Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2026
İş Makinası - MARUBENİ TÜRKİYE’NİN YENİ GENEL MÜDÜRÜ CEVDET ALEMDAR OLDU
MARUBENİ TÜRKİYE’NİN YENİ GENEL MÜDÜRÜ CEVDET ALEMDAR OLDU

MARUBENİ TÜRKİYE’NİN YENİ GENEL MÜDÜRÜ CEVDET ALEMDAR OLDU

Japonya merkezli ticaret ve yatırım şirketi Marubeni Corporation’ın iştiraki olan Marubeni Türkiye’de üst düzey yönetim değişikliği gerçekleşti. Cevdet Alemdar, 1 Mayıs 2026 itibarıyla şirketin Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görevine başladı.

Komatsu, Volvo Trucks, Bomag, Tadano, Dieci ve Crown markalarının Türkiye’deki satış ve satış sonrası operasyonlarını yürüten Marubeni Türkiye; Platinum Rent markasıyla kiralama, Platinum Used markasıyla ise ikinci el hizmetleri sunuyor. Şirketin sürdürülebilir büyüme hedeflerine, Alemdar’ın farklı sektörlerdeki uluslararası yönetim deneyimiyle katkı sağlaması hedefleniyor.

Sabancı’dan Marubeni Türkiye’ye uzanan kariyer

1992 yılında Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Cevdet Alemdar, yüksek lisans eğitimini 2002 yılında Sabancı Üniversitesi MBA programında tamamladı. Kariyerine 1993 yılında Sabancı Holding bünyesinde başlayan Alemdar, inşaat ve üretim sektörlerine yönelik yatırımlarda görev aldı.

Kariyeri boyunca Brezilya, Tayland ve Çin’de Kordsa’nın yurtdışı operasyonlarında genel müdürlük görevleri üstlenen Alemdar, Güney Amerika ve Asya Pasifik bölgelerinde satış ve pazarlama liderliği yaptı. Türkiye’ye dönüşünün ardından teknik tekstil ve lastik alanlarında Ar-Ge, inovasyon ve pazar geliştirme çalışmalarında görev aldı.

Daha sonra Temsa İş Makinaları Genel Müdürü olarak görev yapan Alemdar, bu dönemde Komatsu distribütörlüğünü yönetirken Volvo Trucks’ın Türkiye distribütörlüğünün de şirket bünyesine katılmasına liderlik etti. 2017-2020 yılları arasında Brisa Bridgestone Sabancı CEO’su olarak görev alan Alemdar, 2020 yılında Sabancı Holding Sanayi Grup Başkanı oldu. Şirketin 2024 yılındaki yeniden yapılanmasının ardından Mobilite Çözümleri Grup Başkanı görevini üstlenen Alemdar, bu görevini 2025 yılına kadar sürdürdü.

Marubeni Türkiye, Japonya merkezli Marubeni Corporation çatısı altında faaliyet gösteriyor. Şirket, inşaat, madencilik, mermer, lojistik, endüstri ve enerji gibi sektörlerde faaliyet gösteren iş ortaklarına ürün ve satış sonrası hizmet çözümleri sunuyor. Marubeni Corporation ise 68 ülkede, 126 yerleşkede ve yaklaşık 52 bin çalışanıyla faaliyetlerini sürdürüyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina