Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2023
İş Makinası - CENGİZ İNŞAAT, BOSNA HERSEK’TE OTOYOL YAPACAK
CENGİZ İNŞAAT, BOSNA HERSEK’TE OTOYOL YAPACAK

Cengiz İnşaat, Bosna Hersek’te otoyol yapacak

Türkiye’nin yanı sıra yurt dışında da büyük ölçekli altyapı projelerine imza atmaya devam eden Cengiz İnşaat, Bosna Hersek Federasyonu Karayolları İdaresi tarafından düzenlenen Koridor 5C Otoyolu Medakovo-Ozimice Kesimi ihalesini kazandı. Bosna Hersek’in ihale edilen en uzun ve en yüksek bütçeli projesinde Cengiz İnşaat 21,3 kilometrelik yolu 30 ayda tamamlayacak.

Projeyle ilgili bilgi veren Cengiz İnşaat Bosna Hersek Ülke Müdürü Utku Gök, 21,3 kilometre uzunluğundaki otoyolu 30 ay gibi kısa bir süre içinde tamamlayacaklarını belirterek, “Ülkenin kuzeyinde yer alan ihale kapsamında otoyolun dışında 30 kilometrelik lokal yol ve 12 kilometrelik dere regülasyonu da bulunuyor. KDV hariç 361,75 milyon Euro’luk bedeliyle Bosna Hersek’te bugüne kadar ihale edilmiş en yüksek bütçeli proje, aynı zamanda yine ihale edilmiş en uzun otoyolu olacak. Projenin finansmanı Avrupa Yatırım Bankası (EIB) tarafından sağlanacak” dedi.

Bugüne kadar yurtdışında 43 kilometre, toplamda ise 260 kilometreyi aşkın tünel inşaatı tamamlamış olan Cengiz İnşaat, halihazırda devam eden işleri kapsamında yurtdışında 29 kilometre ve toplamda ise 75 kilometreye ulaşan tünel inşaatı işlerini yürütüyor. Azerbaycan, Kazakistan, Kuzey Irak, Kuveyt, Bosna Hersek, Bulgaristan, Slovenya, Hırvatistan ve Romanya’da çeşitli altyapı projelerine imza atan şirket, yurt dışındaki başarı grafiğini yukarı taşırken Engineering News Record (ENR) “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhitleri” listesindeki yükselişini de sürdürüyor.

(soldan sağa) Bosna Hersek Federasyonu Ulaştırma Bakanı Denis Lasic, Bosna Hersek Federasyonu Karayolları İdaresi Başkanı Elmedin Voloder, Cengiz İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Asım Cengiz, Cengiz İnşaat Bosna Hersek Federasyonu Ülke Müdürü Utku Gök

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina