Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2014
İş Makinası - Borusan Makina ve Güç Sistemleri, futboldaki elektrik krizini fırsata çevirdi
Borusan Makina ve Güç Sistemleri, futboldaki elektrik krizini fırsata çevirdi

11 Aralık 2014 tarihinde İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadında oynanan Beşiktaş - Tottenham maçı, elektriklerin 2 kere kesilmiş olması sebebiyle durmuş ve maç sonrasında dünya gündemine yansımıştı.

Doğan Haber Ajansına bir açıklama yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, kesintinin stattaki jeneratör arızasından kaynaklandığını belirterek şunları söyledi:

Ulusal ve uluslararası hele hele böylesi önemli karşılaşmalarda ve canlı yayınlarda statların bulunduğu bölgelerde herhangi bir enerji kesintisi yaşanmasın diye, maç bitimine kadar ayrı bir ekiple önlem alıyoruz. Dün oynanan Beşiktaş-Tottenham maçında iki kez yaşanan elektrik kesintisi jeneratör arızasından kaynaklandı. Elektrik şebekesi, stat da jeneratörü besliyor. Stadın aydınlatılması bu yolla yapılıyor. 10 saniyelik kesinti halinde bile ampullerin cıvalı oluşu nedeniyle, aydınlatma 12 dakika sonra gerçekleşiyor. Maçtaki kesintiyi Scada dediğimiz uzaktan takip sistemiyle gözledik. Şehir şebekesinden elektrik akımı, Olimpiyat Stadının jeneratörüne kadar sorunsuz olarak geldi. Sorun bizden kaynaklı olsaydı, orayı destekleyecek, şebekeyi güçlendirecek sistemi kurardık. Ancak, stada elektrik girişi normaldi. Yani, sorun şebekeden değil, stat jeneratöründen kaynaklandı.

Stattaki jeneratörün Caterpillar marka olmamasını, Caterpillar jeneratörlerinin ve BESys senkronizasyon sistemlerinin bu ve benzeri aplikasyonlarda anında devreye girecek olmasını, bir reklam kampanyası fırsatına çeviren Borusan Makina ve Güç Sistemleri, sosyal medya ve gazetelerde yayınlanmak üzere bazı ilginç ilan çalışmaları hazırladı. Bu yaratıcı çalışmalar Gaziantepspor- Beşiktaş Maçındaki stat panolarında da yer aldı.

 

Çalışmalara firmanın aşağıdaki sosyal medya adreslerinden de ulaşmak mümkün…

https://twitter.com/bmgs

https://www.facebook.com/borusanmakinavegucsistemleri

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina