Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2020
İş Makinası - Aydın-Denizli Otoyolu ihalesi yeniden yapıldı
Aydın-Denizli Otoyolu ihalesi yeniden yapıldı

Aydın-Denizli Otoyolu ihalesi yeniden yapıldı

Mevcut İzmir-Aydın Otoyolu'nun devamı niteliğinde, İzmir'den Antalya'ya kadar kesintisiz ulaşımı sağlayacak olan Aydın-Denizli Otoyolu için Yap-İşlet-Devret (YİD) modeli ihalesi 3 Temmuz 2020 tarihinde yapıldı. İhalesi bugüne kadar 9 defa iptal edilen veya ertelenen ve 3 yıl içerisinde tamamlanması planan otoyol üzerinden Aydın ile Denizli arası seyahat 1 saate düşecek.

Karayolları Genel Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen ihalede, Sözcü Gazetesi yazarı Çiğdem Toker’in haberine göre teklif veren 6 firmadan biri elendi; Erg İnşaat-Metgün İnşaat, Özaltın İnşaat, Limak İnşaat, Makyol İnşaat, Fernas İnşaat firmalarının teklifleri değerlendirmeye alındı.

Teklif ve ayrıntılı çalışmaların tamamlanmasının ardından geçiş ücreti üzerinden indirim yapılarak en düşük teklifi veren firma teknik yeterlilikleri incelendikten sonra sözleşmeye davet edilecek. Otoyolun 3 yıldan önce bitirilip işletmeye alınması halinde, yapım süresinden artan bu süren, İşletme Süresi’nin sonuna ilave edilecek ve İşletme Süresi’nin sonuna ilave edilen bu süre için garanti ödemesi yapılmayacak.

140 kilometre otoyol ve 23 kilometre bağlantı yolu olmak üzere toplam 163 kilometre uzunluğunda yapılacak otoyol, mevcut Aydın Çevre Yolu Otoyol Ayrım Kavşağından başlayarak Dalama üzerinden Yenipazar’a ulaşacak. Çeltikçi-Korucuk-Kocadere istikametinde devam edecek otoyol Kocabaş mevkiinde sonlanacak.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina