Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2020
İş Makinası - Ascendum Makina’dan Akçadağ İnşaat’a 8 adet Volvo EC480DL ekskavatör
Ascendum Makina’dan Akçadağ İnşaat’a 8 adet Volvo EC480DL ekskavatör

Ascendum Makina’dan Akçadağ İnşaat’a 8 adet Volvo EC480DL ekskavatör

Dekapaj, taahhüt ve telekomünikasyon altyapısı alanlarında faaliyet gösteren Akçadağ İnşaat, Ascendum Makina’dan 8 adet Volvo EC480DL paletli ekskavatör satın aldı. Makineler firmanın Eskişehir Sivrihisar’daki altın ve Yozgat Sorgun’daki kömür dekapaj işlerinde kullanılacak.

Covid-19 salgının etkileri devam ederken Ascedum Makina önemli bir satışa imza attı. Dekapaj, taahhüt ve telekomünikasyon altyapısı alanlarında çalışmalar yapan Akçadağ İnşaat’a 8 adet Volvo EC480DL paletli ekskavatör satışı gerçekleştirildi. Markanın Eskişehir Kaymaz’daki altın dekapaj inşaatında yapılan teslimata Ascendum Makina Türkiye Satış Direktörü Arda Okay, Ankara Şube Satış Müdürü Başer Aslan, Akçadağ İnşaat Proje Yöneticisi Feyzullah Akçadağ ve firma yetkilileri katıldı. 2-3 aylık bir satın alma sürecinin ardından satışı gerçekleştirdiklerini belirten Aslan, “Volvo kullanıcılarından SSH konusunda almış olduğu olumlu geri bildirimlerin de etkisi yüksek” dedi.

Makineler iki ayrı projede kullanılacak

Akçadağ İnşaat Eskişehir şantiyesi Proje Müdürü ve şirket yöneticisi Feyzullah Akçadağ, şirket olarak Covid-19 salgını döneminde tüm güçleriyle çalışmalarına devam etmeye çalıştıklarını belirtti. “Yeni projelerin bu dönemde şirketimize yapacağı katkıyı görmek istedik. Bunun sonucunda da ekipmanlarımızı yenileme kararı aldık” ifadelerini kullanan Akçadağ, yeni projelerin hayata geçirileceği bu dönemde yapılan yatırımın oldukça yerinde olduğunu söyledi.

Satın aldıkları 5 adet Volvo EC480DL’yi maden dekapaj işlerinde kullanacaklarını belirten Akçadağ şunları söyledi; “Şirketimiz maden sektöründe de diğer alanlarda da kaliteden yana tutum sergiler. Bu nedenle iki farklı şantiyede hafriyat işlerinde Volvo’yu tercih ettik.”

Alınan ilk makine Volvo L120Gz idi

2020 yılının başında satın alınan Volvo L120Gz ile ilk kez makine parkına bir Volvo iş makinesi dahil eden Akçadağ İnşaat, satın aldığı 8 adet EC480DL ile bu sayıyı dokuza yükseltmiş oldu. Volvo tercihlerinde farklı referanslar üzerinden bilgi aldıklarını ve bunların tamamında markaya duyulan güveni hissettiklerini belirten Akçadağ, “Satış sonrası hizmetler noktasında Ascendum Makina’nın verdiği hizmet bizim bu kararı vermemizde en önemli etkiye sahipti. Zamana karşı yürüttüğümüz işimizde yaşanabilecek herhangi bir sorunun mümkün olan en kısa sürede çözülmesi bizim için hayati önem taşıyor” şeklinde konuştu.

Önceki seriye kıyasla %11’e varan yakıt tasarrufu

50 ton sınıfındaki Volvo D13 motora sahip EC480DL’nin, geliştirilmiş hidrolik sistemi ve diğer son teknoloji ürünü bileşenleri ile bir önceki seriye kıyasla yüzde 8 ila 11 arasında yakıt tasarrufu sağladığı ve bunu yaparken performans kaybı da yaşatmadığı belirtiliyor.

Artırılmış kazı kuvveti ve hızlı döngü süresinin daha fazla üretmeye imkân tanıdığı, güçlendirilmiş kaynak ve ağır hizmet tipi korumaya sahip dayanıklı yürüyüş takımının da en zorlu şartlarda dahi kesintisiz çalışmaya olanak sağladığı vurgulanıyor. Tasarım ve donanım açısından makinelerin kesintisiz çalışmasını öncelik alan Volvo, EC480DL’de de bakım ve servis bölümlerine kolay erişim sağlıyor.

Atölye maliyetlerinde düşüş bekleniyor

Şimdiye kadar şantiyelerinde Volvo iş makinesi kullanmadıkları için satın aldıkları Volvoları diğer marka iş makineleri ile kıyaslayacaklarını dile getiren Akçadağ, üretim açısından ekonomik ve verimli bir performans beklentimiz var diyerek şunları söyledi; “Volvolardan beklentimiz diğer makinelerimize göre daha verimli şekilde çalışmaları yönünde. Bunun dışında maliyet girdileri noktasında, atölye girdilerimizde düşüş görmeyi planlıyoruz.”

“Her zaman hazırlıklıyız”

Ascendum Makina Ankara Şube Satış Müdürü Başer Aslan, pandemi süreci gibi ekonomik anlamda sıkıntlı bir süreçte bu denli önemli satışı gerçekleştirmenin önemine vurgu yaparak, satışa yönelik şunları söyledi; “Sadece ülke olarak değil, global olarak da pandemi ile beraber piyasalarda ciddi bir daralma var. Belirsizliklerin bu kadar yüksek olduğu böyle bir ortamda, bu ve benzeri satışlar hepimiz için çok önemli.”

Enerji, madencilik ve ulaşım gibi sektörlerde kriz şartlarında dahi belirli bir potansiyelin olduğunu ifade eden Aslan, Ascendum Makina’nın bu ve benzeri sektörlere yönelik talepleri karşılamak adına her an hazır olduğunu vurguladı.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina