Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2018
İş Makinası - Can Hafriyat’ın ekskavatör tercihi yine DOOSAN
Can Hafriyat’ın ekskavatör tercihi yine DOOSAN

1976 yılından beri Muğla ilinin Bodrum ilçesinde altyapı ve hafriyat faaliyetlerini sürdüren ve her geçen sene makine parkını büyüterek kurumsallaşan Can Hafriyat, aldığı ilk ekskavatörden bu yana DOOSAN kullanıyor. Firma, yeni ekskavatör yatırımında da DOOSAN’ın DX490LC modelini tercih ederek bölgedeki başarısını artırmaya devam edecek.

Bir inşaat projesinde makinenin ihtiyaç duyulduğu her alanda faaliyet gösteren Can Hafriyat, müşterilerine verdiği hizmetin kalitesini öncelik edinen markalardan. Sorunsuz bir hizmet için klasik bir hafriyatçı olarak değil, çözüm ortağı anlayışı ile hizmet veren firma, müşterilerine aynı zamanda danışmanlık hizmeti de sağlıyor. Bu kapsamda, makineler çalışacağı yere götürülmeden önce projeler detaylı olarak harita mühendisleri, teknikleri ve formenleri ile değerlendiriliyor. Bu titiz ve dürüst çalışmaları müşteriler tarafından çok olumlu görülüyor.

Müşteri memnuniyeti ile kendini ön plana çıkarmayı başarmış olan Can Hafriyat’ın ekskavatör konusundaki memnuniyetini ise DOOSAN karşılıyor. İlk büyük makinesini DOOSAN bünyesine geçen Daewoo’dan alan firma, makine parkında çeşitli markalara sahip olmasına karşın ekskavatör modellerinde DOOSAN’dan vazgeçmemiş. DOOSAN geleneğini devam ettiren Can Hafriyat, kısa bir süre önce makine parkına ağır hafriyat ve yükleme işlerinde maksimum performans ve tasarruf sağladığı belirtilen 50 ton çalışma ağırlığına sahip DX490LC paletli ekskavatör modelini de ekledi. Can Hafriyat’ın kurucusu Cemal Can ve Genel Müdürü Cavit CAN ile DOOSAN tercihi üzerine görüştük.

Bodrum’un en büyük hafriyatçılarındansınız. Faaliyetlerinizden bahsedebilir misiniz?
Müşterilerimize 150 kişilik tecrübeli bir ekiple destek sağlıyoruz ve firmamızın bünyesinde mühendis, mimar ve harita ekibi çalışıyor. İşlerimizi titizlik ile yürüttüğümüz için kurumsal firmalar tarafından tercih ediliyoruz. Aksoy Holding Epique Island Projesi, Ofton İnşaat, Midtown Alışveriş Merkezi, Kipa Alışveriş Merkezi ve Metro Alışveriş Merkezi gibi önemli referanslarımız var.

Bölgenin kendine özgü zorlukları var mı?
Çalıştığımız her bölgenin kendine özgü zorlukları var. Bodrum’un zemini kayalık ancak, şehir içinde çalıştığımız için patlatma imkânımız her zaman olmuyor. Bu nedenle, tüm makinelerimizde kırıcı bulunuyor. Uzun yıllar zorlu şartlara sahip Bodrum’da faaliyet göstererek özellikle kırıcılı işlerde ve temel hafriyatlarında ciddi bir uzmanlık elde ettik. Yerleşimin yatay olması ise dolgu ihtiyacımızı artırıyor.

Makine parkınızda hangi ürünler bulunuyor?
İnşaat sektöründeki her işi değerlendirebilmek için bir hafriyatçıya göre ciddi rakamlarda makine sayımız var. Kamyon ve tırlar da dahil olmak üzere, 2 tondan 55 tona kadar 80’e yakın makine ve ekipmanımız bulunuyor.

Makine parkımızı faaliyet gösterdiğimiz her sene geliştirmeye gayret ediyoruz. Parkımızın ana öğelerini ekskavatörler, kazıcı yükleyiciler ve nakliye grubumuz oluşturuyor. Özellikli işlerde de yer alabilmek için çoğu hafriyatçıda bulunmayan teleskobik yükleyici, silindir, konkasör gibi ürünleri de edindik. Sahip olduğumuz 2 konkasör, taş zemine sahip Bodrum’da çıkardığımız hafriyatı müşteriye dolgu olarak geri kazandırmamıza imkân sağlıyor. Yatay mimarisi olan Bodrum’da binaların etrafında ciddi miktarda dolgu ihtiyacı oluyor.

Ayrıca makinelerimizin genç ve güçlü olmasına önem gösteriyoruz ve bu nedenle makineleri 10.000 saati geçtiği an yeniliyoruz. Ekskavatör grubunuzun neredeyse hepsi DOOSAN.

Hangi modelleri var?
İlk aldığımız büyük makinemizi şu an DOOSAN bünyesinde olan Daewoo’dan almıştık. Memnun kaldığımız için yolumuza DOOSAN ile devam etmeye karar verdik ve o günden bu yana DOOSAN tercihimizi değiştirmedik. Makine parkımızda şu an DOOSAN’a ait; 3,5 tonluk DX35 model mini ekskavatör; 3 adet 15 tonluk DX140LC, 3 adet 22 tonluk DX225LC, 3 adet 30 tonluk DX300LC, 2 adet 42 tonluk DX420LC, 40 tonluk DX380LC, 52 tonluk DX520LC paletli ekskavatörler ve 20 tonluk DX190W model lastikli ekskavatör bulunuyor. Son yaptığımız alım ile beraber 50 ton çalışma ağırlığına sahip yeni DX490LC’yi de makine parkımıza eklemiş olduk.

DOOSAN geleneğini bozmamanızın nedenleri nelerdir?
Biz makine tercihi yaparken markanın arkasında olan firmaya oldukça önem veriyoruz. DOOSAN markasının iki sene önce distribütörlüğünü üstlenen MAATS, bu konuda bizi hiçbir zaman üzmedi. Güçlü bir destek ile sorunlarımıza hızlı cevap verdiler.

Öte yandan DOOSAN tercihimizdeki en önemli neden yatırım maliyeti, yakıt değerleri ve makinenin sağlamlığı oluyor. İş hacmi yüksek olan projelerde yer aldığımız ve makineleri kırıcılı kullandığımız için makinelerin dayanıklı olmasına özellikle dikkat ediyoruz. DOOSAN dikkat ettiğimiz her ayrıntıda bize olumlu cevap veriyor. Bu nedenle marka ile olan 40 yıllık dostluğumuzu devam ettiriyoruz.

Hafriyat sektörünün ve şirketinizin geleceği hakkında neler söyleyebilirsiniz?
Çalıştığımız büyük firmaların sayısını artırmak ve uzun soluklu taahhüt işleri almak istiyoruz. Bu nedenle makine parkımızı da bu hedefimize göre şekillendiriyoruz. Bölgemizde büyük projelerimiz var ama turizm bölgesi olduğu için 5 aylık boşluklarımız oluyor. Biz de bunu il dışında hizmet vererek doldurmaya çalışıyoruz ve işlerimizin sayısını artırarak 5 yıl içinde tüm Ege Bölgesi’nde faaliyet göstermek istiyoruz. Organize olmuş yapımızla kaliteli bir şirket haline gelme hedefimizi gerçekleştirdiğimizde, Bodrum’da oluşturduğumuz algıyı tüm Ege’de oluşturacağımıza inanıyoruz. Genellikle kurumsal firmalarla çalıştığımız için aynı dili konuşabiliyoruz ve bu da iş makinesi denilince akla ilk bizim gelmemizi sağlıyor.

Doosan DX490LC paletli ekskavatör
Güç, denge ve ekonomiyi bir arada sunduğu belirtilen Doosan ekskavatör serisinin 50 ton sınıfındaki ağır hizmet performans ekskavatörü DX490LC, Faz4 emisyon sınıfındaki Scania motor ile güçlendiriliyor. 3 metreküp kova kapasiteli makine; otomatik rölanti ve kapama sistemi, SPC akıllı güç kontrol sistemi, hızı ve çekiş gücünü otomatik ayarlayan yürüyüş sistemi, tam otomatik klima, merkezi gresleme noktaları, hava süspansiyonlu ve ısıtmalı koltuk, uydu takip sistemi gibi gelişmiş standart özelliklere sahip bulunuyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina