Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2018
İş Makinası - Beton İzmir, makinecileri hazır beton sektörü ile buluşturuyor
Beton İzmir, makinecileri hazır beton sektörü ile buluşturuyor

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) ve Kalite Fuar Yapım A.Ş. tarafından 25-28 Nisan 2018 tarihleri arasında düzenlenen Beton İzmir Fuarı, törenle açıldı. Düzenlenen açılış törenine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Cemal Gökçe gibi önemli isimler ile akademisyenler, araştırmacılar ve hazır beton sektörünün ve yan sanayi firmalarının temsilcileri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan ERMCO ve THBB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, Türkiye hazır beton sektörünün 115 milyon metreküp ile dünyada önemli bir yere sahip olduğunu belirterek “Bu liderlik büyük sorumlulukları da beraberinde getirmektedir. Kaliteli üretimin sağlanması ve standartların uygulanması denetimle mümkündür. Türkiye’de kaliteli beton üretilmesi için birliğimizin 1995 yılında kurduğu KGS- Kalite Güvence Sisteminin önemi çok büyüktür.” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk ise geçirimli beton uygulamasına değinerek “Sınırlı dayanım özelliklerinden dolayı bugüne kadar geleneksel betonlar kadar kullanılmayan geçirimli betonlar, artan çevre bilinci ile adını daha fazla duyurmaya başladı. Yeraltı su kaynaklarının beslenmesi ve altyapı tesislerinin yetersiz kaldığı alanlarda yağmur sularının toprakla buluşturulması, geçirimli beton kullanımı ile sağlanabilir. Bu özellikleri ile geçirimli betonun bisiklet yolları, yaya yolları, kaldırımlar, açık spor tesisleri gibi büyük ve basınç dayanımı düşük alanlarda uygulanabilirliğini arttırmayı hedeflemekteyiz. Şartname ve uygulama kılavuzlarını hazırladık.” dedi.

Her kesimin buluştuğu ortak bir platform
1988 yılından bu yana Türkiye’de standartlara uygun beton üretilmesi ve inşaatlarda doğru beton uygulamalarının sağlanması için çalışmalar yürüten Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), sektörün gelişmesi için düzenlediği etkinliklere 10. Beton Fuarı ile bir yenisini daha ekledi. Hazır beton sektörüyle ilgili her kesimin buluştuğu ortak bir platform işlevi gördüğü belirtilen fuarda hazır beton, çimento, agrega ve inşaat sektörleri ile ilgili son teknolojik ürünler, araç, makine, ekipman, hizmet ve donanımlar sergilenecek. Bu kapsamda fuarda hazır beton ve çimento ekipmanlarının yanı sıra beton santralleri, iş makineleri, kamyon ve çekiciler, transmikserler, pompalar, kalıp sistemleri, vinçler, çeşitli beton kimyasalları, otomasyon sistemleri, lastik ve akaryakıt ürünleri, sektörel makineler gibi birçok makine ve ekipmanın yer aldığı bildiriliyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina