Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2017
İş Makinası - Alp Sosyal Hizmetler’in sahadaki yeni yardımcısı MST 642T Plus oldu
Alp Sosyal Hizmetler’in sahadaki yeni yardımcısı MST 642T Plus oldu

Sanko Holding bünyesinde Gaziantep’te üretim gerçekleştiren MST İş ve Tarım Makinaları, kamu ağırlıklı hizmet çalışmaları gerçekleştiren Alp Sosyal Hizmetler Ltd. Şirketi’ne 6 adet 642T Plus Kazıcı Yükleyici teslimatı gerçekleştirdi.

Belediyelerin altyapı, üstyapı ve onarım işlerini ihaleler ile alan şirketler, ilgili belediyenin çalışması ve başarısı gibi unsurlarda belirgin rol üstleniyor. İşlerini düzgün yapmaları, doğru makine ve ekipmanlarla hizmet vermeleri, iş güvenliği açısından eksiksiz bir yapıda olmaları gibi kriterler ise bu başarıda en etkin noktalar. Mersin merkezli Alp Sosyal Hizmetler Limited Şirketi, uzun yıllardır edindiği tecrübe ile bu kriterleri eksiksiz yerine getirirken filosuna da işe ve ihtiyaca göre iş makinelerini katmaya devam ediyor. Son olarak İstanbul’da hizmet etmek üzere alımını gerçekleştirdiği 6 adet MST 642T Plus kazıcı yükleyiciler de İstanbul’da firma yetkililerine teslim edildi.

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Alp Sosyal Hizmetler Genel Koordinatörü Sebahattin Yurtseven, yerli ve başarılı bir firma olarak gördükleri MST’den zaman zaman makine alımı gerçekleştirdiklerini belirtti. İşlerinde ekibin titizlikle çalışması ve iş güvenliğinin sağlanması kadar makine-araç parkının da son derece önemli olduğunu ifade eden Yurtseven, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Alp Sosyal Hizmetler olarak 1996 yılından beri faaliyet gösteriyor ve yaklaşık 2000 yılından beri iş makinesi çalıştırıyoruz. İlk olarak su sayaçlarının okumasıyla başladık, sonrasında içme suyu şebeke arızaları, kanalizasyon arızaları, tesis işletmeciliği, arıtma tesisleri işletmeciliği gibi işlerle devam ettik. Şu anda 2000’e yakın personelimiz ve 250’ye yakın makine ve araç parkımız bulunuyor.

Kazıcı yükleyiciye çok talep var

İstanbul’da İGDAŞ’ın sayaç okuma işi yapıyoruz ve İBB’nin 8. ve 9. Bölge; Ümraniye-Şile-Beykoz yollarında bakım onarım işlerini yapacağız. 280 personel ve 40’a yakın araç ile 3 sene boyunca çalışacağız. Yeni MSTlerimizi de bu iş dolayısıyla almış bulunduk. Son alınanlarla birlikte 25’e yakın kazıcı yükleyicimiz oldu. Pek çok projede bu makineler isteniyor ve bu yüzden aldığımız araçları başka projelerde de çalıştırma şansımız var. Biz bu tür araçları genellikle satın almakla beraber bazen kısa süreli işlerde kiralama yöntemiyle de iş makinası temin edebiliyoruz. Bununla birlikte haricen dışarıya makine kiralayan bir firma değiliz. Hem makine parkı hem de personel olarak biz hizmetimizi kiralıyoruz.

Yerli sermayeyi destekliyoruz

İş makineleri vakti zamanında altın gibiydi. 90’lı yılları düşünürseniz herkeste iş makinesi yoktu. Şimdi hemen her köyde bile var. İnsanların bir manada ekonomik gücü de yükseldi, ürünler de çeşitlendi. Biz, ilk olarak su şebeke arıza işlerinde iş makineleri kullanmaya yabancı markalarla başladık. Satış sonrası ve servis hizmetlerinde yeterli verim alamadığımızdan dolayı yerli sermayenin olduğu bir yapılaşmayı tercih ettik.

Gaziantep’te yaptığımız bir iş esnasında Sanko Holding ile birkaç görüşmemiz oldu ve iş makineleri alımlarını gerçekleştirmiştik. Denedik ve halen memnuniyetimiz noktasında bir sıkıntımız bulunmuyor. Hem fiyat hem servis anlamında MST bizim için caziptir. Ayrıca satış-pazarlama ekibiyle ikili ilişkiler noktasında da olumlu diyaloglarımız var. Zaten iş makinesi parkımızın çoğunu da MST oluşturuyor. Servis konusunda ise şu ana kadar bana kadar bir sıkıntı gelmediğine göre problem yok demektir. O yüzden malı satıp arkasında duracak firma bulmak önemlidir diye düşünüyorum.

“Makineyi satıp arkasında duracak bir firma bulmak önemlidir”

Eğitimli personel ve bakımlı filo

Öz mal olarak kazıcı yükleyiciler dışında çift kabin pikaplar ve park-bahçeler için arazözlerimiz bulunuyor. Ayrıca 8 ila 10 ton kapasiteli çift kabin kamyonlarımız da mevcut. Bu kamyonları damper uygulamalı olarak kullanabiliyoruz. Alacağımız araçların teknik özelliklerini, idarelerin şartnameleri belirliyor. Bununla birlikte operatörlerin ve sürücülerin daha rahat çalışması için satın alma esnasında konfor kısmında seçim yapabiliyoruz. Herkesin ağzına sakız olan “Allah bu sıcakta veya soğukta dışarıda çalışanlara yardım etsin” cümlesi vardır. Genelde sadece sözde kalan bu temenniyi biz eyleme dökerek aldığımız makinelerde konfora dikkat ediyoruz. Nasıl ki yöneticiler klimalı odalarda işi takip ediyorlarsa operatörler de sahada rahat çalışmalı. Çalışanın rahatı ve emniyetini düşünmek gerek. Ayrıca makine parkımızdaki araçların da bilinçli kullanılması gerekiyor ve yine düzgün bakımlar araçların ömrünü uzatıyor. Bu unsurlardan dolayı operatörlerimize ve personellerimize eğitim programları düzenliyoruz.

İdarenin sürüklediği değil idareyi sürükleyen müteahhit olmak istiyoruz

Hizmet sektörü Türkiye’de son yıllarda arttı. Fakat merkezimizin bulunduğu Mersin’de ise 90’lı yıllardan beri bu yapı doğrultusunda özelleştirmelerin gerçekleşmesi bizimde bu sektördeki kıdemli firmalardan biri olmamızı sağladı. İdareler özelleştirmeyle beraber hizmetleri bürokrasiden uzak bir şekilde daha kaliteli olarak sunabilmektedir.

Herkes bildiği işi yapmalı. Biz, Anadolu’da çok fazla karşılaşılmayan bir profesyonellikle işlerimizi götürmeye çalışıyoruz. İş yapış tarzımız olarak asla idarenin sürüklediği müteahhit olmak istemiyor, idareyi sürükleyen müteahhit olmak istiyoruz. Bu sektörde geçmişte bizimle aynı işi yapan bazı arkadaşlar tarafından güven duygusu idareler nezdinde yitirilmiş ve müteahhit kavramı kirletilmiş. Halkta da böyle bir algı var. Biz ise bu piyasada işimizin kalitesi ve yeniliklerle varız. Yaklaşık yirmi yıldır hizmet verebilme nedenimiz budur.

MST 642T Plus’ı sektör beğendi

MST İş ve Tarım Makinaları Mersin Bölge Satış Müdürü Levent Dilbaz ise yaptığı açıklamada, uzun bir süredir hizmet verdikleri Alp Sosyal Hizmetler şirketinin kendilerine güven duyduğunu ve bundan dolayı iş makinesi tercihlerini MST’den yana yaptığını belirterek “Kendilerine teslim ettiğimiz yeni 6 serisi makinelerimiz son derece kaliteli ve teknik olarak iyi donanımlara sahip. Operatör konforu ve yakıt tasarrufunda çok iddialıyız. Ayrıca satış sonrasında iyi hizmet veriyoruz ve kendileri de bunu çok iyi biliyorlar” dedi. Ocak 2017 itibarı ile pazara sunulan yeni MST 642T Plus kazıcı yükleyicilerin piyasada yoğun bir talep gördüğünü de ifade eden Dilbaz, yapılan değişikliklerde kullanıcılardan gelen görüş ve talepler belirleyici olduğunu kaydetti.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina