Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2015
İş Makinası - Dünyanın en büyük lastikli yükleyici üreticisi SDLG Türkiye'de
Dünyanın en büyük lastikli yükleyici üreticisi SDLG Türkiye'de

1972’den bu yana Çin’de lastikli yükleyici üreten ve günümüzde yıllık yaklaşık 35 bin adetlik kapasitesiyle dünyanın en büyük lastikli yükleyici üreticisi olma unvanını elinde bulunduran Shandong Lingong İş Makinaları, SDLG markalı ürünlerini Türkiye pazarına sundu. Distribütörlüğünü ASCENDUM Makina’nın yaptığı SDLG’nin ilk CE sertifikalı tekerlekli yükleyicisi LG958L, Ankara’da düzenlenen KOMATEK Fuarı’nda sergilendi.

Türkiye’de son yıllarda artan yatırımlara bağlı olarak büyüyen iş makineleri pazarı çerçevesinde küresel büyüme programına Türkiye’yi de dâhil etme kararı alan SDLG, ülke genelindeki 18 şubesiyle köklü ve tecrübeli bir makina bayiliği olan ASCENDUM Makina’yı tercih etti. Geniş ürün hattı ile müşterilerine hızlı ve etkili satış ve teknik destek hizmetler sunan ASCENDUM Makina artık SDLG’yi de tüm Türkiye’de temsil edecek.


Lastikli yükleyicilerden sonra greyder, kazıcı yükleyici ve ekskavatörler de gelecek

2007 yılında Volvo’nun yüzde 70 hissesini satın almasıyla kabuk değiştiren ve dünyaya açılan SDLG’nin ürünlerinde batı mühendisliğinin etkisi hızla kendini göstermiş. Makinalarda kalitesi dünyaca kabul gören Deutz ve ZF gibi ana komponentler kullanılıyor ve gerek tasarım gerekse mühendislik anlamında Volvo’nun genlere sahip bulunuyor.

Lastikli yükleyici ile çıkılan yolda bugün artık ekskavatör, kazıcı yükleyici ve greyderlerin de ürün hattında bulunduğunu belirten SDLG Bölge Yöneticisi Jan-Erik Eriksson, “Asya’dan Afrika’ya, Orta Doğu’dan Amerika’ya kadar hemen tüm dünya genelinde hizmet veren etkin bir satış ve satış sonrası hizmet ağına sahibiz. Orta Doğu’daki mevcut pazarlarımızda yüzde 33 pazar payına sahibiz. Müşterilerimizden çok olumlu geri bildirimler alıyoruz. Makinelerimizin verimliliği ve arıza yapmadan aktif kalma oranları çok yüksek olduğu gibi şu ana kadar önemli bir motor veya şanzıman arızası gibi kritik sorunlarla hiç karşılaşmadık.

CE sertifikasyon sürecinin tamamlanması ile birlikte önümüzdeki dönemde Türkiye pazarına lastikli yükleyicilerden sonra greyder, kazıcı yükleyici ve ekskavatörleri de sunacaklarını belirten Eriksson, ilk ürünleri olan LG958L lastikli yükleyici ile ilgili olarak şunları söyledi: “Gelişmiş teknoloji ile üretilmiş ama bir o kadar da sade bir makine. Mekanikler bizim makinelerimizi çok seviyorlar. Çünkü bakım ve tamirat için hiçbir özel ekipman veya bilgisayar bağlantısı gerektirmiyor. Değer bazlı olarak nispeten kısıtlı bir makine bütçesi ile işini yapmak durumunda olan ihtiyaç sahiplerine güvenecekleri bir makineyi ve onu en verimli şekilde aktif tutacak ASCENDUM Makine desteğini bir arada sunuyoruz.

Yüzde 40’a varan fiyat avantajı ve yüksek kalite/fiyat oranı

2001’den bu yana ASCENDUM Makina bünyesinde çalışan SDLG Türkiye Satış Müdürü Alper Kaya, LG958L’nin işi detaylarla zorlaştırmayan, ana işi olan yükleme ve nakliye çözümlerine odaklanmış ve bunu basit bir sadelikle başarmış bir ürün olduğunu belirtti.

5 ton kapasiteli bu ürünle öncelikle hazır beton, kum, tarım ve kamyon yükleme işlerinde faaliyet gösteren değer bazlı müşterilere hitap edeceklerini belirten Kaya, aynı kapasitedeki premium markalara kıyasla ilk alım maliyetinde yüzde 40’a varan oranda fiyat avantajı sağladıklarını vurguladı.

SDLG Türkiye Satış Müdürü Alper Kaya

Bu makinenin kalite/fiyat anlamında sınıfının en iyi ürünü olduğunu ifade eden Alper Kaya, “Makinede Volvo’nun dokunuşunu hissedebiliyorsunuz. ZF ve Deutz gibi ana komponentleri zaten kullanıcılar iyi biliyorlar. Yurtdışında şantiyeleri olan müşterilerimiz SDLG markasını tanıyorlar. Alıp kullanan da birçok firma var. Şimdi bizim yapacağımız, bu markayı Türkiye’de de etin şekilde tanıtmak. İnsanlar gördüklerine duyduklarından veya okuduklarından daha çok inanıyorlar. Bu kapsamda bir demo programına hemen başlıyoruz. SDLG sadece lastikli yükleyici üretmiyor; 2 sene içerisinde tüm ürün grubunu Türkiye’ye getirmiş olacağız. Müşterilerimiz ürünlerimize, yedek parça ve servis desteğimize güvensinler. Arkasında duramayacağımız bir ürünü onlara sunmayız.diye konuştu.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina