Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2020
İş Makinası - Borusan Cat’e Kazakistan operasyonları için 25 milyon dolar ek finansman
Borusan Cat’e Kazakistan operasyonları için 25 milyon dolar ek finansman

Borusan Cat’e Kazakistan operasyonları için 25 milyon dolar ek finansman

Türkiye’nin yanı sıra Kazakistan, Kırgızistan, Gürcistan, Azerbaycan ve Uzak Doğu Rusya’da da iş makineleri alanında faaliyetlerini sürdüren Borusan Cat, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile Kazakistan operasyonlarında işletme sermayesi olarak kullanmak üzere 25 milyon dolar değerinde bir kredi anlaşması gerçekleştirdi.

Böylece geçen yıl verilen 25 milyon dolarlık kredi ile birlikte EBRD’nin Kazakistan için sağladığı finansman miktarı 50 milyon dolara ulaştı. Kısa vadeli işletme sermayesi olarak tanımlanan bu kredinin verilmesinde, Borusan Cat’in küresel koronavirüs salgını döneminde gösterdiği başarılı yönetiminin etkisinin olduğu belirtiliyor.

EBRD’nin salgın döneminde sağladığı finansmanın önemini vurgulayan Borusan Cat İcra Kurulu Başkanı Özgür Günaydın, “Borusan Cat olarak bu dönemi ekibimizi, müşterimizi, işimizi ve toplumu koruma öncelikleriyle başarıyla yönettik. Dijital dönüşümünü çok erken tamamlamış bir şirket olmanın büyük avantajını gördük ve tüm operasyon coğrafyalarımızda işimizin etkilenmeden hatta belli segmentlerde hacmini artırarak ilerlediğine tanık olduk. İş sonuçlarımıza yansıyan bu yaklaşımımızın EBRD tarafından da olumlu karşılandığını görüyoruz” ifadelerini kullandı.

EBRD, bu yılın ilk yarısında faaliyet gösterdiği bölgesindeki 38 ülkede toplam 5 milyon avro tutarında finansman sağladı. Bu ülkeler arasında en büyük paya sahip olan Türkiye’de başta bankacılık, enerji ve lojistik sektörleri olmak üzere firmanın ilk 6 ayda sağladığı kredi hacmi 1 milyar avroya ulaştı. Bankanın 2009’dan bu yana Türkiye’deki 300’den fazla projeye, toplam 12,4 milyon avro finansman sağladığı belirtiliyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina