Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2026
İş Makinası - HİDROMEK, MERMER OCAKLARININ GÜÇLÜ OYUNCUSUNU AFYONKARAHİSAR’A TAŞIYOR
HİDROMEK, MERMER OCAKLARININ GÜÇLÜ OYUNCUSUNU AFYONKARAHİSAR’A TAŞIYOR

HİDROMEK, MERMER OCAKLARININ GÜÇLÜ OYUNCUSUNU AFYONKARAHİSAR’A TAŞIYOR

Türkiye doğal taş sektörünün önemli buluşmalarından biri haline gelmeye hazırlanan Afyonkarahisar Blok Mermer Fuarı, 17-20 Haziran tarihleri arasında ikinci kez kapılarını açıyor. HİDROMEK ise fuarda, mermer ocakları ve ağır çalışma sahaları için geliştirdiği en güçlü ekskavatörlerinden biri olan HMK 500 LC HD modelini sergileyecek.

Geçtiğimiz yıl sektörün yoğun ilgisiyle karşılanan fuar, bu yıl da blok mermer üreticileri, ocak işletmecileri, doğal taş sektörü temsilcileri ve iş makinesi üreticilerini aynı çatı altında buluşturacak. HİDROMEK, S8 numaralı standında ziyaretçilerine yalnızca bir makine değil, mermer sahalarına yönelik verimlilik ve dayanıklılık odaklı çözümlerini de tanıtacak.

Mermer Ocakları İçin Tasarlanmış Ağır Hizmet Gücü

HİDROMEK’in H4 Serisi'nin en yüksek tonajlı modelleri arasında yer alan HMK 500 LC HD, yaklaşık 52 tonluk çalışma ağırlığıyla dikkat çekiyor. Geliştirilmiş hidrolik sistemi ve güçlendirilmiş yapısı sayesinde özellikle mermer ocakları, maden sahaları ve yüksek kapasite gerektiren ağır iş uygulamalarında öne çıkıyor.

Makinenin standart donanımında 6,30 metrelik bom, 2,60 metrelik arm ve 3,2 m³ kapasiteli kova bulunuyor. Bu kombinasyon, HMK 500 LC HD’ye 38.500 kgf kepçe kazma kuvveti ve 27.600 kgf arm koparma kuvveti kazandırıyor. Kullanıcı ihtiyaçlarına göre farklı bom, arm ve kova seçenekleriyle de yapılandırılabilen model, çeşitli ataşmanlarla çalışmaya uygun yapısıyla operasyonel esneklik sunuyor.

Mermer ocaklarında sıklıkla tercih edilen riper ataşmanıyla kullanılabilen HMK 500 LC HD, sert zemin koşullarında sunduğu performansla dikkat çekiyor. HİDROMEK, modelin yalnızca yüksek güç üretmekle kalmadığını; aynı zamanda operatöre zorlu sahalarda konforlu ve güven veren bir çalışma deneyimi sunduğunu vurguluyor.

Doğal taş sektörünün yatırım ve teknoloji gündemini şekillendiren Afyonkarahisar Blok Mermer Fuarı’nda sergilenecek HMK 500 LC HD, özellikle ocak işletmecileri ve ağır iş uygulamalarında çalışan profesyoneller için yakından incelenmesi gereken modeller arasında yer alıyor. Dayanıklılık, yüksek koparma kuvveti ve ağır hizmet tipi yapısıyla öne çıkan ekskavatör, fuarın en dikkat çekici iş makinelerinden biri olmaya aday görünüyor.

HİDROMEK HMK 500 LC HD:

• Çalışma ağırlığı: Yaklaşık 52 ton

• Kepçe kapasitesi: 3,2 m³

• Kepçe kazma kuvveti: 38.500 kgf

• Arm koparma kuvveti: 27.600 kgf

• Standart bom: 6,30 m

• Standart arm: 2,60 m

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina