Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2016
İş Makinası - Bauma Fuarı’nda Türkiye çıkarması
Bauma Fuarı’nda Türkiye çıkarması

Dünyanın en büyük fuarı olarak kabul edilen ve İMDER’in destek verdiği en önemli yurtdışı fuarlarından olan Bauma, 11-17 Nisan 2016 tarihleri arasında Almanya’nın Münih kentinde düzenlendi. İş ve inşaat makineleri alanında 31. kez düzenlenen fuara Türkiye’nin, 141 katılımcı firma ile damga vurduğuna işaret ediliyor.

Bauma’nın 605 bin metrekarelik sergi alanıyla yenilikçi gelişmeleri sunmak için ideal bir platform olduğunu belirten İMDER Başkanı Halil Tamer Öztoygar, bu yıl 58 farklı ülkeden 3 bin 423 firmanın ürünlerini dünyaya sergileme imkânı bulduğu fuarı, 200 ülkeden 580 bin kişinin ziyaret ettiğini kaydetti. İMDER’in kuruluşundan bu yana fuara katılım gösterdiğini ifade eden Öztoygar, “Bauma Fuarı’nda tüm dünyadan iş, inşaat ve istif makinaları ile ilişkili her alt sektörün temsilcisi dernek, dernek yetkilileri, resmi kurum yöneticileri ve firmalar bir hafta boyunca aynı çatı altında toplanıyor. Dolayısıyla uzak coğrafyalarda yer alan ilgili kişilerle yüz yüze görüşme şansını elde ediyoruz. Sektör adına önemli anlaşmalara zemin hazırlayan fuar, bu yılki ziyaretçileri ve üyelerimiz de dahil olmak üzere çoğu katılımcı firmayı oldukça memnun etti.” dedi.

İMDER Yönetim Kurulu Başkanı Halil Tamer Öztoygar

Öztoygar, Bu yılki fuara İMDER & İSDER üyeleri Burçelik, Palme Makina, Titan Makina, ELS Makine, Tünelmak, Hidrokon, Çukurova Makina, Sanko, Hidromek, Simge E-Mak, Betonstar ile birlikte katıldıklarını sözlerine ekledi. İMDER üyeleri önemli anlaşmalara imza attı İMDER üyelerinin farklı pazarlardan geniş yelpazelere ulaşma imkânı bulduğunu söyleyen Halil Tamer Öztoygar, “Yaptığımız görüşmeler sonucunda üyelerimizin önemli iş bağlantıları kurduğunu öğrendik. Sağlık Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu’nun fuara teşrifleri de Türk firmaları ve Türkiye’yi temsil eden tüm Bauma katılımcısı kurumları onurlandırdı. Sn. Müezzinoğlu 200 milyar USD ticaret hacmi olan dünya iş makineleri sektöründe dev firmalar ile yarışan Çukurova, SANKO, Hidromek, Betonstar ve Simge E-Mak firmaları ile İTO milli katılım standlarını ziyaret ederek, sektöre dair son teknolojiler hakkında bilgi edindi.” diye konuştu.

Türkiye, Bauma Fuarı’na katılımcı sayısında 3. olmasına rağmen, katılım sırasında 70'e yakın Türk firmasının bekleme listesinde yer aldığına dikkat çeken Öztoygar, fuar firmasının Türk şirketlerinin sergi alanını büyütme taleplerini karşılayamamasının çok büyük bir problem olduğunu belirtti.

İMDER 2. Uluslarası İş Makinaları Kongresi’ni dünyaya tanıttı

Bauma Fuarı’nda, 20-21 Ekim 2016 tarihinde İstanbul’da düzenlenecek 2. Uluslararası İş Makinaları Kongresi için lobi faaliyetleri yaptıklarına değinen Öztoygar, “Kore’den Çin’e, Avrupa’dan Japonya’ya, Brezilya’dan Hindistan’a, Amerika’ya ve hatta Afrika’ya kadar uzanan uluslararası kardeş derneklerimiz başta olmak üzere, farklı ülkelerden basın organlarının da desteğini arkamıza alarak kongremiz için kapsamlı iş birliklerine imza attık. Bauma fuarları organizatörü Messe München International’ın da kongremize destek vermesi bizim için ayrıca önemli.” dedi. Bu yılki kongrenin diğerlerinden farkının alım heyeti kapsamında yaklaşık yüz elli iş insanı ile üyelerini buluşturmak olduğunu vurgulayan Halil Tamer Öztoygar, fuarın heyet kapsamında pek çok iş insanı ve kardeş dernek yetkililerinin davet edilmesinde önemli bir kesişme noktası olduğunu belirtti.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina