
Belediyeye 43 araçlık dev filo |
|
Manisa Büyükşehir Belediyesi, asfalt, yol bakım ve onarımın yanı sıra kış mevsiminde karla savaşacak 16 milyon 315 bin lira tutarında iş makinesi ve yol bakım ve onarım araçlarından oluşan 43 araçlık dev filoyu bünyesine kattı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin bünyesine kattığı 18 adet iş makinesi ve 25 adet yol bakım ve onarım araçlarının tanıtımı, Büyükşehir Belediyesi Kırtık Şantiyesi’nde gerçekleştirildi. Törene; Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç da katıldı.

Yol bakım ve onarım araçları filosuna dahil ettikleri araçlar hakkında bilgiler veren Başkan Ergün, “2 tane 24 metreküp kapasiteli havuzlu treyler, 2 tane 3 dingilli lowbed treyler, 2 tane çekici, 5 tane çift kabin araç üzerine 10 metreküp köşeli damperli kamyon, 3 adet araç üzerinde 16 metreküp havuzlu tip damperli ve kar bıçaklı kamyon, 5 adet araç üzerine 16 metreküp havuz tip damperli kamyon, 3 adet araç üzerine 16 metreküp köşeli dip damperli kar bıçaklı ve tuz sermeli kamyon, 1 adet araç üzerine 13 bin litrelik su tankeri ve 2 tane de kamyon üzerine satıh kaplama aracını dahil ediyoruz. İlimiz genelinde bu yıl 2 bin 500 kilometre asfalt yapacağımızın sözünü verdik. Asfalt sezonu kapanana kadar hızla devam edecek çalışmalarımızda iş makinelerinin ilçelerimiz arasında hızla taşınması, asfaltlama çalışmalarının verimli devam etmesi amacıyla bu araçlarımızı filomuza dahil ettik” dedi.

Kış mevsiminde özellikle rakımı yüksek ilçelerde yoğun kar yağışı yaşanan mahallelerin olduğunu hatırlatan Başkan Ergün, “Gelecek kış mevsiminde filomuza dahil ettiğimiz kar bıçaklı ve tuz sermeli kamyonlarla hem çalışma arkadaşlarımızın elini güçlendireceğiz hem de yolların kardan temizlenmesi işlemini daha kısa bir sürede yapma imkanı bulmuş olacağız. Bu saydığım araçların toplam bedeli 5 milyon 214 bin lira civarındadır.” diye konuştu.

Araç filosuna dahil edilen iş makineleri hakkında da bilgiler veren Başkan Cengiz Ergün, şunları söyledi: “Fen İşleri Daire Başkanlığımız bünyesinde kullanılmak üzere 9 adet kar küreme bıçağı ile birlikte greyder, 1 adet 18-22 ton arası lastik tekerlekli hidrolik ekskavatör, 3 adet hidrolik kırıcı da dahil olmak üzere 28-32 ton arası paletli ekskavatör, 2 adet lastik tekerlekli yükleyici, 2 adet lastik tekerlekli kazıcı yükleyici ve 1 adet de paletli dozer olmak üzere toplam 18 adet iş makinesi daha filomuza dahil etmiş oluyoruz. Bu iş makinelerinin toplam bedeli de 11 milyon 101 bin lira. Yaz mevsiminde yol yapımında, kış mevsiminde yol açmada daha etkin, daha seri bir çalışma için bu araçlar önemli.”