Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2016
İş Makinası - Borusan Makina’nın “Büyük Gösteri’sinde” yakıt verimliliği vurgusu
Borusan Makina’nın “Büyük Gösteri’sinde” yakıt verimliliği vurgusu

Borusan Makina ve Güç Sistemleri (BMGS), yeni ürünlerinin lansmanı için Büyük Gösteri (Quarry Days) etkinliği düzenledi. Etkinlikte canlı olarak yapılan yakıt tasarrufu testinde yeni teknolojilerden nasıl yararlanılacağı aktarıldı.

Cat 336D2L paletli ekskavatör, 966M XE lastikli yükleyici ve Metso LT1213 mobil darbeli kırıcıyla gerçekleşen test sonuçlarında çıkan yakıt verimliliğinin yüzde 20’ye ulaşması dikkat çekti. Etkinlikte konuşma yapan BMGS İş Makinaları Türkiye Direktörü Murat Erkmen, Caterpillar’ın son 5 yılda toplam 11 milyar dolar seviyesinde Ar-Ge yaptığını belirterek toplam bütçenin yaklaşık yüzde 60’lık bölümünün yakıt tasarrufuna ayrıldığını vurguladı.

Demo boyunca 336D2L, sürekli olarak kamyon yüklemesi yaparken 966M XE ise 3 farklı iş yaptı. Makine, önce 336D2L için malzeme beslemesi gerçekleştirirken daha sonra kamyon yüklemesinde ve Metso LT1213’ün kırdığı malzemeyi bant altından alıp tartarak 15-20 metre ötedeki döküm sahasına götürme işleminde çalıştı.

336D2L, saatte 20,4 litre yakıt tüketimi gerçekleştirdi

336D2L’de yenilenen motor iletişim sistemi sayesinde motorun hidrolik pompadan kaynaklanan yük taleplerine daha hızlı cevap verdiği vurgulanıyor. Bu sayede motor çalışma devrini performans kaybı olmaksızın düşürmeyi başaran Cat’in, eski seriye oranla yüzde 20’ye varan yakıt tasarrufu sağladığı belirtiliyor. 2 filtreden 3 filtreye çıkarılan yenilenmiş filtreleme sistemi, daha efektif filtreler de kullanılarak yakıt enjeksiyon sistemini daha iyi koruyor. Yüzde 40 daha büyük ve 4 kat daha yüksek çözünürlüklü ekran, operatörlerle daha sağlıklı iletişim kurabiliyor. Otomatik rölanti kapatma sistemiyle de gereksiz harcanan yakıt ve makine çalışma saatinin önüne geçiliyor. 336D2L, demoda yapılan test sonuçlarında saatte 20,4 litre yakıt verimliliğiyle çalıştı.

966M XE’deki kantar ve sarsıntısız yürüyüş sistemi, operasyonları kolaylaştırıyor

Cat 966M XE, kullandığı CVT şanzıman sistemi sayesinde yakıt verimliliğinin yanı sıra performansıyla da dikkat çekiyor. Joystick sisteminin kullanım ve operasyon kolaylığı hedeflenerek tasarlandığı bildiriliyor. Kamyona yapılacak aşırı yüklemelerden kaynaklı zaman kayıplarının önüne geçmek adına bir şifre satın alarak kullanıma açılabilen kantar sistemi ve yük taşırken yaşanabilecek dökülmeleri engelleyen sarsıntısız yürüyüş sistemi, operasyonları hızlandırıyor. Makinenin test sonucu ise saatte 14 litre olarak gerçekleşti.

Metso LT1213, 32-34 litre yakıtla 320 ton malzeme üretti

Metso LT1213 mobil darbeli kırıcının, kullandığı “Direct Drive” teknolojisiyle yüzde 20’lere varan yakıt verimliliği sunduğu bildiriliyor. Demo boyuna 323D2L’nin 0-400 mm kireçtaşıyla beslediği makine, saatte ortalama 32-34 litre yakıtla 320 ton 0-38 mm malzeme üretti. Aynı zamanda bu yıl lansmanı yapılan ve “Dual Power” teknolojisi sayesinde hem dizel motorla hem de elektrikle çalışabilme özelliği bulunan yeni LT1213E’den de etkinlikte bahsedildi.

Türkiye’ye özel olarak üretilen 428F2 Comfort kazıcı yükleyici de tanıtıldı

Türkiye’ye özel olarak üretilen 428F2 Comfort kazıcı yükleyici, joystick kontrolü ve yüksek manevra kabiliyetiyle ön plana çıkıyor. Güçlü yapısıyla her şarta uyum sağlayabildiği ifade edilen makine, iddialı yakıt tasarrufu sayesinde ise müşterilerine kazandırdığı belirtiliyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina