Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2017
İş Makinası - Yüksek güç, sağlamlık ve düşük işletme giderleri JCB ekskavatörlerde standart
Yüksek güç, sağlamlık ve düşük işletme giderleri JCB ekskavatörlerde standart

FORUM MAKİNA dergisi, "Türkiye'nin 20-40 sınıfı paletli ekskavatörleri" araştırma dosyasının JCB markasına ilişkin bölümüdür.

Ürünlerinde güç, dayanıklılık, arıza sebebiyle plansız duruş zamanının azaltılması, düşük yakıt tüketimi, konfor ve bakım kolaylığına odaklanan JCB, ekskavatörlerinin de minimum sahip olma maliyeti ile sahiplerine avantaj sağlamasını hedefliyor.

Isuzu motor, Kawasaki pompalar, Berco zincir ve Kayaba marka ana valfler gibi sektörün kabul ettiği yüksek kalite standartlardaki komponentlerin kullanımı ile JCB ekskavatörlerin verimli kullanım ömrünün uzadığı, yedek parça bulunabilirliğinin kolaylaştığı ve toplam sahip olma maliyetinin düşürüldüğü ifade ediliyor.

Isuzu motor, geliştirilmiş elektronik kontrol sistemin avantajı ile düşük devirde yüksek torklu motor gücü üretiyor. Optimize edilmiş hidrolik pompa ayarları ve ana valfte geliştirilmiş spul konfigürasyonu ile sadece gereken miktar kadar yağ akışı sağlanarak enerji israfının önüne geçiliyor. Gelişmiş hidrolik teknolojisi ile makina her zaman ECO modunda çalışmaya başlayarak yüzde 11’e varan oranda yakıt tasarruf sağlanabiliyor.

Gelişmiş kontrol sistemi ile işe bağlı yüksek performans

Bu makinelerde yüksek performans ve düşük yakıt tüketimi sağlanmasında önemli bir pay sahibi olan gelişmiş kontrol sistemi, operatöre 4 farklı çalışma modu seçeneği sunuyor. Sistem operatörün kontrol hareketlerini motor ve hidrolik sistemle ilişkilendirerek verimliliği ve etkinliği artırıyor. JCB ekskavatör operatörlerinin yaptığı işe en uygun performansı yakalayabilmesini sağlayan bu çalışma modları şöyle sıralanıyor:

Otomatik modu: Zor kazı işleri ve yüksek iş performansı içindir. Yüke göre motor gücü ve hidrolik debi otomatik olarak ayarlanıyor.

Ekonomi modu: Azami yakıt verimi sağlıyor.

Hassas modu: Hidrolik debi ve motor devri azaltılarak hassas işlerin en iyi şekilde yapılmasına imkân veriyor.

Kaldırma modu: Hidrolik debi azaltılarak, kontrolün tümüyle operatörde olduğu azami güç modudur.

JCB ekskavatörlerindeki yenilikçi hidrolik rejenerasyon sistemi bir yandan iş çevrim sürelerini kısaltılırken, diğer yandan yakıt tüketimini azaltılıyor. Benzer şekilde JCB’nin otomatik rölanti teknolojisi, hidrolik devreler kullanılmadığında motor devrini otomatik olarak düşürerek ekstra yakıt tasarrufu sağlıyor.

Yüksek güç sağlamlık gerektiriyor

Birçok koşulda uzun ömür sağlayan yüksek gerilimli çelikten ve tamamen kaynaklı üretilmiş X tipi şasi kullanılmış. Kapalı kutu profilden imal edilmiş olan şasi ile dayanıklılık artırılırken, gerilimler azaltılmış. Böylece aynı zamanda darbelere karşı yüksek mukavemet sağlanmıştır.

JCB paletli ekskavatörlerin güçlendirilmiş bom ve kolu da şasi gibi yüksek gerilimli çelikten, tek parça üst ve alt bom sac dizaynı ile birlikte iç takviye plakaları da dahil olmak üzere uzun ömürlü olacak özelliklerde üretilmiş. Bom ve kol bağlantılarında kullanılan grafitli bronz burçlar ile düzenli gresleme aralığı 1.000 saate kadar çıkarılmış. Komponentlerin dayanıklılığı ve verimliliği yapılan test ve analizlerle kontrol edilmektedir.

Kabinde konfor, güvenlik ve ergonomi

JCB’nin operatör konforuna ve güvenliğine verdiği önem verimliliği artırıyor, makinenin boşta geçen zamanlarını azaltıyor. Geniş, titreşim ve gürültü seviyesi azaltılmış, görüş açısı arttırılmış kabin, ergonomik olarak yerleştirilmiş sezgisel kontroller sayesinde operatörler daha uygun ve güvenli bir ortamda çalışıyorlar.

JCB ekskavatörler orijinal fabrika montajı klima ve kırıcı tesisatı ile birlikte pazara sunuluyor. Klima tesisatı, yakıt doldurma pompası, ROPS uyumlu İngiltere üretimi kabin ve 2GO hidrolik izolasyon sistemi diğer standartlar arasında bulunuyor.

JCB marka ekskavatörlerde standart olarak sunulan LiveLink Uydu Takip Sistemi ile makinelerin konumu, yakıt tüketimi, performansı, bakım kayıtları ve olası arıza uyarıları anlık olarak bilgisayar ortamında takip edilebiliyor.

 

JCB JS200SC JS220LC JS290LC
Çalışma ağırlığı - t 20,2 22,1 31,1
Motor / Net güç - hp Isuzu / 172 JCB / 172 Isuzu / 216
Bom uzunluğu - m 5,7 5,7 6,2
Arm uzunluğu - m 2,4 & 3 3 2,5 & 3,1
Kova kapasitesi - m3 1,1 1,25 1,6

Daha detaylı bilgi için; www.sif.com.tr internet adresi ziyaret edilebilir.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina