Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2022
İş Makinası - Dünyanın en büyük iş makineleri fuarı Bauma Münih 2022 yaklaşıyor
Dünyanın en büyük iş makineleri fuarı Bauma Münih 2022 yaklaşıyor

Dünyanın en büyük iş makineleri fuarı Bauma Münih 2022 yaklaşıyor

İş makineleri sektörünün küresel anlamdaki en prestijli fuarı olan Bauma Münih 2022, bu yıl 24-30 Ekim tarihleri arasında Almanya’nın Münih kentinde düzenlenecek. Başta iş makineleri, inşaat malzemesi makineleri ve madencilik makineleri olmak üzere, bu alandaki en son ürün ve teknolojilerin sergileneceği fuara çok sayıda Türk firması da katılacak.

Daha önce nisan ayında düzenleneceği açıklanan fuar, korona virüs salgını sebebiyle 24-30 Ekim 2022 tarihine ertelenmişti. Fuarın bu yıl da dünyanın en fazla katılımcı ve ziyaretçi çeken fuarlar arasında yer alması bekleniyor.

Sektörün geleceği otonom makinelerde

Bauma Münih Türkiye Pazarlama ve Satış Direktörü Burak Baydar, iş ve inşaat makineleri alanında yeni teknolojilerin geliştirilmesi adına günümüzde birçok bilimsel kurum ve enstitünün çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürdüğünü belirterek;

Fuarda bu konu çok yönlü olarak ele alınacak ve yapılacak etkinliklerde tartışılacak. Kendi kendine çalışan makineler, inşaat sektörünün geleceği için büyük bir vizyon ortaya koyuyor. Bu konuda çalışan bir sivil toplum kuruluşu olan Hauptverband der Deutschen Bauindustrie e.V.’nin yaptığı çalışmalara göre yarı otomatik, otomatikleştirilmiş veya destekleyici işlevlere sahip “akıllı” inşaat makineleri geliştirmek ve kullanmak sektör açısından çok daha gerçekçi ve ulaşılabilir bir hedef. Bu tür çözümler, verimlilik ve üretkenlikte gözle görülür artış potansiyeline sahip” ifadelerini kullandı.

Şantiyelere Cobot’lar geliyor

Yaptığı basın açıklamasında, Münih Teknik Üniversitesi Malzeme Taşıma, Malzeme Akışı ve Lojistik Bölümü Başkanı Maximilian Schöberl’in sözlerine de yer veren Burak Baydar, Schöberl’in şu ifadelerini paylaştı:

Maximillian Schöberl, bundan on yıl sonra şantiyelerde çeşitli cobot'ların daha etkin olacağını söylüyor. Schöberl’e göre “Cobot” terimi, “iş birliği” ve “robot” kelimelerinin birleşiminden oluşuyor. İnsanlarla doğrudan iş birliği için tasarlanmış robotları ifade ediyor.” Burak Baydar, fuarda çok sayıda Türk şirketinin de ürün ve hizmetlerini tanıtacağını sözlerine ekledi.

Bauma Münih 2022, toplam 614 bin metrekarelik sergi alanı ile dünyanın en büyük ticaret fuarı unvanına sahip bulunuyor. Her 3 yılda bir düzenlenen fuar, 2019 yılında 63 ülkeden yaklaşık 3.700 katılımcı ve 200'den fazla ülkeden 620.000'den fazla ziyaretçi ile tüm zamanların rekorunu kırmıştı.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina