Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2015
İş Makinası - Yusufeli’nin altyapısı için imzalar atıldı
Yusufeli’nin altyapısı için imzalar atıldı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapımı devam eden Yusufeli Barajı’nın suları altında kalacak Yusufeli ilçesinin taşınacağı yeni yerin altyapı çalışmaları için imzalar atıldı.

Yusufeli Barajı ve HES’in göl alanı içerisinde kalacak Yusufeli ilçe merkezi, halkın arzu ettiği Yansıtıcılar ve Sakut Deresi olarak belirlenen yeni yerleşim alanına taşınıyor. Düzleme ve kazı çalışmalarının tamamlandığı yeni ilçe merkezinde 20 Mayıs 2015 tarihinde yaklaşık 77,5 milyon liralık bedelle ihale edilen alt yapı çalışmalarında süreç sonlandı. Yüklenici firmaya yer tesliminin yapılarak çalışmalara başlanacağı belirtiliyor.

Genel altyapı işleri kapsamında 19 km bitümü temel trafik yolu, 6 km beton kilit parke kaplamalı yaya yolu, yol ve adaların tesviyesi için 7 milyon m3 kazı ve 1,2 milyon m3 dolgu, 13 km kanalizasyon hattı, 12 km yağmur suyu hattı, 14 km içme suyu hattı, 4 adet içme suyu deposu, 2,5 km uzunluğunda kutu menfez, elektrik ve telekom alt yapı işleri ile 1,5 milyon m3 dolgu barajı ve baraj arkası dolgusu bulunuyor.

Sözkonusu alanın yollarda ve diğer donatılarla en güzel ilçe haline getirileceğini bildiren  Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Şu anki Yusufeli’nin yerleşim yerinden daha uygun bir yerde ilçeyi yeniden inşa edeceğiz. Yeni yerinde göl manzaralı Yusufeli, ekonomisi, ekolojisi, sosyal yapısının daha modern hale gelmesiyle daha da gelişecek” diye konuştu.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina