Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2018
İş Makinası - Cat 120M greyderler Çanakkale köylerinde hizmet veriyor
Cat 120M greyderler Çanakkale köylerinde hizmet veriyor

8 adet Cat 120M greyder, Çanakkale’nin çevresinde yer alan köy yollarında yaz-kış İl Özel İdaresi bünyesinde çalışıyor.

Çanakkale doğal güzellikleri, tarihi önemi ve tarıma elverişli yapısıyla yaşayan bir kent. İnşa sürecine başlanan Çanakkale Köprüsü ile jeopolitik önemi daha da artacak olan şehirde, başta Kaz Dağları ve Koru Dağı olmak üzere pek çok tepe ve engebeli arazi bulunuyor. Bu zor şartlar da yol bakım çalışmalarının düzgün ve periyodik olarak yapılması gerekliliğini beraberinde getiriyor. Özellikle belediye sınırlarının çevresinde yer alan ve Çanakkale’ye bağlı olan köylerde yol, su, kanalizasyon, çöp hizmetleri ve imar durumları gibi pek çok konuda İl Özel İdaresi ekipleri hizmet veriyor.




Çanakkale İl Özel İdaresi’nin kapsamı alanına giren faaliyetlerden biri de hendek ve yol açma çalışmaları. Kurum, bu faaliyetleri için 8 adet 2015 model Cat 120M greyder ile çalışarak işlerini kolaylaştırıyor. Konuyla ilgili görüş belirten Çanakkale İl Özel İdaresi Proje Müdürü Özgür Şahin, greyderlerden seri çalışma, konfor ve yakıt tasarrufu gibi konularda memnun kaldıklarını dile getirerek, “Cat 120M’i daha çok yol bakımı kapsamındaki hendek çalışmaları ve karla mücadele çalışmalarında kullanıyoruz. Ekip olarak genel bir memnuniyet söz konusu. Karla mücadelede diğer makinelerden 1,5 kat hızlı iş yapıyoruz diyenler olduğu kadar konforunu seven ve 24 saat bile makineyi kullanırız şeklinde görüş belirten operatörlerimiz mevcut. Hatta ilk etapta makineleri alırken joystickli greyder mi olur diyenler, zaman içerisinde asla başka makine almamalıyız demeye başladılar.” ifadelerini kullandı.



Kullananlar yakıttan memnun

İl Özel İdaresi’nin Saha Mühendisi Gökhan Mutlu ise 2015 ve 2016 yıllarında yaptıkları alımların ardından Cat 120M’nin kalitesini diğer markalarla kıyaslayabildiklerini ve aradaki farkı gördüklerini dile getirdi. Mutlu, Cat greyderlerin avantajını ise şöyle aktardı:



“Cat 120M ile özellikle şev kesme ve hendek bakımlarında mevcut greyderlerimizden daha yüksek performans aldık. Kar küremede olsun arazi bakım yollarında olsun herhangi bir problem yaşamadık. Çalışma koşullarıyla orantılı olarak, saatte 11,5 ile 12,5 litre arası yakıt sarfiyatıyla diğer markalara göre daha ekonomik. Toplamda 8 adet Cat greyderimiz olduğunu düşünürsek bize oldukça tasarruf sağladığını söyleyebilirim.



“Çağ atlamış gibi olduk”

Filomuzda 2000 model greyderlerimiz de bulunuyor. O makinelerin ardından ilk Cat deneyimimiz olan 120M’lere geçtiğimizde çağ atlamış gibi olduk. Konfor, ergonomi ve görüş hakimiyeti konularında olumlu geri dönüşler alıyoruz. Ayrıca operatörlerimiz joystick ile çalışmanın daha hassas ve kolay kullanım sağladığını, özellikle köy yollarında tekerlek hakimiyetinin direksiyona nazaran daha başarılı olduğunu belirtiyorlar.”



Borusan Cat GCI ve Paving Ürün Yöneticisi Hayri Alper Gerkuş:

“DMO satışları bizler ve kurumlar açısından çok önemli bir payı oluşturuyor. Borusan Cat olarak hem satış öncesi hem de sonrası, proje ile müşteri desteği konularında kurumlarımızın yanında olmak istiyoruz. Caterpillar bünyesinde yaklaşık 20 milyon dolara varan bir hammadde, yedek parça ve makineyi oluşturan komponentlerin alımı Türkiye’den gerçekleşiyor. Ayrıca ilerleyen zaman içerisinde Caterpillar, bu iş birliğini daha da artırmak istiyor. Türkiye ile kurulan güzel ilişkiler, malzemelerin kalitesi, müşterilerimize sunulacak süreklilik ve performans ayrıcalıkları ise başlıca kazanımlar arasında yer alıyor.”



Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina