
İşmaktaş Makina, Türkiye’nin büyüyen telehandler pazarına Genie ile adım attı |
|
İş makinelerine servis hizmetleri sağlama amacıyla kurulan ve 20 yılı aşkın sektörel tecrübe ile satış faaliyetlerine de başlayan İşmaktaş Makine Ltd. Şti., halihazırda bünyesinde bulunan Hammer Srl, Mozelt GmbH & Co. ve Bigleopart markalarına Genie’yi de ekledi. İşmaktaş, Genie telehandler ürün grubunun Türkiye distribütörü oldu.
Daha güçlü, daha hızlı, daha ekonomik, daha verimli ve çok amaçlı kullanabildikleri için dünyadaki popülasyonu gittikçe artan telehandlerlar, Türkiye pazarında da önemini hissettirmeye başladı. Başta tarım ve inşaat olmak üzere endüstriyel tesisler, lojistik, madencilik gibi oldukça geniş alanlarda kullanılan bu araçların ülkemizde neredeyse kazıcı yükleyiciler kadar popüler olması öngörülüyor. Sektördeki faaliyetlerine servis hizmetleri ile başlayan ve zamanla edindiği tecrübeleri satış alanında değerlendirerek büyümeye devam eden İşmaktaş da iş makineleri sektöründe yaşanan gelişimlere ve yeniliklere ayak uydurarak ürün grubunu çeşitlendiriyor.
.JPG)
İsmaktaş Genel Müdürü Tamer İsa Aktaş, artan iş güvenliği hassasiyetinin ülkemizdeki makineleşmeyi hızlandırdığını belirterek “Daha önce kazıcı yükleyici, vinç gibi araçlar kullanan inşaat, tarım ve endüstriyel alanda faaliyet gösteren firmalar telehandlerları keşfettiler. Bu makineler kompakt yapıları sayesinde kısıtlı alanlarda çalışabilme olanağı sağlamasının yanı sıra ataşman zenginliği sayesinde birden fazla makine ihtiyacını tek başına giderebiliyorlar. İşletmeler doğru ataşman yatırımları ile operasyon sürelerini kısaltarak kapasitelerini ve kârlılıklarını artıran sonuçlar aldılar.” dedi.
.jpg)
İlk model inşaat sahalarına geliyor
İstikrarlı bir gelişim ile Türkiye pazarında 2016 yılında 681 adede ulaşan ve bu seneki satışlarının 700’ün üzerine çıkması beklenen telehandlerlar, en çok tarım ve inşaat sektörlerinde tercih ediliyor. Bu nedenle İşmaktaş olarak öncelikle inşaat sektörünü hedeflendiklerini ifade eden Tamer İsa Aktaş, açıklamalarına şu şekilde devam etti: “Genie’den Türkiye’ye yalnızca Avrupa’da üretilen modeller geliyor. Amerika’da oldukça geniş skalada üretilmesine karşın Avrupa’da üretilen sabit şaseli makinelerde yalnızca 4 model buluyor: 18 metre, 14 metre, 7 metre ve 6 metre.
Türkiye’deki telehandler pazarını ise inşaat ve tarım sektörü yarı yarıya paylaşıyor. Tarımda ağırlık 7 metredeyken, inşaattaki ağırlık 18 metrede. Öyle ki 18 metre erişime sahip modeller bu payın yüzde 85-90’ına sahip ve popülasyonunun 300-330 adet olduğunu düşünüyoruz. Bunun yanında, öncelikli hedefimiz satışı artırmak değil, müşterilerimize çözüm ortağı olabilmek. Bu iki kriteri göz önünde bulundurarak öncelikle 18 metre yüksekliğe sahip model ile başlamayı uygun gördük. Bu aşamadan sonra diğer sektörlere hitap eden modellerimizi de pazara sunacağız.”
.JPG)
Makine kendini ispat ettikçe marka bilinirliği artacaktır
İnşaat sektöründen başlayarak Genie’nin bilinirliğini tüm Türkiye’ye yaymak istediklerini vurgulan Aktaş, “Yüksek erişimli telehandlerlarda çalışma platformuna ek olarak kova ve forklift çatalı gibi ataşmanların da kullanılabilmesi, işletmelerin lastikli yükleyici, forklift ve personel yükseltme platformu ihtiyaçlarını tek makine ile karşılayabilmesini sağlıyor. Bu 3 özellik ile telehandlerlar özellikle kiralama firmaları için yapılan yatırımı hızlı bir şekilde geri kazandıran bir kazanç kapısı özelliği taşıyor.
Genie dünyada kendini bu konuda kanıtlamış bir markadır. Markanın kiralama ve vinç sektöründeki algısı çok iyi noktadadır. Makine satıldıkça, kalitesi görüldükçe ve servis hızı kendini ispat ettikçe bu bilinirliğin Türkiye’deki tüm sektörlere de yayılacağını öngörüyoruz.” ifadesinde bulundu.

Genie telehandlerlar her alanda üstün
Genie’nin en yükseğe en hızlı şekilde yükselebilen ve en dar alanda bile dönebilen makine olarak dünya pazarında ön plana çıktığını belirten Aktaş, markanın Türkiye telehandler pazarında da kendini farklı konumlandıracağını vurguladı: “Genie, dünyada 18 metre sınıfında en yükseğe yükleyen makine durumundadır. Aynı zamanda 3 metre 55 cm çapta dönebildiği için manevra kabiliyeti de en yüksek makinedir. Bunlara ilave olarak hidrostatik yürüyüşe sahip ve iki farklı hız seçeneği bulunuyor. 30 kilometrenin üzerinde seyahat hızıyla mobil kullanım anlamında diğer markaları da geçiyor. Kısacası, makine hem en yükseğe yüklüyor hem en yüksek manevra kabiliyeti ile en dar alanlarda bile çalışabiliyor hem de en yüksek yürüyüş hızına sahip.
Tüm bunlara ek olarak, operasyon süresinin de çok kısa olması makineyi diğerlerinden ayıran önemli bir özelliktir. Genie 18 metre, kendi sınıfındaki makinelerden çok daha hızlı bir şekilde yükü bırakıp eski pozisyonuna dönüyor. Hatta öyle ki bu konuda bazı markalara yüzde 50 fark atıyor. Genie, yüksek operasyon ve yürüyüş hızına rağmen yakıt avantajı sunabilmesi ile de kendi sınıfında birincidir. Yüke duyarlı hidrostatik yürüyüş sistemi ve dizel otomobil teknolojisine sahip Euro Stage IIIB motor ile yakıt avantajı sağlanıyor. Makinedeki yeni teknolojiler, operatörlere kullanım kolaylığı da sunuyor.”
.jpg)
2018’de yaklaşık 25 sipariş almayı bekliyoruz
Haziran ayında distribütörlük anlaşması imzalandığı için makine bulma konusunda zorlandıklarını bildiren Aktaş ilk teslimatları hakkında şu bilgileri verdi: “Normalde 2018 yılında satışa başlayabilecektik ancak biz Türkiye’ye getirmek istediğimiz özellikte bir makine bulduk ve Genie ile anlaştık. Makinemize gelir gelmez Giresun’da vinç kiralama hizmeti veren Türk Otomotiv talip oldu. İlk teslimatımızı böylece Aralık ayında yapmış olduk. Genie ile bir makine anlaşmamız daha oldu ve o da henüz yolda olmasına rağmen satıldı. Şu anda müşterilerimizin talepleri çok olumlu. Markayı bilenler zaten biliyorlar. Tanımayanlara ise anlatması çok zor değil çünkü makinenin üzerindeki komponentlerin hepsi birinci sınıf, yani müşterilerimizin bir şekilde tanıdığı ürünler. Böyle bir talep karşısında 2018’den umutluyuz; 25 civarında sipariş bekliyoruz.”
.jpg)
Servis konusunda kendimize güveniyoruz
Tamer İsa Aktaş, İstanbul’daki müşterilerine merkezlerinden, diğer bölgelerde ise uzman yetkili servisleri aracılığıyla destek sağlayacaklarını kaydetti. Aktaş, açıklamalarına şu şekilde devam etti: “Biz servislerimiz ile beraber pazardaki payımızı büyüteceğiz. Şirketimiz ilk kurulduğu zaman servis şirketi olarak kuruldu ve bunun bize servis hizmetleri konusunda artı sağlayacağına olan inancımız tam. Destek verme konusunda, müşterilerimizi mağdur etmeme konusunda kendimize güveniyoruz. Türkiye çapındaki bütün servisler ile çok yakın ilişkilerimiz var, bu nedenle bizi desteklemek isteyen birçok firmadan da teklif alıyoruz. Sadece makine popülasyonumuzun belirli bir adede ulaşması gerekiyor. Böylece biz de servisimizi belirli bir büyüklüğe ulaştıracağız.”