Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2019
İş Makinası - Continental'dan greyder ve liman lastiklerine yönelik büyük yatırım
Continental'dan greyder ve liman lastiklerine yönelik büyük yatırım

Continental'dan greyder ve liman lastiklerine yönelik büyük yatırım

Dünyanın önde gelen teknoloji şirketi ve premium lastik üreticisi Continental, 100 milyon euroya yaklaşan bir yatırımla Portekiz’in Lousado bölgesindeki üretim tesislerini genişletiyor. Yeni kapasite, 24 inç üzeri radyal greyder ve liman lastiklerinin üretimi için kullanılacak.

100’ün üzerinde kişiye de ek istihdam yaratacak yeni üretim hattı, 2017 yılında faaliyete geçen radyal tarım lastikleri fabrikasının yanına inşa edildi. Tesis, en yüksek ergonomik standartlarda en modern radyal lastikler üretmek amacıyla son teknoloji inşaat makineleri ve otomatik cihazlarla donatıldı. Tam kapasiteye ulaşıldığında üçer adet greyder ve liman lastikleri hattı devreye girecek olan yeni üretim tesislerine ilave olarak, Lousado araştırma ve geliştirme merkezi tüm tarım, liman ve greyder lastiklerinin performans ve kalite testlerinin aralıksız yapılabilecek şekilde genişletiliyor.

Christian Kötz

Continental Yönetim Kurulu Üyesi ve Lastik Bölümü Başkanı Christian Kötz yatırımla ilgili yaptığı açıklamada, “Liman ve greyder segmentleri, ticari lastikler pazarında kilit büyüme alanları konumunda. Bu yatırım ile Lousado'daki varlığımızı güçlendirerek yüksek verimli üretim tesisimizi, büyük radyal arazi lastikleri için bir yetkinlik merkezi haline dönüştürüyoruz.” dedi.

Continental, geçtiğimiz yıllarda binek, yüksek performans ve tarım lastiklerinin üretimini artırmak amacıyla 150 milyon euro yatırım yapmıştı.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina