
Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattı, 18 Eylül'de ihale edilecek |
|
Mecidiyeköy-Mahmutbey arasını 26 dakikaya indirecek 17,5 kilometrelik metro hattı projesinin ihalesi 18 Eylül'de yapılacak. Şişli, Kağıthane, Eyüp, Gaziosmanpaşa, Esenler ve Bağcılar'ın trafik sorununa çözüm olacak hat, daha sonra Kabataş'a kadar uzatılacak.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Avrupa Yakası'ndaki Mecidiyeköy-Mahmutbey (Şişli-Kağıthane-Eyüp-Gaziosmanpaşa-Esenler-Bağcılar) Metro Hattı Depo-Bakım Sahası ve Depo Bağlantı Hatları İnşaat İşleri Yapım İşi, uluslararası ihaleye çıktı. Proje çalışmaları tamamlanan hattın inşaat ihalesi Kamu İhale Kurumu'nda ve Avrupa Birliği bülteninde yayınlandı. İhaleye yurt içi ve yurt dışından birçok büyük inşaat firması ilgi gösteriyor.
3 ayrı raylı sisteme entegre olacak
Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı, Mecidiyeköy'de Hacıosman-Yenikapı Metrosu'na entegre olarak başlayacak. Çağlayan, Kağıthane, Nurtepe, Alibeyköy bölgelerinden geçerek Karadeniz Mahallesi'nde mevcut Edirnekapı-Sultançiftliği Hattı'na da entegre edilecek proje, oradan da Tekstilkent ve Yüzyıl Mahallesi'ne geçecek, Mahmutbey-Başakşehir Metrosu ile entegre hale gelecek.
Kabataş'a kadar uzatılacak
İş ve yerleşim bakımından yoğun alanları tarayan hattın daha sonra Mecidiyeköy'den Kabataş'a kadar uzatılması planlanıyor. Yaklaşık 17,5 kilometre uzunluğundaki Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı, saatte tek yönde 70 bin kişi taşıyacak. Tünellerin yanı sıra viyadüklerin de yer alacağı proje; delme, aç-kapa ve viyadük tipinde toplam 15 istasyondan oluşacak. Hat tamamlandığında Mecidiyeköy-Mahmutbey arası 26 dakikaya inecek.
İhale bilgileri:
Tarihi: 18 Eylül 2013 Çarşamba
Saati: 11.00
Yeri: İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Merter Ek Hizmet Binası İhale Salonu