Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2015
İş Makinası - Caterpillar 432F ile ne kadar iş o kadar yakıt!
Caterpillar 432F ile ne kadar iş o kadar yakıt!

Kocaeli’nin Başiskele ilçesine bağlı Yuvacık semtinde bulunan Akeroğlu Hafriyat, bölgede çoğunlukla çevre düzenleme ve altyapı işlerinde faaliyet gösteriyor. 432 F kazıcı yükleyiciyi 2013 yılının Ağustos ayında Borusan Makina ve Güç Sistemleri’nden aldıklarını dile getiren Samet Akeroğlu, Caterpillar kazıcı yükleyici ürününü tanıdıklarına tavsiye ederken her zaman güç konusunu ön plana çıkardığını belirtiyor.

Operatörlük ve yağcılık da dâhil olmak üzere iş makineleriyle yaklaşık 6 yıldır içli dışlı olan Akeroğlu Hafriyat’ın Sahibi Samet Akeroğlu’nu ziyaret ederek 432 F ile ilgili tecrübeleri hakkında çeşitli görüşler aldık.

Akeroğlu Hafriyat'ın Sahibi Samet Akeroğlu

“İyi bir kazıcı yükleyici, Caterpillar gibi olmalı”

Firma, makineyle Kartepe ve Yuvacık bölgesinde 50 bin metrekare parke döşemesi, 17 kilometre asfalt kenarına v kanal ve karla mücadele gibi işlerde faaliyet göstermiş. Samet Akeroğlu, makineyi alım sürecini şöyle açıklıyor: “Makineyi almaya karar verdiğimizde bu bölgede bulunan başka bir Borusan Makina müşterisine gidip birebir inceleme fırsatı bulduk. İlk olarak sarsıntısız yürüyüş sistemi ve görüş açısının kusursuz olması beni etkiledi. Özellikle sarsıntısız yürüyüş sistemi olmayan makinelerde seyahat halindeyken tabir-i caizse beşik gibi sallanıyorduk. Yakıt konusunda da iddia edileni tutturduklarını görünce Caterpillar’da karar kıldık. İyi bir kazıcı yükleyici Caterpillar gibi olmalı. Borusan Makina’yı her ziyaret edişimde de bu ifadeyi kullanıyorum.”

Tam anlamıyla bir üretim makinesi

Makinenin tüm özelliklerine ne kadar hâkim olduğunu, diğer markalarla kıyaslamalar yaparak gözler önüne seren Akeroğlu, derinlemesine yaptığı analizleri şu şekilde anlatıyor: “Makinede bulunan diferansiyel kilidi, karlı havada ön teker çukura düştüğünde 4 tekerin aynı anda kilitlenmesini sağlıyor. Öte yandan bu makinelerde yüke duyarlı piston tipi pompa var, ne kadar iş yapıyorsanız o kadar yakıt sarfiyatınız oluyor. Zaten yüke duyarlı piston tipi pompa özelliği varken makine boşta olduğunda ne kadar yakıt sarfiyatı olabilir ki?”


Manevra kabiliyeti açısından en iyi makinenin Caterpillar olduğunu vurgulayan Samet Akeroğlu, bunun sebebini lastiğin dar olmasına bağlıyor. Kazıcı tarafının seriliğine de değinen Akeroğlu, “Arka tarafta tek pompaya sahip olan makineler hızlı çalışır fakat hidrolik ısındıktan sonra bu makineler yavaşlamaya başlar. Burada da Caterpillar’ın koparma gücü ve seriliği ön plana çıkıyor. Bizim yaptığımız işlerde güç çok önemlidir. Bu anlamda 432 F güçlü bir üretim makinesidir. Zaten tanıdıklarımıza Caterpillar’ı tavsiye ederken güç, güç, güç derim başka hiçbir şey demem.” diye konuşuyor.

Bakım kolaylıkları ve kabin konforu

Makinenin bakım, servis ve konfor avantajları hakkında bilgiler veren Akeroğlu, ön tarafta bulunan radyatörün peteklerine yapılan sistemi beğendiğini belirterek sözlerine şöyle devam ediyor: “Ön tarafta hava filtresi ya da radyatörler tıkandığında makine hava alamadığı için yakıt gideri daha fazla olur. 432 F’te ön tarafı biraz daha uzun yapmışlar. Böylece klima filtresinin ve radyatörün peteği ayrı şekilde olduğu için rahat bir şekilde açıp temizleyebiliyorsunuz. Makinenin hava filtresini 1.000 saatte bir değiştiriyorsunuz ve 8 kilo toz kapasitesi var. Zaten kapasite aşıldığında kabinde de size uyarı veriyor.  Borusan Makina yetkilileri, satış sonrası hizmetlerde erişilebilirlik ve hızlı çözüm konusunda her zaman yanımda olmuştur. En ufak bir parça için bile Borusan Makina yetkilileri bize ulaşıyor. 432 F, kabin olarak diğer makinelerden daha geniş. Koltuğa oturduğunuzda elinize direkt olarak levyenin gelmesi çok iyi ayarlanmış. Direksiyonu da istediğiniz gibi ayarlayabiliyorsunuz. Ayrıca kabinin içini yıkayın ve makineyi yarım saat çalıştırmayın hiçbir problem olmaz. Kabini yıkayan biri için teybin üst tarafta olması da güzel olmuş.”

Haberin videosunu https://www.youtube.com/watch?v=oHiXDeWbPj0&list=UU_LU3oelTGj8CY2ZzUf50YA bağlantısından izleyebilirsiniz...

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina