Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2016
İş Makinası - Avrasya Tüneli, dünyanın en iyi projesi seçildi
Avrasya Tüneli, dünyanın en iyi projesi seçildi

Asya ve Avrupa kıtalarını ilk kez deniz tabanı altından geçen bir karayolu tüneliyle bağlayan ve 20 Aralık’ta hizmete açılması planlanan Avrasya Tüneli, dünyanın en büyük ödülüne layık görüldü.

İnşaat sektörüne yön veren ve ABD’de 1874 yılından beri yayımlanan Engineering News Record (ENR) Dergisi, Avrasya Tüneli’ni tünel ve köprü kategorisinde “Dünya Çapında 2016’nın En İyi Projesi” seçti. New York’ta düzenlenen törenle proje adına ödülü ATAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Başar Arıoğlu ve Genel Müdürü Seok Jae Seo aldı.

20 Aralık 2016 tarihinde hizmete açılması planlanan Avrasya Tüneli, dünyanın En İyi Tünel Projesi seçilmesinin yanı sıra bir çok saygın ödülün de sahibi olmuştu. Proje, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın (EBRD) sürdürülebilirlik açısından en başarılı projelere verdiği ‘2015 En İyi Çevresel ve Sosyal Uygulama Ödülü’ne layık görüldü. Ayrıca ITA - Uluslararası Tünel ve Yeraltı Yapıları Birliği tarafından 2015’te ilk kez düzenlenen ITA Uluslararası Tünelcilik Ödülleri’nin Büyük Projeler dalında ‘Yılın Projesi’ (ITA Major Project of the Year) ödülünü kazandı. Aynı zamanda Avrasya Tüneli için oluşturulan finansman paketi de 4 değişik enternasyonel ödüle layık görülmüştü.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina