Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2015
İş Makinası - ZF, 1.000.000’uncu AS Tronic şanzımanı üretti
ZF, 1.000.000’uncu AS Tronic şanzımanı üretti

Güç aktarma ve şasi teknolojisi alanında dünyanın lider şirketleri arasında yer alan ZF, 1997 yılından beri Friedrichshafen fabrikasında ağır ticari araçlar için ürettiği AS Tronic otomatik şanzımanının 1.000.000’uncusunu banttan indirdi.

ZF’nin Friedrichshafen’deki Ticari Araç Teknolojileri Birimi Başkanı Fredrik Staedtler, “Geliştirme partneri olan Iveco’nun yanı sıra birçok önemli kamyon üreticisi ZF’nin otomatik şanzıman sistemine güvenmekteler. Bu şanzıman, sürüş teknolojileri gelişiminde bir mihenk taşı olarak kabul edildi ve modern ticari taşımacılığın vazgeçilmezi oldu. Bununla birlikte aşınmasız AS Tronic, ayrıca seyahat otobüsleri, iş makineleri ve raylı araçlarda da kullanıldı.” dedi.

İlk nesil AS Tronic şanzımanlarda sürücünün manuel olarak önceden müdahalesi gerekiyorken 2000 yılında piyasaya çıkarılan ikinci nesil ZF şanzımanların bu ihtiyacı ortadan kaldırdığı ifade ediliyor. Otomatik vites değişimi ve elektronik kontrol sisteminin sürüş zorluklarını azalttığı ve sürüş komponentlerinin ömrünü artırdığı belirtiliyor. CAN-Bus ile entegre çalışan şanzıman ve motor kumanda sistemi, AS Tronic şanzımanın vites değiştirme stratejisinin her zaman için motorun en uygun devirde çalışmasını sağlıyor. Böylece güç, en verimli şekilde yakıt tasarrufu sağlanarak tahrik akslarına iletiliyor.

AS Tronic’in yanı sıra ZF’nin Friedrichshafen’deki lokasyonunda üretilecek modüler otomatik şanzıman TraXon’un gelecek birkaç yıl içinde kademeli olarak AS Tronic’in yerini alacağı belirtiliyor. Bu yeni şanzıman 3.500Nm’e kadar olan tork ihtiyaçlarını karşılayabilecek ve 5 değişik modülle birlikte kullanılabilecek. Yeni sistem öngörülü sürüş teknolojisi olan PreVision GPS’i de sunacak olan TraXon, bununla birlikte kamyon üreticilerine şanzımanın GSP dataları ve dijital harita verileriyle kumanda edilmesi imkânı verecek. Şanzıman kontrol ünitesi, yokuş öncesinde veya bir viraja girileceği zaman vites yükseltmeyecek ve en uygun vitese düşülecek. Böylece gereksiz vites değişimleri de engellenmiş olacak.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina