Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2016
İş Makinası - Borusan, Benim Filom ile iş makinesi sektörüne yenilikçi bir açılım sunuyor
Borusan, Benim Filom ile iş makinesi sektörüne yenilikçi bir açılım sunuyor

2020 yılına kadar Ar – Ge, inovasyon ve dijitalleşmeye 200 milyon ABD doları yatırım yapmayı planlayan ve cirosunda katma değeri yüksek, inovatif ürün ve hizmetlerin payını artırmak için çalışan Borusan Holding, inovatif iş modellerine bir yenisini ekledi. İş makinesi sektöründe hem makinecilere hem de inşaatçılara önemli bir katma değerin yolunu açacağı belirtilen ‘Benim Filom’ faaliyete geçti.

Benim Filom, Türkiye’de ilk kez uygulanan üyelik sistemiyle Cat® markalı bekoloder, mini ekskavatör ve mini yükleyici iş makinelerini üyelerinin kullanımına sunuyor. Üyeler, Benim Filom bünyesindeki yüzden fazla makinayı; saatlik, günlük veya aylık, operatörlü veya operatörsüz olarak diledikleri zaman diledikleri işlerinde kullanıyor ve kullandıkları kadar ödeyerek işlerini risksiz büyütüyor.

Neden Benim Filom?

Makine kiralama ve hafriyat hizmeti veren işletmeler, yeni projeler ve kentsel dönüşüm çalışmalarıyla artan talebe karşılık vermek adına hem adet hem çeşitlilik anlamında filolarını büyüterek kazançlarını arttırmaya çalışıyorlar. Ancak Türkiye’de küçük iş makinesinde ortalama yüzde 40’ın altında kalan doluluk oranları sebebiyle satın alınan makinenin ödemeleri, bakımı ve işletme maliyetleri sürdürülebilir karlılık ve düzenli bir operasyon fırsatı sunamıyor. İnşaatçıların da küçük iş makinelerine ve operatörlerine yönelik artan talepleri ile istenen makineyi ve profesyonel hizmeti bulma şansı giderek daha da zorlaşıyor.

Benim Filom piyasadaki bu iki taraflı ihtiyacı analiz ederek, üyelik sistemine dayanan iş modeli ile Cat® marka küçük iş makinelerini saatlik, günlük veya aylık operatörlü veya operatörsüz olarak üyelerinin hizmetine sunuyor. Makine kiralama ve hafriyat hizmeti veren işletmeler Benim Filom’un makine parkından diledikleri zaman diledikleri yerde ihtiyaç duydukları makineyi kullandıkları kadar ödeyerek yararlanıyor, maliyetlerini düşürerek işlerini büyütüyor.

İnşaat şirketleri ise doğru makine ve operatör bulmak için vakit kaybetmiyor, piyasa koşullarında fiyatlama ve operatör bildirim sistemi sayesinde işin maliyetini net görebiliyor ve şeffaf bir hizmet alabiliyorlar. Şantiyedeki işlerini Benim Filom’a vermek isteyen inşaat firmalarının tüm işleri Benim Filom üyeleri adına Benim Filom makineleri ile gerçekleştiriliyor ve üyelere bu işlerin aktarılması ile ek kazanç fırsatı sağlanıyor.

Nasıl kullanılıyor?

Benim Filom, üye olmak isteyen makineci ve hafriyatçıları paketler ile üyelik sistemine dâhil ediyor. Üyeler almak istedikleri paketin büyüklüğüne göre bir ön ödeme yaparak sisteme dâhil olduktan sonra gerektiğinde ihtiyaç duydukları ve filoda yer alan herhangi bir tipteki makineyi telefon ya da web sayfası üzerinden talep ediyorlar. Benim Filom, nitelikli operatör, mazot, bakım, amortisman, makine yatırımı gibi konularla uğraştırmadan üyenin tüm ihtiyaçlarını Borusan güvencesi ile profesyonel bir şekilde karşılıyor. Buna ek olarak, Borusan’ın profesyonel hizmetinden faydalanmak isteyen müteahhit ve inşaatçıların talepleri de benzer şekilde ve piyasa fiyatlarından alınarak üyelere aktarılıyor.

"İş Makinesi Sektörüne katma değer sağlayacağız."

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Benim Filom Direktörü Göktuğ Yılgenci şunları söyledi: “Benim Filom, üye memnuniyetini her koşulda önceliklendiren bir bakış açısına sahip. Bu iş modelini, pazarı objektif bir şekilde analiz ederek ve mevcut ihtiyaçların müşteri odaklı olarak karşılanması üzerine kurguladık. Sokakları, şantiyeleri ve durakları ziyaret ederek çok sayıda görüşme ve gözlem yaparak böyle bir model oluşturduk. İş modelimizin güzel yanı, makineci ve makine ihtiyacı olan inşaatçı gibi birbirinden çok farklı iki müşteri grubunun da ihtiyaçlarını eksiksiz karşılamasıdır. Yeni şirketimizin, Borusan’ın senelerdir uzman olduğu iş makinesi ve ülkemizin lokomotif sektörlerinden olan inşaat sektöründe ciddi bir gelişime ve katma değer yaratılmasına katkıda bulunacağına inanıyoruz. Borusan inovatif iş modellerini devreye sokarak değer yaratmaya ve büyümeye devam edecektir.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina