Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2014
İş Makinası - Doka kalıpları, İstanbul’un yeni semtine şeklini verdi
Doka kalıpları, İstanbul’un yeni semtine şeklini verdi

Avusturya merkezli kalıp uzmanı Doka, 325.000 metrekare alan üzerinde kurulu Ağaoğlu Maslak 1453 projesindeki toplam 5 gökdelenin heterojen mimarisi için gereken kalıp çözümünü üretti.

Doka tarafından yapılan açıklamada, Ağaoğlu Maslak 1453’ün en yüksek kulelerinin, monolitik bir yapı tarzında, döşeme ile şaft ortak bir çalışma sürecinde betonlandığı; kullanılan otomatik tırmanır kalıpların ise inşaatı ciddi ölçüde hızlandırdığı belirtiliyor. Her bir katın ortalama 6 iş gününde betonlandığı bildirilen açıklamada, “Binaların merkezi, otomatik tırmanır kalıp SCP 400 ve geniş yüzeyli kalıp Top 50 yardımıyla oluşturuldu. SCP 400, 40 tonluk taşıma kapasitesiyle güvenilir ve yüksek performanslı olduğu için aynı zamanda personel istihdam maliyeti ile malzeme gereksinimi de düşük oldu. Kalıp sisteminin yer değiştirmesi, vinç kullanmadan otomatik yapıldığı için bu da maliyeti daha aşağıya çekti. Otomatik tırmanır koruma perdesi Xclimb 60, tüm yüksekliklerde ve her türlü rüzgar ve hava koşulunda çalışanların güvenliğini sağladı” deniliyor.

İnşaat sektöründe kalıp tekniğinin gelişimi, üretimi ve satışı konusunda dünyanın önde gelen şirketleri arasında bulunan Doka’nın Maslak 1453 Projesi için geliştirdiği ürünler ise şöyle sıralanıyor: Otomatik tırmanır platform SCP 400, koruma perdesi Xclimb 60, geniş yüzey kalıbı Top 50, yük taşıyıcı iskele d2, döşeme kalıbı Dokaflex.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina