Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2015
İş Makinası - BASKİ, kaliteli bir altyapı için makine ekipman parkını güçlendirdi
BASKİ, kaliteli bir altyapı için makine ekipman parkını güçlendirdi

Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ), Beyha İnşaat’tan 36 adedi Hidromek HMK 102B kazıcı yükleyici olmak üzere toplam 83 adet iş makinesi, kamyon, kamyonet, römorklu traktör ve kırıcı kiraladı. Makine ekipmanlar, ilçe ve şube şefliklerinin gereksinimleri doğrultusunda ilçelere dağıtılacak.

Teslimat töreninde konuşan BASKİ Genel Müdürü Mustafa Bayram, büyükşehir yasası kapsamında 1 yıl önce kurulan BASKİ’nin iş bütünlüğünü sağlamak amacıyla kiralama yaptıklarını belirterek makine ekipmanları merkez ve taşra teşkilatlarının hizmetine sunacaklarını ifade etti.

BASKİ’nin kurulduğu ilk günden beri çalışmalarına büyük bir özveriyle devam ettiğini vurgulayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Birol Şahin ise şu ifadeleri kullandı: “Doğal yapıyı koruyarak güçlü ve verimli bir altyapı oluşturmak doğrultusunda makine ekipman parkımızı genişletiyoruz. BASKİ bünyesinde toplam 282 adet makine ve araç bulunuyordu, bu ihaleyle birlikte 365 adede yükseltmiş olduk. Ayrıca kapanan belde ve belediyelerden kurumumuza eski makineler devredilmişti. Bunların da bakım ve onarımlarını hızlı bir şekilde tamamlayacağız. Özellikle kırsal mahallelerimizde oluşan arızaları kısa sürede giderebilmek için makineleri ilçe ve şube şefliklerinin ihtiyaçlarına göre dağıtacağız.” 


Kiralanan makinelerin su kanalizasyon işlerinde hizmet vereceğini belirten Beyha İnşaat Genel Müdürü Mehmet Barik, teklif ettikleri fiyatların ekonomik olmasından dolayı idarenin kiralama yoluna gittiğini ifade etti. Kazıcı yükleyici ürün grubunda son 2 yıldır Hidromek markasında yoğunlaştıklarını söyleyen Barik, “Hidromek, istediğimiz kriterler çerçevesinde ürünlerinde fark yaratan gelişimler gösterdi. Taleplerimize, ihtiyaçlarımıza anında çözüm üretiyor. Yakıt konusundaki tasarrufu, satış sonrası hizmetleri ve servis ağının genişliği tercih etme sebeplerimiz oluyor. Tüm bu etkenler sayesinde BASKİ’nin çözüm ortağı olmaya çalışacağız.” dedi.

 

Mehmet Barik, HMK 102B’lerin yanı sıra 1 adet Hitachi ZX170W-3 lastikli ekskavatör, 6 adet  Hitachi ZX33U-5A mini ekskavatör, 4 adet Kubota mini ekskavatör ve 31 adet MTB kırıcıyı da BASKİ’ye kiraladıklarının bilgisini verdi.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina