Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2015
İş Makinası - 2015 İsveç Çelik Ödülü’nü Finlandiyalı Ponsse kazandı
2015 İsveç Çelik Ödülü’nü Finlandiyalı Ponsse kazandı

SSAB’nin düzenlediği Swedish Steel Prize, bu yıl yüksek mukavemetli çeliklerin tüm potansiyelini cesur ve yenilikçi çözümlerle kullanan dört finalistle yapıldı. Kazanan finalist, 20 Kasım‘da Stockholm'de yapılan görkemli bir törenle açıklandı.

Ürünlerinde yüksek mukavemetli çeliğin potansiyelini en yenilikçi şekilde kullanan 4 finalist, şu şekilde sıralanmıştı: Facil System (Brezilya), Milotek Pty Ltd. (Güney Afrika), Ponsse Plc. (Finlandiya), TEREX Cranes (Almanya).

SSAB Başkan Yardımcısı ve Pazar Geliştirme Başkanı Gregoire Parenty, “Bu yıl peş peşe 17’nci yılı olan ödül için 28 ülkeden toplam 77 başvuru aldık. Bu ödülün amacı yenilikçi, yaratıcı ürünleri ve çözümleri ödüllendirmektir. Etkinlik başvurularının hepsi uluslararası ölçekte çok yüksek rekabet gücüne sahip uygulamalar. Ayrıca yüksek mukavemetli çelik bir ön koşul olarak başvuru sahiplerinden aranmaktadır. Daha önceden bildiğimiz birçok ürün daha yüksek performans için tekrar tasarlandı ve bu, yenilikçi mühendislerin geliştirme yapılacak alanları daima bulabildiğini göstermektedir. Başvuruların geniş yelpazesi ve yüksek standardı bu ödülün bu sektörde önemli bir rol oynadığını göstermektedir.” diye konuştu.

SSAB Türkiye Pazarlama Müdürü Emre Aytaç ile Teknik Geliştirme Müdürü Burak Beşler ve Bölge Satış Müdürü Halim Karaoğlan’ın da bulunduğu ödül töreninde ayrıca Öztreyler, Özgül Treyler, Koluman, Sezgin Sac ve Emre Makina’nın temsilcileri de bulundu.

Geliştirdiği yeni kuşak orman hasat makineleri (Ponsse Scorpion) ile ödülü almaya hak kazanan Ponsse, Finlandiyada Vieremä'da kurulduğu 1970 yılından bu yana ormancılık sektörünün çözüm ortağı oluyor. Şasi, vinç kolları ve kesme başları için tasarımda yüksek mukavemetli çelikler kullanarak yarar sağlandığı kaydedilen araçlarda özellikle operatör ergonomisine odaklanıldığı bildiriliyor. 2015 ürün serisini müşterileriyle birlikte geliştiren firmanın makine tasarımlarını da değiştirdiği, bu sayede kullanım ve bakımda da kolaylık sağlandığı kaydediliyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina