Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2023
İş Makinası - ZOOMLION 30. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ AKILLI ENDÜSTRİ ŞEHRİNDE KUTLADI
ZOOMLION 30. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ AKILLI ENDÜSTRİ ŞEHRİNDE KUTLADI

ZOOMLION 30. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ AKILLI ENDÜSTRİ ŞEHRİNDE KUTLADI

Küreselleşme adına çalışmalarını aralıksız sürdüren Zoomlion, 11-14 Mayıs 2023 tarihleri arasında Çin'in Changsha şehrindeki merkezinde düzenlediği gösterişli etkinliklerle, dünyanın dört bir yanından gelen müşterileriyle 30. kuruluş yıldönümünü kutladı.

ZOOMLION'un "Yeni Çağa Teknoloji Selamı" etkinlikleri serisi, 11 Mayıs’taki ihtişamlı bir açılış töreni ile başladı. Yurtiçi ve yurtdışından katılan yaklaşık on bin misafir, dünyanın en büyük ve en eksiksiz inşaat makineleri sanayi üssü olarak gösterilen ZOOMLION Akıllı Endüstri Şehrini ziyaret etti. Bu modern tesis, sektördeki ilk tüm süreçli akıllı ekskavatör üretim fabrikasını ve diğer akıllı üretim tesislerini bünyesinde bulunduruyor.

Türkiye’den 30 müşteri katıldı

Etkinliğe; Birleşik Arap Emirlikleri, Endonezya, Singapur, Türkiye, Brezilya, Amerika Birleşik Devletleri ve Hollanda gibi 40'tan fazla ülkeden, 500'e yakın denizaşırı müşteri katıldı. Bunların birçoğu, Çin’in “Kuşak ve Yol Projesi” üzerindeki ülkelerden geliyordu.

Türkiye’den de 30 müşteri bu geziye katılarak ZOOMLION'un en son teknoloji üretim tesislerini deneyimledi. Türkiye’den gelen katılımcılar, ZOOMLION'un dünya çeşitli ülkelerinde gelen VIP müşteriler için 11 Mayıs günü düzenlediği teşekkür yemeğine de katıldılar. Katılımcılar ZOOMLION'un 30 yıllık başarı öyküsünün yanı sıra denizaşırı ticaretteki etkili performansına da tanık oldular.

Akşam yemeği etkinliğinde, yakın zamanda yeni makine siparişi veren müşterileri ile imza törenleri düzenlendi. Çok sayıda denizaşırı müşteri, ZOOMLION ile uzun vadeli ortaklıklar kurmaya olan güçlü ilgilerini dile getirdi. İmza törenlerinin ardından ZOOMLION Başkan Yardımcısı Yuan Ye, karşılıklı takdir göstergesi olarak müşterilerle çeşitli hediyeler sundu.

ZOOMLION, akşam yemeğinde küresel müşterilerine sadece Çin lezzetlerinden oluşan bir ziyafet sunmakla kalmadı, aynı zamanda Çin'in geleneksel kültürel performanslarını da sergileyerek keyifli ve sürükleyici bir deneyim sağladı. Canlı performanslar, klasik bir dans, Kung Fu, akrobasi ve Sichuan operası yüz değiştirme yoluyla geleneksel Çin kültürünün büyüleyici cazibesini gösterdi.

Katılımcılar takip eden günlerde Zoomlion Akıllı Endüstri Şehirlerini gezerek üretim teknolojilerini yakından deneyimlediler. Bunun yanı sıra Çin kültürünü, doğasını, günlük hayatını deneyimleyebilecekleri şehir turlarına da katıldılar.

Hunan bölgesi ve Avatar filminin çekildiği Zhangjiajie Ulusal Parkı gezildi. Müşterileri ile her zaman sağlam ve uzun vadeli ilişkiler kurmayı ilke edinen ZOOMLION, özenle hazırladığı bu etkinlikle misafirlerine unutulmaz anlar yaşattı.

Kuşak ve Yol Projesi bölgesindeki satışlar yüzde 100 arttı

ZOOMLION, son yıllarda "küresel köy" anlayışı ve "yerelleşme" felsefesiyle yurt dışı iş modellerindeki dönüşümünü hızlandırıyor. Geçen 30 yıl içerisinde küresel pazarlarını uçtan uca derinden geliştiren, iş modelini dijitalleşme ile güçlendiren, stratejik yapısını sürekli iyileştiren ZOOMLION’un, kilit ürün ve pazarlarda önemli ilerlemeler kaydettiği belirtiliyor.

Firma 2022'de Kuşak ve Yol Projesi güzergahı üzerindeki Endonezya, Hindistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan ve Türkiye gibi ülke ve bölgelerdeki satışlarını yüzde 100'ün üzerinde arttırdı. 2023'ün ilk çeyreğinde de ZOOMLION'un yurt dışı gelirlerinin, yıllık bazda yüzde 123 arttığı belirtiliyor.

Çin’in 2013 yılında duyurduğu ve İtalya'nın da iş birliği ile 2049 yılında tamamlamayı planladığı Kuşak ve Yol Projesi, Çin-Roma medeniyeti birliği olarak da yorumlanan modern ipek yolu konseptini ifade ediyor. Projede ulaşım ağları, enerji ağları ve telekomünikasyon yoluyla uluslararası entegrasyon hedefleniyor. Projenin kapsadığı bölgenin dünya GSMH'nın yüzde 42'sini, dünya nüfusunun yüzde 64'ünü, karaların yüzde 40'ını, bilinen enerjinin yüzde 75'ini oluşturduğu belirtiliyor. Çin, kuruluşunun 100. yılı olan 2049’a kadar projeyi tamamlamak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina