Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2017
İş Makinası - Tekno Asfalt 2017 yılına rekor satışla başladı
Tekno Asfalt 2017 yılına rekor satışla başladı

2016’da farklı modellerde toplam 14 adet BENNINGHOVEN asfalt plent satışı gerçekleştirerek sektördeki liderliğini devam ettiren Tekno Asfalt, 2017 yılına da ENR’nin “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” listesinde yer alan Bayburt Grup’a yapılan rekor bir satışla başladı.

Bayburt Group, yeni yılın ilk ayı itibariyle 4 adet BENNINGHOVEN ECO-3000 ve 2 adet BENNINGHOVEN ECO-4000 asfalt plentini daha bünyesine kattı. Yeni satılan plentler ile birlikte Bayburt Grup tarafından yürütülen projelerde kullanılan BENNINGHOVEN asfalt plenti sayısının 26’ya ulaştığı belirtiliyor.

BENNINGHOVEN ECO-3000 ve ECO-4000 asfalt plentlerinin, diğer tüm BENNINGHOVEN plentleri gibi 400 santigrat dereceye kadar imalat yapmaya uygun olarak tasarlandığı, böylece köprülerde ve viyadüklerde kullanılan mastik asfalt ve bunun gibi diğer birçok özel asfalt türevini üretmeye olanak sağladığı; asfalt soğuk geri dönüşüm sistemleri ve asfalt sıcak geri dönüşüm sistemlerinin istenildiği zaman kolayca eklenebildiği ifade ediliyor.

BENNINGHOVEN ECO-3000 Konteyner tip asfalt plentleri yüzde 4 agrega iç nem oranında 240 ton/saat ve yüzde 3 agrega iç nem oranında 260 ton/saat; BENNINGHOVEN ECO-4000 asfalt plentleri ise yüzde 4 agrega iç nem oranında 320 ton/saat ve yüzde 3 agrega iç nem oranında 350 ton/saat asfalt üretim kapasitesine sahip bulunuyor. Bu plentlerin elektrik motorlarının filtre – egzoz fan motoru ve brülör fan motoru başta olmak üzere, bir kısmına hız sürücüleri (frekans invertörleri), çok az sayıda motor hariç diğer kısmına da yumuşak yol vericiler (soft starter) ile kumanda edildiği ve böylece büyük oranda enerji tasarrufu sağlandığı belirtiliyor.

Yalnızca asfalt üretim tesislerinin çalışma ilkelerine göre geliştirildiği vurgulanan BENNINGHOVEN ‘nın kendi markası olan patentli brülörleri sayesinde de yakıt tasarrufuna önemli miktarda katkı sağlandığı ifade ediliyor.

Satışı gerçekleşen 6 adet asfalt plentinden 1 adet ECO 3000 ve 1 adet ECO 4000 model asfalt plentinin montajı Tekno Asfalt teknik servis ekipleri tarafından Ocak ayı içerisinde tamamladı. Diğer plentlerin kurulumunun da Mayıs ayına kadar tamamlanması öngörülüyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina