Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2016
İş Makinası - Didim’in taşlık zemininde Hidromek iş makinelerinin gücü
Didim’in taşlık zemininde Hidromek iş makinelerinin gücü

Yaklaşık 16 yıl önce Hidromek’ten aldığı HMK 101 B kazıcı yükleyiciyle faaliyetlerine başlayan Aydın Didim merkezli Hacıoğlu Hafriyat; otel temel hafriyatları, kanal kazısı, yıkım ve tarla işlerinde hizmet veriyor. Geçen 16 yıllık süre zarfında 20’ye yakın Hidromek iş makinesi kullanan firma, zemin yapısının yoğunlukla taş olduğu Didim’de makinelerin dayanıklılığı ve üretim-yakıt dengesine güveniyor.

Hacıoğlu Hafriyat’ın ilk aldığı makine olan 2000 model HMK 101 B’nin, Didim’de hala aktif olarak çalıştığı belirtiliyor. Firmanın güncel makine parkında biri 2012, biri 2015 model 2 adet HMK 300 LC, 2010 model 1 adet HMK 220 LC paletli ekskavatör ve 2016 model 1 adet HMK 102 S Supra kazıcı yükleyici bulunuyor. HMK 220 LC’nin 10 bin saati geçtiği ifade ediliyor.

Dayanıklılık faktörü

Makinelerde önem verdikleri konulara değinen Firma Sahibi Ali Karadağ, sağlamlığa vurgu yaparak “Hidromek iş makinelerinde sağlamlık yönünden hiçbir problem yaşamadık. Zaten kazıcı yükleyicilerde 5 yıl/7.500 şasi garantisi veriyorlar. Bu da makinelerine ne kadar güvendiklerini gösteriyor. Hidromek, dayanıklılık konusunda diğer markaların üstünde bulunuyor. Ayrıca her zaman güler yüzle karşılanıyoruz. Telefon açıp ihtiyacımızı ilettiğimizde en kısa sürede dönüş yapıyorlar.” dedi. Hidromek ekskavatörlerini değerlendiren Ali Karadağ, makinelerin aynı tonajdaki muadillerine göre daha çok iş yaptıklarının altını çizdi. Karadağ, “Didim bölgesinde hafriyat çalışmaları için 20-30 tonluk ekskavatörler ideal. Bir HMK 300 LC, sıklıkla kırıcı kullanmamıza rağmen 35 tonluk makinenin işini sağlam bir şekilde yapabiliyor. Ekskavatörler hem daha çok iş yapıyor hem daha az yakıyor.” diye konuştu.

Supra Serisi uzmanlık ürünü

Hacıoğlu Hafriyat, 4 ay önce alım yaptıkları ve 400 saate ulaşan HMK 102 S Supra ile su kanalı, altyapı ve bahçe işlerinde çalışmalar yapıyor. Dört eşit tekerli HMK 102 S Supra’nın kış şartlarında toprak, kum, mıcır gibi malzemelerin yüklemesini yaparken avantaj sağladığını vurgulayan Ali Karadağ, Supra serisinin avantajlarını şöyle özetledi: “Makinede yok yok. Donanımı kaliteli ve güçlü, piyasada kendisini belli ediyor. Kabindeki konforu operatörler de beğeniyor. Makine yüke girerken boğulma yaşamıyor. Farklı marka kazıcı yükleyiciler de kullandık fakat Supra Serisi bir uzmanlık ürünü diyebiliriz.

10 bin saate ulaşan HMK 220 LC’ye büyük masraf yapmadık

Hacıoğlu Hafriyat, satış sonrası desteği İzmir Bölge Müdürlüğü’nden alıyor. 5.000 metrekarelik bir alanda faaliyet gösteren firmanın kendi servis hizmet binası bulunuyor. Her zaman orijinal yedek parça kullandıklarını ifade eden Firma Sahibi Karadağ, makinelerden verim alabilmek için bakımın önemli olduğunu dile getirdi. Karadağ, “Makinelerin bakımlarını zamanında yapıyoruz. Onun için daha çok verim sağlıyoruz. Kendi belirlediğimiz çalışma modlarımız var, operatörlere inisiyatif bırakmıyoruz. 10 bin saate ulaşan HMK 220 LC’de ufak tefek hizmetler dışında motor, pompa, yürüyüş takımı gibi komponentlere büyük masraf yapmadık.” şeklinde konuştu.

Görüşlerimizi dikkate alıyorlar

Hidromek’in yıllar içerisinde kayda değer bir gelişim gösterdiğini belirten Karadağ, sözlerini şöyle tamamladı: “Siyah beyaz renge dönülmesi ezberleri bozdu. Makineyi gördüğümüzde Hidromek olduğunu kolayca anlayabiliyoruz. Hidromek ile çalışmaya başladığımız 2000 yılından bu yana Hidromek’e sürekli olarak görüşlerimizi ilettik ve onlar da dikkate aldı, almaya da devam ediyorlar. Tüm isteklerimize cevap verebiliyor, ürünlerinin arkasında duruyorlar. Kısa dönemde bu kadar gelişim göstermeleri mükemmel.”

Dünyanın en iyi kazıcı yükleyicisi

HMK 102 S Supra’nın diğer markalara göre yüzde 15 daha güçlü olduğunu söyleyen Firma Ortağı Abbas Karadağ, Supra Serisi ile ilgili şunları söyledi: “Makinenin kazıcı bölümü daha seri çalışıyor. Önceden 2.000 devirde yaptığımız işi 1.400 devirde rahatlıkla yapabiliyoruz. 100 beygir gücünde motoru bulunan makine, güçlü ve seri olmasına rağmen az yakıyor. Bundan önce kullandığımız farklı marka makine daha zayıf kalıyordu, düz sahada çalışsa bile yüklemede dengeyi kuramıyordu. Hidromek kazıcı yükleyicilerde böyle bir sorunla karşılaşmıyoruz. Kabin olarak da gayet konforlu ve lüks bir çalışma imkânı sunuyor. Seyahat halindeyken çift bilgi ekran donanımının avantajını yaşıyoruz. Akşam saatlerinde çalıştığımızda LED farlar kolaylık sağlıyor. Makineyi iyi tasarlamışlar. Dünyanın en iyi kazıcı yükleyicisi olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.”

HMK 220 LC Operatörü İsmail Yıldız:

2,5 senedir HMK 220 LC ile çalışıyorum, 16 yıllık operatörüm. 2010 model HMK 220 LC, 10 bin saati geçmesine rağmen gayet seri bir şekilde çalışıyor. Bugüne kadar önemli bir problemle karşılaşmadık. Bom ve arm konfigürasyonundan dolayı kovayla palet etrafını hatta belli ölçüde paletin altını temizleyebiliyorum. Çalışma esnasında da yorgunluk hissetmiyorum.

HMK 300 LC Operatörü Doğan Sezginoğlu:

18 yaşından beri operatörlük yapıyorum, her markayla çalıştım. Bu makine 7.500 saate ulaştı. Hidromek, sağlamlık bakımından tüm markaların önünde. Didim gibi sert bir zeminde çalışmamıza rağmen bom çatlağı veya yağ kaçağı gibi sorunlar olmuyor. Ayrıca yere basma dengesi ve koparma gücü istediğimiz seviyede bulunuyor. Diğer markalar Hidromek’in koparma gücüne erişemiyor. Kırıcıda da iyi bir performans veriyor. Hızlı ataşman değiştirme sistemi işlerimi çok kolaylaştırıyor.

HMK 300 LC Operatörü Ahmet Tekdaş:

8 yıllık operatörüm, 2012 yılından beri Hidromek kullanıyorum. 8 yılda değişik markalar da kullandım. Sökü gücü ve sağlamlık açısından en iyi makine Hidromek. Bizim için önemli olan sağlamlıktır. Makineyi kırıcıyla da kullanıyorum, bu zamana kadar rahatsızlık veren bir yanı olmadı. Kabin de gayet konforlu.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina