Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2018
İş Makinası - Amsterdam Schiphol Havalimanı ek terminal binasını iki Türk inşa edecek
Amsterdam Schiphol Havalimanı ek terminal binasını iki Türk inşa edecek

Royal Schiphol Group’un Amsterdam Schiphol Havaalanı ek terminal binası genişletme çalışmaları için açtığı ihaleyi Rönesans Holding grup şirketi Ballast Nedam ve TAV İnşaat ortak girişimi kazandı.

3 katlı ve 55.000 m2’lik bir alana sahip olacak iskelenin ve uçak park yerlerinin inşasını üstlenen ortaklık, projenin tamamlanması için 2019 yılını hedefliyor. İskelenin kuzeyinde, dar gövdeli uçaklar için beş kapı; güneyinde ise geniş gövdeli uçaklar için üç kapı bulunacağı belirtildi. İlerleyen dönemde, güney tarafa iki geniş gövdeli kapı daha ekleneceği açıklamalarda yer aldı. Sürdürülebilirlik ilkesi ile inşa edilecek terminalin yapımında biyomateryaller, yalıtımlı camlar ve geri dönüşümlü plastik ve işlenmemiş mermer taşlar kullanılacağı, ayrıca terminalin 5.000 m2 güneş paneline sahip olacağı bildiriliyor.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Ballast Nedam Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Düzyol, “Hollanda’nın 150 yıllık deneyim ile en eski inşaat şirketlerinden biri olan Ballast Nedam’ı Avrupa’daki büyüme ivmemizi katlayarak artırması hedefiyle 2015 yılında bünyemize kattık. Kısa sürede Avrupa’daki ciromuzu 1 milyar Euro’nun üzerine çıkarmayı başardık.” dedi. Havalimanı projeleri ile öne çıkan TAV İnşaat’ın Genel Müdürü Ümit Kazak ise “Bugüne kadar Türkiye ve yurtdışında gerçekleştirdiğimiz projelerin sözleşme bedeli 19,2 milyar Dolara ulaştı. Ortadoğu ve Kuzey Afrika’da yedi ülkenin başkent havalimanlarında imzamız bulunuyor.” bilgisini paylaştı.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina