Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2014
İş Makinası - 2014 Doosan Bayi Konferansı İstanbul’da düzenlendi
2014 Doosan Bayi Konferansı İstanbul’da düzenlendi

Doosan İş Makineleri’nin Ortadoğu ve Afrika bölgesindeki bayilerini bir araya getiren konferans (2014 Doosan Partnership Conference); 15-16 Nisan 2014 tarihinde İstanbul Sheraton Ataköy Oteli’nde gerçekleştirildi.

Konferansa, bölge genelindeki ülkelerden gelen 100’ü aşkın bayi temsilcisi ve Doosan bölge yöneticileri katıldı. Satış ve satış sonrası hizmet operasyonlarının ayrı oturumlarla değerlendirildiği organizasyona Sanko Makina üst düzey yöneticileri de katıldı.

Karşılıklı bilgi paylaşımı hedefleniyor

Doosan İş Makineleri Orta Doğu ve Afrika’dan sorumlu Bölgesel Genel Müdürü Kwan Hee Jeong, geçen yıl Güney Kore’de düzenlenen organizasyondan sonra bu yıl Türkiye’yi seçmelerinde coğrafi konum avantajı ile birlikte kültürel yakınlığın da etkili olduğunu ifade etti.

Organizasyonun kendileri açısından oldukça başarılı geçtiğini belirten Kwan Hee Jeong, “Doosan açısından çok önemli olan bu konferansta bayilerimizi yeni ürünler, yeni stratejiler ve iş akışı değişimleri gibi konularda bilgilendiriyoruz. Aynı zamanda onları da dinleyerek kendimizle ilgili eksik veya geliştirmemiz gereken konular hakkında çok değerli bilgiler elde ediyoruz” dedi.

Doosan İş Makineleri Orta Doğu ve Afrika’dan Sorumlu Bölgesel Genel Müdürü
Kwan Hee Jeong

2014 tahminleri ve Türkiye

Jeong, Türkiye ile birlikte bölgenin en büyük pazarları olan Güney Afrika ve Suudi Arabistan açısından 2014’ün düşük satışlarla başladığını belirterek yıl geneli ile ilgili görüşlerini şöyle açıkladı: “Küresel ekonomide yaşanan gelişmeler ve politik belirsizlikler yılın zayıf satışlarla başlamasında etkili oldu. Sonrasında nispeten bir dengelenme sağlandığını görüyoruz. Yılın geneli için ise geçen seneye paralel bir satış seviyesi öngörüyoruz.

Avrupa ile Asya’nın ortasında bulunan Türkiye’deki iş makinesi kullanıcılarının bölge genelindeki diğer ülkelere kıyasla daha tecrübeli ve satın alma kıstaslarının çok daha çeşitli olduğunu belirten Jeong, “Güçlü yerli markaların da olduğu Türkiye’de çok sert bir fiyat rekabeti var. Bu sert rekabet koşullarındaki etkinliğimizi artırmak için satış sonrası hizmetler anlamında yeni projeler üzerinde çalışıyoruz. Çünkü biz zaten ürünlerimizin verimliliğine ve kalitesine güveniyoruz” dedi.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina