Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2018
İş Makinası - Caterpillar’dan iki yeni dev
Caterpillar’dan iki yeni dev

Madencilik firmalarının ihtiyaçlarına daha geniş bir ürün yelpazesiyle cevap vermeyi hedefleyen Caterpillar, 326 ve 372 ton taşıma kapasiteli yeni 796 AC ve 798 AC model sabit şasili kaya kamyonlarını 2019’un ikinci yarısından itibaren pazara sunacak. Firmanın bu ürün grubundaki 291 tonluk en son modeli 794 AC, 2016 MINExpo Fuarı’nda sergilenmişti.

Elektrik tahrikli olan 372 ton kapasiteli yeni Cat 798 AC, halihazırda şantiyelerde çalışmakta olan bu sınıftaki 1.000’i aşkın mekanik tahrikli Cat 797 kamyonun veliahdı olacak. 326 tonluk yeni Cat 326 AC dünya genelinde, aynı sınıftaki mevcut 795F AC ise emisyon kısıtlamalarının daha az olduğu bölgelerde sunulacak.

Yeni kamyonların tasarımında sınıf lideri taşıma kapasitesi, yüksek güvenirlilik ve bakım kolaylığına odaklanıldığı; bu özelliklerin 18 milyon saatlik tecrübe çerçevesinde geliştirilen ve halen Cat 794 AC üzerinde kullanılan gövde ve şasi üzerine kurgulandığı belirtiliyor.



Cat 794 AC ve Cat 795 AC modellerinde 5 milyon saatlik tecrübeye sahip olan AC güç aktarım sistemi, tamamen Caterpillar tarafından geliştiriliyor. Cat AC’nin, muadillerine kıyasla daha düşük akımda ve yüksek voltajla (2.600 volt) çalışan etkin bir tahrik sistemi olduğu belirtiliyor.

Her iki modelde de C175-16 model 16 silindirli Cat dizel motor bulunuyor. Motor her iki model için sırasıyla 3.100 ve 3.500 hp güç alternatifleriyle US EPA Tier 4 egzoz emisyon standartlarını karşılıyor. Güç çıkışı, kullanıcıların üretim hedeflerine ve çalışma hassasiyetlerine bağlı olarak yazılım üzerinden kolayca ayarlanabiliyor.

Yeni kamyonlar dört köşeli yağ soğutmalı disk frenler, gelişmiş dinamik retarder ve çekiş kontrol özellikleriyle daha dengeli taşıma ve emniyetli sürüşle birlikte yüksek üretkenlik vadediyorlar.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina