Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2014
İş Makinası - Bulancak Belediyesi, MST kazıcı yükleyicilerini teslim aldı
Bulancak Belediyesi, MST kazıcı yükleyicilerini teslim aldı

Giresun’un Bulancak ilçesinde faaliyet gösterecek 2 adet MST marka kazıcı yükleyici, belediye binası önünde gerçekleşen törenle yetkililere teslim edildi.

Törende konuşan Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, kiralamanın maliyetli oluşu nedeniyle makine alımına gittiklerini belirterek; “Göreve ilk geldiğimiz dönemde iki adet kazıcı yükleyici alacağımızı açıklamıştık. Hemen işlemleri başlattık ve kısa sürede makinelerimizi belediyemize kazandırdık. Bundan sonra kendi makinelerimiz ve operatörlerimizle, halkımızın hizmetine koşacağız” dedi.

Sanko Makina Türkiye Kamu Satışları Müdürü Hakan Saral ise yaptığı konuşmada, “Bulancak Belediye Başkanımız Recep Yakar, Türk malı iş makinesi satın almakla hem ilçesine hem de ülkemizin geleceğine sahip çıkmış oldu” diye konuştu.

Yerli üretimin başta kamu alımlarında olmak üzere her alanda desteklenmesi gerektiğine dikkat çeken Hakan Saral, “Bilinçli tüketiciler sayesinde özel sektör ve her bir fert, yaptığı alımlarda yerli malını tercih ederek kendi ülkesinde istihdam sahalarının artmasına katkı sağlamalıdır. Bu kapsamda ülkemizde üretimi yapılan yerli imalat iş makineleri hepimizi gururlandırmakta, çocuklarımıza, torunlarımıza ve genç nesillere istihdam ve iş imkanı sağlamaktadır.” ifadelerini kullandı.

Sanko Makina Türkiye Kamu Satışları Müdürü Hakan Saral

Saral, konuşmasına şöyle devam etti: “Başbakanlık’ın 2008 ve 2011 yıllarında yayınlamış olduğu  yerli ürün kullanılması konulu genelgeler ile Devlet Malzeme Ofisi aracılığıyla yapılan kamu alımlarında yerli üretim makinelerin tercih edilmesi hususunda kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticilerinin konuya gereken duyarlılığı göstermeleri istenmiştir. Ancak; söz konusu genelgelerin bağlayıcı ve yaptırım niteliği bulunmaması nedeniyle, maalesef bazı kamu kurum ve kuruluşundaki yöneticiler, farklı gerekçeler ile yerli üretim makineleri tercih etmek yerine ithal ürünlere yönelebilmekte ve ülkemizin döviz kaynaklarının dışarıya aktarılmasına farkında olmadan destek olmaktadırlar. Müşteri memnuniyetini ön planda tutan, satış sonrası hizmetler konusunda gerekli hassasiyeti gösteren ve yatırım yapan, ürün kalitesi ve uzun ömürlü  kullanılabilirliği ile ilgili Ar-ge ve Ür-ge yatırımlarına önem veren üretici firmalar, kamu kurumları tarafından hiç tereddüt etmeden tercih edilmelidir.”

Başkan Yakar, Sanko Makina Türkiye Kamu Satışları Müdürü Hakan Saral ile Doğu Karadeniz Bölgesi Satış Sorumlusu Emre Uzuner’e yerli üretim yapmaları nedeniyle teşekkür etti. Kamu Satışları Müdürü Saral ise satın alınan 2 adet MST 6 Serisi kazıcı yükleyicinin ilçeye hayırlı olması temennisinde bulundu. 

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina