisinin yenilenen arm-bomu, artırılan kalınlık ölçüleri ve iç yapısında yapılan yeniliklerle çok daha güçlü bir yapıya kavuştu.

Yere daha sağlam basıyor

Yeni 7 Serisinde güçlendirilen yürüyüş sistemiyle, önceki seride de kullanıcıların takdirini kazana alt takımın çok daha dayanıklı ve dengeli bir yapıya sahip olduğu belirtiliyor. Büyütülen makara çapları, güçlendirilen koruma ve kapaklar, artırılan hidrolik kapasite gibi pek çok özellikle geliştirilen SUMITOMO yeni 7 Serisi alt takımlarıyla, en zorlu zeminlerde çalışan kullanıcıların dahi beklentilerinin ötesinde bir performansa ulaşacağı ifade ediliyor.

Yüksek konfor ve güvenlik özellikleri

Konfor ve güvenlik konusunda ödün vermeyen SUMITOMO, yeni 7 Serisinde de bu geleneğini bozmadı. Özel olarak tasarlanan ve entegre ROPS – FOPS koruma özellikli yeni 7 Serisi kabini, geniş görüş açısı ve ferah ortamı ile operatörlere avantaj sağlıyor. Çok etkili bir izolasyona sahip olan kabinde, operatörün konforu için geniş ayak mesafesi, yatar pozisyon alabilen su geçirmez koltuk, geniş ekranlı Türkçe menülü kontrol paneli, erişimi kolay joystickler, güçlü klima, üst koruma, geri ve yan görüş kameraları gibi daha pek çok özellik bir arada sunuluyor.

Özel led aydınlatmalar ile iş güvenliği ve görüş için avantaj sağlayan SUMITOMO 7 Serisi, kabine giriş çıkıştaki kolaylığı ile operatörlerin günlük rutinlerini daha konforlu hale getiriyor. Yıkanabilir zemin, açılır ön camlar, güneşlik, saklama gözleri gibi daha pek çok detayı barındıran SUMITOMO 7 Serisi kabini standartların ötesinde bir kalite sunuyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina