Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2020
İş Makinası - Elektrikli Bobcat E10e tarihin sırlarını aydınlatıyor
Elektrikli Bobcat E10e tarihin sırlarını aydınlatıyor

Elektrikli Bobcat E10e tarihin sırlarını aydınlatıyor

1 ton ve altı sınıfta dünyanın ilk akülü elektrikli mini ekskavatörü olduğu belirtilen Bobcat E10e, Çek Cumhuriyeti’nde Prag yakınlarındaki Ricony kentinde, tarihi 13’üncü yüzyıla uzanan kale kalıntılarını araştıran arkeologlara yardımcı oluyor.

Bobcat E10e, kalenin gerçek boyutlarını ortaya çıkarmak üzere yapılan çalışmalar kapsamında 57 ve 16 metre uzunluklarında iki hendek açtı. Tereyağına dokunan bir bıçak gibi hassas şekilde, toprağın santimetre santimetre oynatıldığı çalışmalar esnasında çıkan parçalara zarar vermemek için makinedeki kovanın tırnakları çıkartıldı. Egzoz gazı çıkarmayan makinenin son derece düşük olan gürültü seviyesi de sahadaki ekibin birbiri arasında rahat şekilde haberleşmesini sağladı. Ayrıca ağırlık merkezinin iyi bir şekilde dağıtılmış olması, makinenin zemine ve kalıntılara zarar vermesini engelledi.

1 ton çalışma ağırlığındaki E10e, sadece 71 santimetre olan genişliği sayesinde en dar kapılardan geçebiliyor ve emisyonsuz oluşuyla kapalı alanlarda da kullanılabiliyor. Bakım gerektirmeyen lityum-iyon aküye sahip olan makine, tek şarj ile 4 saat çalışabiliyor. İsteğe bağlı olarak sunulan 400V’luk süper şarj ile yaklaşık iki saat içerisinde yüzde 80 oranına şarj edilebiliyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina